reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
reklama
Ja przez prawie 4 lata bralam Yasminelle ktore kosztowaly prawie 50 zl, wiec teraz te milej sie kupuje ;) pierwsze opakowanie zaczynam od poniedzialku mam nadzije ze bedzie okej ;)

Również brałam Cilest przez parę dobrych lat... Zdarzyło mi sie przy pierwszym opakowaniu, że również plamiłam, w późniejszym czasie raczej było wszystko oki... Czasami pojawiło się delikatne plmienie ale to bardziej z tego powodu, że miałam jakieś problemy jelitowe albo zapomniałam tabletki...:<

Co do samych tabletek, to z tego co wiem są słabe,jak dla mnie były idealne... Po odstawieniu od razu zaszłam w ciążę...a teraz, po niej, mam zamiar do nich wrócić:)

Ja uważam, że jeśli coś nas niepokoi i doprowadza w jakimś stopniu do stresu to lepiej zadzwonić do lekarza:):)

Ja brałam yasmin przez rok po to aby wyciszyć jajniki ponieważ choruje na PCO i nie mogłam zajść w ciążę .Generalnie wszystko było ok, nie miałam problemów z cerą , nie przytyłam za dużo ,natomiast strasznie "urosły"mi piersi szlag mnie trafiał bo i tak mam spore.Libido zerowe.Ale najlepsze cyrki zaczely sie gdy odstawiłam tabletki.....przez pierwszy miesiąc tak spuchłam , że skarpetki mi się wrzynały tyle mialam wody w sobie, non stop chciało mi się pić a do toalety to tak nie bardzo.po pierwszym okresie to minęło ale przytyłam 5 kg i nie mogłam się ich pozbyć.Ale....no właśnie po odstawieniu zaszłam w ciążę a do tego dążyłam więc suma sumaru opłacało się:)

Cortina rzeczywiście tanio :O U mnie też nie ma tej apteki niestety więc zmuszona jestem kupować po 50zł. Pech chce do tego, że dostajęrecepty na 4 opakowania i za jednym razem wydawać 200zł to trochę bolesne jest :((

Ja też biorę cilest,jak dla mnie są super, żadnych skutków ubocznych...bałam się że przytyję, ale na szczęście to były tylko obawy, a nawet schudłam 16 kg. do tego super cena....

Cortina rzeczywiście tanio :O U mnie też nie ma tej apteki niestety więc zmuszona jestem kupować po 50zł. Pech chce do tego, że dostajęrecepty na 4 opakowania i za jednym razem wydawać 200zł to trochę bolesne jest :((

ja na jednej recepcie mam 6 op. wypisywanych ale nigdy nie kupuje calosci, albo w aptece robia odpis recepty albo na odwrocie pisza "wydano 1op" i wala pieczatke ;)

jestem w polowie pierwszego opakowania i stwierdzam ze chudn ;) przypisuje ta zasluge tabletka wlasnie ;) jem 3 posilki w ciagu dnia i nie ciagnie mnie tak do slodyczy ;)
biorac yasminelle jadlam non stop :confused:

reklama
ja na jednej recepcie mam 6 op. wypisywanych ale nigdy nie kupuje calosci, albo w aptece robia odpis recepty albo na odwrocie pisza "wydano 1op" i wala pieczatke ;)

jestem w polowie pierwszego opakowania i stwierdzam ze chudn ;) przypisuje ta zasluge tabletka wlasnie ;) jem 3 posilki w ciagu dnia i nie ciagnie mnie tak do slodyczy ;)
biorac yasminelle jadlam non stop :confused:

To akurat fajny skutek uboczny ;-) Pisza dalej jak się czujesz po tych tabsach. Ja nadal czekam na pierwszą @ po porodzie żeby zacząć brać QLAIRE.

Do góry