reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
nie wiem ja to uslyszalam od znajomej ktora je brala kilka miesiecy i wlasnie mi mowila ze z tym krwawieniem do gina poszla i przyznal ze maja duzo hormonow i i je zmienil.Sprobojcie NOVYNETTE ja te tabletki bralam przez 2,5 roku z jedna przerwa mala i nigdy mnie nie zawiodly. dostalam je bo maja obnizona dawke hormonow iani nie tylamani ni swirowalam ponich . odstawilam dopiero kilka miesiecy przed planowanym zajsciem w ciaze z czym tez nie bylo po nich klopotu. polecam

reklama
kasia2804
Ja niestety mam podobny problem:( Biorę cilest od około 2 lat i jakieś 4 mies temu zaówazyłam plamienie mniej wiecej w połowie opakowanie trwa to z 2-3 dni. lekarka mowi ze to minie, ale mnie sie to nie podoba.:(

jeśli takie plamienia pojawiają się co miesiąc od czterech miesięcy to może poproś lekarkę o zmianę tabletek? być może akurat te nie są dla Ciebie dobre Ogólnie dobrze się po nich czujesz?

no własnie dobrze sie czuje tylko te plamienia... Nie będę prosiła o zmianę bo i tak lada chwila je odstawie. moze nawet w tym miesiącu... A własnie wiecie moze jak to jest z tym odstawianiem?? jak powinnam to zrobić?? konsultować to z lekarzem??

ja po prostu odstawilam jakos pol roku chyba wczesniej zeby bylo bezpiecznie i kochalismy sie na poczatku w gumkach a od marca bez niczego i na poczatku lipca bylam juz w 5tym tyg

Brałam kilka miesięcy Yasmin i na początku było wszystko ok. Niestety potem wszystko się zmieniło. Chodziłam cały czas nabuzowana jak bomba, miałam wilczy apetyt i byłam senna.

Po konsultacji z ginką zmieniłam tabletki na Yasminelle. Na początku było super. Czułam się o niebo lepiej.

I powiem tak- przy Yasmin czułam wielki apetyt i panowałam nad nim żeby nie jeść bez przerwy. Przy Yasminelle nie miałam takiego apetytu i nie jadłam jakoś więcej a mimo to przytyłam 6 kilo. Chyba przez hormony albo nie wiem...
W każdym razie niedawno odstawiłam wszelkie tabletki i walczę z wagą...

Witam.
W Listopadzie 2010 urodziłam synka.
Po zakończeniu okresu połodu-po około 12 dniach dostałam pierwszą miesiączkę ,a wraz z tym zaczęłam przyjmować właśnie Cilest.Okres trwa już u mnie ponad 3 tygodnie-czy powinnam się tym martwić,czy po prostu organizm po ciąży musi "wrócić do normy" ??? :baffled:

a czy ty na pewno masz juz okres?? czy krwawisz jeszcze poporodowo?? - bo mozna krwawic nawet do 6ciu tyg a ty juz po 12tu dniach okres masz?? - wiem bo moja przyjaciolka niedawno rodzila i tak jej polozna powiedziala.... okres zwylke pozniej wraca podobno

buziaczek-tak,napewno to już okres...Ja niestety nie karmiłam piersią i dlatego tak szybko dostałam...a dostałam 12 dni po zakończeniu połogu :/ Poza tym byłam na kontroli po zakończeniu połogu i gin mi powiedziała,że lada chwila dostanę miesiączkę...
Nawet się nie zdążyłam przyzwyczaić,że już nic ze mnie nie leci,a tutaj znów i trwa ,aż tyle czasu :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
kasia ja bralam cilest jakies 3.5 roku z pol roczna przerwa, jak wzielam 1 opakowanie to mialam lekkie plamienia, ale wiecej sie juz nigdy nie powtorzyly- nawet po przerwie jak znow zaczelam brac, bardzo dobrze sie po nich czulam, jedyny skutek uboczny przytylam sporo PO ODSTAWIENIU (1 raz), za 2 gim razem nie przytylam prawie w ogole
tak jak inne dziewczyny radze wybrac sie do lekarza, moze zmieni ci tabletki

aniołeczek sadze ze nie musisz konsultowac odstawienia tabletek z lekarzem, tylko jak chcesz dzidzie to moze warto odczekac z 3 cykle zeby "organizm sie oczyscil", my wlasnie tak zrobilismy przez 3-4 cykle poprostu stosowalismy gumki, pozniej stwierdzilismy ze sie staramy i... 1 cykl i sie udalo :-)

Do góry