reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 6 4,5%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,9%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,7%

• Wszystkich głosujących
    132
Paulina12 - badania wątrobowe zleca mi ginekolog co pół roku/rok. W kwestii tycia: każdy organizm jest inny, nie mówię, że po Yasmin w ogóle się nie tyje ale ja akurat nie przytyłam

reklama
Antykoncepcja musi być dobrana pod konkretną osobę. Po to jest na receptę, żeby jeszcze to inekolog mógł skontrolować czy się nie dzieje nic niebezpiecznego. Imo tabletki są najlepsze (zaskoczyły u mnie za pierwszym razem tak swoja droga, Novynette). Grunt to pamiętać o nich zawsze.

Antykoncepcja musi być dobrana pod konkretną osobę. Po to jest na receptę, żeby jeszcze to inekolog mógł skontrolować czy się nie dzieje nic niebezpiecznego. Imo tabletki są najlepsze (zaskoczyły u mnie za pierwszym razem tak swoja droga, Novynette). Grunt to pamiętać o nich zawsze.
Dokładnie, jeśli lekarz zleci ci tabletki, twój facet może sobie w tobie dochodzić ile chce, a nic z tego poważnego się nie urodzi ;) jedyny minus to częstsze humorki z powodu zaburzenia hormonów ;)

Ja stosuje antykoncepcję hormonalną i jestem zadowolona:), po porodzie zaczęłam brać milvane. Ponieważ przybyło mi obowiązków przy córeczce, to ubezpieczyłam się żeby pamiętać o tych tabletkach aplikacją na telefon, raz zapommniałam to zrobiła mi statystyki, że pominęłam jedną, i od tamtej pory reguralnie biore, przy dziecku jest duzo obowiązków i mozna zapomniec dlatego polecam wam ten pomysł z aplikacja, u mnie się sprawdza swietnie, a warto bo jest za darmo. Nazywa sie moje-leczenie, mozecie wygooglowac sobie

ja jestem na etapie pigulek. Poki co nie planujemy kolejnego dziecka, a dla mnie to nie jest zaden problem branie o tej samej porze tabletki. Nie mam z tym zadnego problemu, nie odczuwam skutkow ubocznych, no a przyjemnosc jest nadal:)

Do góry