reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak się zmienia nasza waga

reklama
Oj dziewczyny zaczynam sie bać normalnie...

No wlasnie przed ciaza mialam zrobione wszystkie badania przygotowujace na bobaska... tarczyca ok, toksokara ,toksoplazma i inne swinstwa tez nie mam i nie mialam,morfologia,mocz,kal jest ok,

No jedyne co ostatnio mojego kochanego zaniepokoilo to fakt ze codziennie kupuje mi 2 butelki 1,5 l wody i ja prawie cale w ciagu doby wypijam ,a od kilku dni nie wstaje w nocy siusiu wiec gdzies to musi byc,tak sadze....ale cukier mam tez ok 81 na czczo zrobiony tez ok jest,tylko cos mi ostatnio cisnienie skacze,z kazda wizyta jak ide to mam o 10 wyzsze,zawsze bylam niskocisnieniowcen i mialam 90/60 - 100/60 i bylo ok a teraz co raz to wyzsze,20 pazdziernika jak bylam to mialam 139/70 i lekarz postawił znak zapytania obok wyniku...

Czy mam juz sie niepokoic?

niusiaagusia ja wczoraj w nocy też nie wstałam siusiu, a wcześniej każdej nocy sobie spacerek urządzałam. Myślę, ze tak to jest w drugim trymestrze...za to w trzecim spacery powrócą z podwojona siłą:)
Dzisiaj rano jak stanęłam na wagę to przeżyłam szok. Ważę prawie 59 kg, a na starcie 53. Strasznie dużo mi przytyło się i co najgorsze po brzuszku tak nie widać tylko boczki mam i cała taka jakaś rozlazła jestem:(.

Hhaaaaa dobre,no ja tez taka rozlazla sie czuje,raczej jak słonica jakaś,ja przed 64 mialam czyli taka sobie bylam,moj mowi ze normalna a teraz tez mi w d...pe poszlo,boki i nogi,no i cycyyyyy...ale to jest ok choc i tak mialam dosc duze no i teraz jest mnie 76 na wadze lekarskiej i na tej domowej cos 73 kg...czyli i tak cos 10 kg przybralam,a tu jeszcze polowy nie ma... Szok!

No ja nic nie przybrałam. Waga stanęła.

niusiagusia 139/70 to podwyższone ciśnienie. Nie drastycznie ale jednak. Może być spowodowane zatrzymywaniem się wody w organizmie. Ja na twoim miejscu to kontrolowała bym sobie ciśnienie sama w domu. Mierz sobie codziennie rano i wieczorem w stanie spoczynku. Tak dla własnego spokoju i będziesz w razie czego wiedziała czy dzieje się coś niepokojącego. Ja w poprzedniej ciąży miałam tak, że woda mi się zatrzymywała i lekarz zalecił ograniczenie picie. Była to już w sumie końcówka ciąży i zaczęły mi się właśnie problemy z ciśnieniem. Spróbuj zlikwidować sól z diety i ogranicz białe pieczywo albo najlepiej zamień na ciemne. Porozmawiaj o tym z lekarzem on najlepiej Ci powie co i jak.

No wlasnie kazal mi teraz chodzic do niego co 3 tygodnie a nie 4 i tylko tyle (bylam 20 a teraz mam przyjsc 10),sole bardzo malo,a w sumie nic,procz tej soli zawartej w mięsie itp, pije bardzo duzo jak na mnie...pieczywo jem tylko ciemne i najczesciej z serkiem Almette i jakims ogorkiem czy pomidorem,potem jakis serek na 2 sniadanie i dzis to bigosik na obiad,ale jutro to rybka bedzie,podwieczorek to roznie cos tam zjem,banana czy tak cos chwyce i kolacja to kanapka albo kasza kuskus czy platki owsiane wiec nie jest tak zle...i cholera nadal tyje...

reklama
Do góry