reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
bralam microgynon przez rok i nie mialam zadnych skutkow ubocznych. ale wedlug mnie to zabierajac sie za tabletki powinno sie przejsc badania hormonalne a nie tak strzelac w ciemno, ktore akurat spasuja-kazdy organizm jest inny wiec wiadomo roznie to bywa z tymi skutkami ubocznymi

reklama
Ja biorę te tabletki.Po urodzeniu pierwszego synka (7 lat),miałam je przepisane,brałam 4 lata.Żadnych skutków ubocznych.Po odstawieniu po 6m.postaraliśmy sie o dzidzię.
Teraz drugi synek ma 2 latka,po porodzie przez rok brałam cerazette,bo karmiłam.O boże tamte to dopiero rozwaliły mój organizm.Po odstawieniu synka od piersi po 14m.zaczęłam brać od nowa mikrogynon,i jest ok.Nic mi nie jest,nie tyje.No i jak któraś z dziewczyn napisała cena ok.

Hej :) Mam pytanie mam implant już dwa tygodnie i wlaśnie dostałam okres... czy to normalne?? Wiem ze to okres bo boli mnie brzuch tak jak zawsze... ;/

Magda - mam implant od dwóch miesięcy i jeszcze nie mam okresu (pewnie ze względu na to, że karmię piersią), ale to i tak mogłoby być normalne. Nie poinformowali Cię, że możesz mieć okres przez cały miesiąc, raz w miesiącu, małe plamienia cały czas, okazyjne plamienia lub zupełny brak miesiączki? Co organizm to inna reakcja ...

Witam,
dziewczyny, interesuje mnie sprawa implantu. Bez przeszkód można go założyć przy karmieniu piersią? Jak się czujecie po założeniu? Czy założenie bolało?

Pozdrawiam

Ilona - założenie nic nie bolało, bo wcześniej dostałam zastrzyk znieczulający miejscowo, który również nie bolał :) Karmię piersią i dlatego właśnie mam implant, gdyż nie zawiera on estrogenów, które są szkodliwe dla dziecka, a jedynym składnikiem jest progestagen bezpieczny dla malucha :) Jednak co miesiąc robie test ciążowy, gdyż nie dostałam jeszcze @. Jak na razie implant działa :)

Aha - czuję się dobrze, nie mam efektów ubocznych, może z wyjątkiem wagi, ponieważ gdyby nie implant prawdopodobnie szybciej bym chudła (jestem na diecie (niezbyt restrykcyjnej, ale MŻ) i ćwiczę 4 razy w tygodniu na siłowni i chudnę około 0,5 kg/tydz.) ...

Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się właśnie nad założeniem implantu. Kilka lat przed ciążą brałam tabletki i przyznam, że niezbyt chętnie bym do nich wróciła, tym bardziej, że przy karmieniu piersią wchodzą w grę tylko minipigułki.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź :-)

Pozdrawiam

ja dziewczyny mialam implant przez blisko 3 lata i nigdy wiecej juz tego nie zrobie, w czasie tych trezch lat nie mialam na co narzekac, okresy mialam bardzo skape albo wcale ich nie mialam, bezbolesne i generalnie super. Problem zaczal sie po wyciagnieciu implanta, mialam bardzo mocno rozregulowana gospodarke hormonalna i mielismy problem z zajsciem w ciaze, potem byly dwa poronienia... udało sie zajsc w ciaze, ale szczerze mówiac bylam juz zrezygnowana.
Także nawet nie pomysle juz o implancie!!

reklama
Właśnie Twoje zdanie a czym poparte? Własną wiedzą? Madziu nie atakuję Cię, ale uważam, że zanim ktokolwiek wypowie się na temat metod naturalnych to może najpierw je pozna, nabierze doświadczenia?
...
wiesz co jak dla mnie to ty pozjadalas wszytkie rozumy,zarozumiala jest,uwazasz,ze twoja metoda jest naj,najlepsza i inne to glupie,ze jak ktos na inne zdanie,moze nawet bledne to od razu nastakujesz na niego
moge tak jak inne dziewczyny miec swoje zdanie i chyba mam prawo do niego

Do góry