reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

alez wasze dzieciaki dlugo spia.....tylko pozazdroscic

u nas mala idzie spac o 21.00 , wstaje coraz wczesniej bo teraz zamiast o 8 rano budzi sie o 7.00

w ciagu dnia jedna drzemka 1h lub 1,5 h i to wsio.....mnie przydalo by sie wiecej, ale jej widac wystarcza;-)

reklama
Pszczola spi do 20 do 7.30, a w dzien albo nie spi w ogole:baffled: (i wtedy jest nie do zycia wieczorem), albo zasypia na 1-2h i co dziwne, idzie potem spac o normalnej porze.

Ami śpi od 0d 21.30 do 7.30-8.30 zalezy ale nie wiem od czego, w dzień drzemka 1-1,5 godzinna
nadal zasypia ze mna i śpi z nami:zawstydzona/y:
i wiecie co dziwne, od paru nocy przekładam ja do łóżeczka a ta jak tylko my sie położymy to po 15 min. na śpiocha przełazi do nas:baffled:
ale przed spaniem ostro układa sie u siebie a jak juz ja łamie porzadnie spanie to przełazi do naszego łóżka:dry:
i skonczyły sie pobudki w nocy mam nadzieje że tak juz zostanie:tak:

eh moja to tez spioszka :d pojdzie spac kolo 21-21:30 a spi do srednio 10 rano :D czasami godzine wczesniej czasami godzine pozniej :D
a w ciagu dnia jeszcze spioszka tak srednio poltora godzinki.. choc ostatnio sypiala po 40 min i tyle :D

ale dziewczyny mam pytanie glownie do Sandry i mady ale i do innych kobietek jaknabrdziej rowniez !!!

piszecie ze kladziecie badz ze dzieciaczki spia w swoich lozeczkach a pozniej przechodza do was do lozek.. tzn ze one juz maja takie bardziej dorosle lozka czy jak? wychodza z lozeczek dla niemowlakow?
bo wlasnie sie zastanawiam kiedy powinnam zmienic lozeczko na normalne lozko dla starszych dzieci ?

Hej
U mnie Oliwka zasypia ok 20.30 - 21.00 wstaje około 8 a czasami śpi nawet do 10.
W dzień jedna drzemka około 2-2.5h.

Domiśka dziewczyny pewnie mają wyjęte szczebelki z łóżeczka. Oliwka śpi nadal w łóżeczku dla dzieci i ma komplet szczebelków, Kiedyś jej wyjęłam na kilka dni ale wówczas wcale nie myślała o tym aby spać, wyłaziła non stop i szła się bawić w najlepsze, więc szczebelki wróciły na swoje miejsce.

Domiska, dokladanie, tak jak dziewczyny napisaly - mamy wyjete 2 szczebelki, lozeczko Sary stoi obok mojego, wiec jak mala sie obudzi to sama z niego wychodzi i wchodzi do mnie do lozka :tak::-)

A ja wczoraj skapitulowalam :zawstydzona/y:Bylo juz po 23:00, a Sara caly czas wychodzila z lozeczka i chciala spac ze mna...a ze bylam juz padnieta i nie mialam sily wstawac i wkladac ja z powrotem do jej lozka, wiec znowu skonczylo sie na tym, ze cala noc spala ze mna :zawstydzona/y: Mam nadzieje, ze dzisiaj uda sie jej znowu usnac u siebie :tak::-)

reklama
ja szczebelek nie wyciągam jeszcze, pewnie skończyło by się jak u Majki, poza tym uciekała by na schody, a tego się najbardziej boję:tak:
sandra nic się nie martw, następnym razem na pewno się uda:-)

Do góry