ja zaplacilam 646, za zalozenie nie placilam...poszlam dos wojej ginekolozki do przychodni NFZ i nic mnie to nie kosztowalo. jeden wydatek to sporo....ale miesiecznie wychodzi nie wiele ponad 10zl wiec jeden z tanszych srodkow anty....
reklama
madzia1225
Wdrożona(y)
hej dziewczyny... biorę tabletki antykoncepcyjne już od roku prawie... i teraz nie mogłam wziąść tabletki antykoncepcyjnej i opusciłam juz dwie jak mam zaczac znow brac tab. dostałam własnie okres czy teraz mam czekac do kolejnego i zaczac brac z pierwszym dniem.
mandrzejczuk
Fanka BB :)
bierzesz normalnie tak samo jakbys ich nie zapomniala ale oczywiscie przez najblizszych 7 dni dodatkowe zabezpieczenie musisz stosowac. Co do brania pominietej tabletki to slyszalam rozne opinie najlepiej jest sie stosowac do rad zalaczonych w ulotce, w moim przypadku jak bralam stediril30 to byla informacja aby nie "dobierac" pominietej tabletki, wiec jej nie bralam i lecialam dalej. Jak teraz bedziesz miala okres to wez nastepne opakowanie w tym dniu, w ktorym bralas zazwyczaj, czy dalej lecisz normalym ciagiem.;-)
Ja mam spirale z miedzia i nic nie bolalo zakladanie a rodzilam przez cesarskie ciecie 2miesiace temu jak narazie sobie chwale
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
a ja się właśnie zastanawiam nad Mireną. Mój gin krzyknął 1200 pln za założenie w znieczuleniu ogólnym. Mówił coś o tym, że musi założyć w znieczuleniu bo nie rodziłam naturalnie - miałam dwie cesarki.
Przewertowałam cały temat i sama juz nie wiem. Mam się do niego udac z poczatkiem stycznia, póki co dostałam Azalie a tydzien po przyjęciu pierwszej pigułki zaczęłam plamić, teraz to już normalnie wygląda jak krwawienie miesięczne - 7 tyg. po porodzie... masakra jakaś... niby w ulotce pisze, że mogą być "obfite plamienia czasem wymagające podpaski" ale mi to wygląda na menstruacje...
Chyba poszukam jeszcze jakiegoś innego gina do konsultacji...
Przewertowałam cały temat i sama juz nie wiem. Mam się do niego udac z poczatkiem stycznia, póki co dostałam Azalie a tydzien po przyjęciu pierwszej pigułki zaczęłam plamić, teraz to już normalnie wygląda jak krwawienie miesięczne - 7 tyg. po porodzie... masakra jakaś... niby w ulotce pisze, że mogą być "obfite plamienia czasem wymagające podpaski" ale mi to wygląda na menstruacje...
Chyba poszukam jeszcze jakiegoś innego gina do konsultacji...
Abeja ja na Twoim miejscu poszłabym na konsultacje Ja założyłam sobie Mirene hmmm 9 miesiecy temu i po prostu rewelka Założenie trwało może 30 sek i nic nie bolało Unormowanie cykli trwało u mnie 5 miesięcy;-) ale teraz @ to pikuś wystarczy zwykła wkładka higieniczna
Nie poleca się tabletek anty...to nie są cukierki!!!
Przeciez normalne,ze zadna z nas nie pojdzie do apteki i sobie ich tak po prostu nie kupi...trzeba isc po recepte i lekarzowi zasugerowac,ze chcialo by sie jasminelle...
reklama
Jak poszlam pierwszy raz po tabletki to lekarz przespiasl mi microgynon bez zadnego wywiadu i badan...mialam wtedy 20 lat...Pozniej u innego ginekologa poprosilam o inne i takie dostalam...
Pozniej u jeszcze innego (w Niemczech) poprosilam o valette (polski odpowiednik jeanine) i dostalam...jakos specjalnych badan mi zaden z tych lekarzy nie robil...
Chyba trafialam na niekompetentnych lekarzy...pacjentka-recepta-dowidzenia-nastepna;-)
A nie sadze by lekarz mial prawo mnie ''opieprzac'' za cokolwiek :/
Pozniej u jeszcze innego (w Niemczech) poprosilam o valette (polski odpowiednik jeanine) i dostalam...jakos specjalnych badan mi zaden z tych lekarzy nie robil...
Chyba trafialam na niekompetentnych lekarzy...pacjentka-recepta-dowidzenia-nastepna;-)
A nie sadze by lekarz mial prawo mnie ''opieprzac'' za cokolwiek :/
Ostatnia edycja:
Podziel się: