reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak się zmienia nasza waga

niusiaagusia mozeliwe ze to woda i nie masz sie czym przejmowac bo po porodzie to samo zginie. Ja tez w 1 ciazy tak mialam ze w 4mc bylam juz jakies 7kg w plusie (teraz niecale 2kg) i niestety 25kg w ciagu calej ciazy przytylam. Jezeli jestes tak uwarunkowana genetycznie to mozesz nic nie jesc a bedziesz tyc. Jednak jezeli uwazasz ze jest gorzej albo ze przybierasz coraz szybciej to zglosc to lekarzowi i glowa do gory!
Po wszystkim razem stworzymy temacik o odchudzaniu i wezmiemy sie za siebie :D

reklama
Dziewczyny ja też już przytyłam 5 kg, choć zupełnie sie nie objadam i jem tak jak przed ciążą a nawet mniej, no i niestety, choc w I ciąży przytylam 20 kg i teraz zakładałam że max to 15 kg. Jeszcze sie nie poddaje bo jeśli w kazdym trymestrze 5 kg to jeszcze nie bedzie tak zle.
Ale racja ze uwarunkowania genetyczne i budowa fizyczna i predyspozycje.
Niusiaagusia może Ci zastopuje jak nabierzesz troche tkanki tłuszczowej, napewno piersi Ci się powiększyły itd ale 5 kg miesięcznie to rzeczywiście za dużo....tzn. ze już masz 15 na +???
Karina gratuluje! Mi też po I ciąży zostało 5kg i jak znowu mi zostanie 5 kg to chyba się załamię bo to wcale nie tak łatwo zrzucić i w moim przypadku nie jest tak jak ktoś pisał, że samo zniknie, samo po 30 roku życia już się nic nie dzieje;-)

Dziewczyny ja też już przytyłam 5 kg, choć zupełnie sie nie objadam i jem tak jak przed ciążą a nawet mniej, no i niestety, choc w I ciąży przytylam 20 kg i teraz zakładałam że max to 15 kg. Jeszcze sie nie poddaje bo jeśli w kazdym trymestrze 5 kg to jeszcze nie bedzie tak zle.
Ale racja ze uwarunkowania genetyczne i budowa fizyczna i predyspozycje.
Niusiaagusia może Ci zastopuje jak nabierzesz troche tkanki tłuszczowej, napewno piersi Ci się powiększyły itd ale 5 kg miesięcznie to rzeczywiście za dużo....tzn. ze już masz 15 na +???
Karina gratuluje! Mi też po I ciąży zostało 5kg i jak znowu mi zostanie 5 kg to chyba się załamię bo to wcale nie tak łatwo zrzucić i w moim przypadku nie jest tak jak ktoś pisał, że samo zniknie, samo po 30 roku życia już się nic nie dzieje;-)

Dlatego ciesze sie tym razem ze nie ma takiego duzego przorostu jka ostatnio i mam nadzieje ze nic mi nie zosatnie bo sie zalamie...:sorry:nigdy nie bylam typem filigranowej budowy wiec jak doszlo te 5 kg to jeszcze jakos mozna zniesc to ale napewno nie jest dobrze a gdyby doszlo jeszcze kilka kilo to bylby dramat

He, he... U mnie też nie lepiej, startowałam 58kg, teraz jest już 67kg :-( niestety. Ale się nie przejmuję bo w poprzedniej ciąży w ciągu pierwszych 3 miesięcy przytyłam aż 12kg a po kolejnych 6 miesiącach przytyłam zaledwie 3kg, tak że sie nie przejmujcie bo czasami na początku szybko leci a potem jakoś sie wyrównuje. Oczywiście nie należy sobie folgować ale też nie ma się czym załamywać! Uszy do góry laski.;-)

Ja też wreszcie troszkę przytyłam, bo mniej wymiotuję,a więcej jem, ale w sumie to i tak ważę mniej niż przed ciążą, chociaż brzuszek z dnia na dzień mam większy i już jest całkiem widoczny.ale najważniejsze, ze wszystkie badania są dobre, a ja zawsze byłam bardzo drobna więc może i w ciąży mi tak zostanie;)

ja na razie mam 2,5 na plusie, czyli 59, startowalam tak 56,5 - 57kg. i tak sie dziwie, ze juz tyle, chociaz brzuch mi juz mocno urosl :-) wszyscy dookola juz widza, ze to ciaza, wiec co sie dziwic ;-)

niusiaagusia
, ja na twoim miejscu skontrolowalabym tarczyce - pogadaj z ginem. nie twierdze, ze jakos bardzo duzo przytylas, ale faktycznie jesli to taki 'trend' rozwojowy, to moze nie byc milo. moja mama przytyla w obu ciazach ok. 30kg i do dzisiaj jej wiekszosc zostala. i wszystko przez tarczyce. drugi przypadek to moja koleznka - przytyla az 70kg. to jest koszmar, bo wazyla przed ciaza 52kg, a w ciazy - 130. nie chcecie wiedziec, jak wyglada jej cialo. plastyka po calosci by sie przydala, ona zalamana, ciagle sie odchudza i cwiczy, ale nie daje rady wrocic do formy juz 4 lata ponad. i to tez tarczyca + niewydolnosc nerek, ktora niczym innym sie nie objawiala, a przynajmniej ona tego z niczym nie powiazala. i leczyla sie u jakiejs szarlatanki, co ani razu nie zrobil jej usg - musiala robic prywatnie.
tak pisze ku przestrodze, zeby nie bagatelizowac duzego przyrostu wagi. nie sadze, zeby ani niusiaagusia, ani zadna z was miala ten problem - ale lepiej wiedziec, zeby nie przekroczyc pewnej granicy.

reklama
Do góry