reklama
alexandra_73
Fanka BB :)
dzisiaj rano weszlam na wage...zgubilam 2 kg,ale to chyba przez te nerwy...
niusiaagusia
mamuśiowata...
Oj dziewczyny zaczynam sie bać normalnie...
No wlasnie przed ciaza mialam zrobione wszystkie badania przygotowujace na bobaska... tarczyca ok, toksokara ,toksoplazma i inne swinstwa tez nie mam i nie mialam,morfologia,mocz,kal jest ok,
No jedyne co ostatnio mojego kochanego zaniepokoilo to fakt ze codziennie kupuje mi 2 butelki 1,5 l wody i ja prawie cale w ciagu doby wypijam ,a od kilku dni nie wstaje w nocy siusiu wiec gdzies to musi byc,tak sadze....ale cukier mam tez ok 81 na czczo zrobiony tez ok jest,tylko cos mi ostatnio cisnienie skacze,z kazda wizyta jak ide to mam o 10 wyzsze,zawsze bylam niskocisnieniowcen i mialam 90/60 - 100/60 i bylo ok a teraz co raz to wyzsze,20 pazdziernika jak bylam to mialam 139/70 i lekarz postawił znak zapytania obok wyniku...
Czy mam juz sie niepokoic?
No wlasnie przed ciaza mialam zrobione wszystkie badania przygotowujace na bobaska... tarczyca ok, toksokara ,toksoplazma i inne swinstwa tez nie mam i nie mialam,morfologia,mocz,kal jest ok,
No jedyne co ostatnio mojego kochanego zaniepokoilo to fakt ze codziennie kupuje mi 2 butelki 1,5 l wody i ja prawie cale w ciagu doby wypijam ,a od kilku dni nie wstaje w nocy siusiu wiec gdzies to musi byc,tak sadze....ale cukier mam tez ok 81 na czczo zrobiony tez ok jest,tylko cos mi ostatnio cisnienie skacze,z kazda wizyta jak ide to mam o 10 wyzsze,zawsze bylam niskocisnieniowcen i mialam 90/60 - 100/60 i bylo ok a teraz co raz to wyzsze,20 pazdziernika jak bylam to mialam 139/70 i lekarz postawił znak zapytania obok wyniku...
Czy mam juz sie niepokoic?
Aligator
Fanka BB :)
niusiaagusia ja wczoraj w nocy też nie wstałam siusiu, a wcześniej każdej nocy sobie spacerek urządzałam. Myślę, ze tak to jest w drugim trymestrze...za to w trzecim spacery powrócą z podwojona siłą
Dzisiaj rano jak stanęłam na wagę to przeżyłam szok. Ważę prawie 59 kg, a na starcie 53. Strasznie dużo mi przytyło się i co najgorsze po brzuszku tak nie widać tylko boczki mam i cała taka jakaś rozlazła jestem.
Dzisiaj rano jak stanęłam na wagę to przeżyłam szok. Ważę prawie 59 kg, a na starcie 53. Strasznie dużo mi przytyło się i co najgorsze po brzuszku tak nie widać tylko boczki mam i cała taka jakaś rozlazła jestem.
niusiaagusia
mamuśiowata...
Hhaaaaa dobre,no ja tez taka rozlazla sie czuje,raczej jak słonica jakaś,ja przed 64 mialam czyli taka sobie bylam,moj mowi ze normalna a teraz tez mi w d...pe poszlo,boki i nogi,no i cycyyyyy...ale to jest ok choc i tak mialam dosc duze no i teraz jest mnie 76 na wadze lekarskiej i na tej domowej cos 73 kg...czyli i tak cos 10 kg przybralam,a tu jeszcze polowy nie ma... Szok!
No ja nic nie przybrałam. Waga stanęła.
niusiagusia 139/70 to podwyższone ciśnienie. Nie drastycznie ale jednak. Może być spowodowane zatrzymywaniem się wody w organizmie. Ja na twoim miejscu to kontrolowała bym sobie ciśnienie sama w domu. Mierz sobie codziennie rano i wieczorem w stanie spoczynku. Tak dla własnego spokoju i będziesz w razie czego wiedziała czy dzieje się coś niepokojącego. Ja w poprzedniej ciąży miałam tak, że woda mi się zatrzymywała i lekarz zalecił ograniczenie picie. Była to już w sumie końcówka ciąży i zaczęły mi się właśnie problemy z ciśnieniem. Spróbuj zlikwidować sól z diety i ogranicz białe pieczywo albo najlepiej zamień na ciemne. Porozmawiaj o tym z lekarzem on najlepiej Ci powie co i jak.
niusiagusia 139/70 to podwyższone ciśnienie. Nie drastycznie ale jednak. Może być spowodowane zatrzymywaniem się wody w organizmie. Ja na twoim miejscu to kontrolowała bym sobie ciśnienie sama w domu. Mierz sobie codziennie rano i wieczorem w stanie spoczynku. Tak dla własnego spokoju i będziesz w razie czego wiedziała czy dzieje się coś niepokojącego. Ja w poprzedniej ciąży miałam tak, że woda mi się zatrzymywała i lekarz zalecił ograniczenie picie. Była to już w sumie końcówka ciąży i zaczęły mi się właśnie problemy z ciśnieniem. Spróbuj zlikwidować sól z diety i ogranicz białe pieczywo albo najlepiej zamień na ciemne. Porozmawiaj o tym z lekarzem on najlepiej Ci powie co i jak.
niusiaagusia
mamuśiowata...
No wlasnie kazal mi teraz chodzic do niego co 3 tygodnie a nie 4 i tylko tyle (bylam 20 a teraz mam przyjsc 10),sole bardzo malo,a w sumie nic,procz tej soli zawartej w mięsie itp, pije bardzo duzo jak na mnie...pieczywo jem tylko ciemne i najczesciej z serkiem Almette i jakims ogorkiem czy pomidorem,potem jakis serek na 2 sniadanie i dzis to bigosik na obiad,ale jutro to rybka bedzie,podwieczorek to roznie cos tam zjem,banana czy tak cos chwyce i kolacja to kanapka albo kasza kuskus czy platki owsiane wiec nie jest tak zle...i cholera nadal tyje...
reklama
..aenye
Mama grudniowa'06
kurcze, niusiaagusia, pogadaj o tym z ginem, zrob jakies kompleksowe badania. moze cos z nerkami, co ?
Podziel się: