reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Witajcie laseczki! :tak:

Ależ tu cisza....Mam nadzieję, że choróbska nie dopadły Was i to tylko jakaś inna słaba niemoc w pisaniu ;-)

Marlenka, ja myslałam, że Ty już dawno dałaś sobie na luz i nie łudzisz się, ze będzie inaczej. Choć wiem, że sytuacja dla Ciebie bardzo trudna do dania sobie na luz. Trzymaj się .

Kasiulla, za Ciebie też trzymam kciuki, coby z nogą było na tyle dobrze, żebyś pojechała do Michała, tak jak sobie to zaplanowaliście:happy2:

A u nas bez większych rewolucji... Sfinalizowaliśmy sprawę kredytu, Rafał czeka na nowy samochód - coś nie mogą znaleźć :confused:
Ja za to planuję remont łazienki, jutro ma przyjść jeden fachowiec, w sobotę kolejnych dwóch obejrzeć sprawę, zaproponować cenę.,. cała jestem w strachu, bo pewnie będziemy musieli przenieść się na jakiś czas do mamy, bo nie wyobrażam sobie trzymać Lolki i kurzu i ... bez wucetu.
Cykam też trochę, czy wystarczy nam kasy. Wprawdzie nie chcemy żadnych cudów, ale fachowcy mają takie stawki, że szok :szok:.

I jeszcze wczoraj zamówiłam sobie w końcu tą pralkę :happy2: Ma dziś przyjechać. To moje pierwsze kroki w zakupach internetowych i mam nadzieje, ze będę zadowolona, bo oszczędność na np. tej pralce, którą zamówiłam jest rzędu 400 zł :tak:

Ściskam Was mocno i wysyłam stos serdeczności! Miłego dnia!!!!! :happy2:

reklama
Kinga, na jaką się w końcu zdecydowałaś?

Mi komp padł, musze wymienić płytę główną i procesor najprawdopodobniej :( dziś już może kolega mi wymieni, kolejne 300 ...

oj nic nie mowcie o wydatkach :-:)baffled::-(
rezonans stawu skokowego srednio od 390 do 450 zl (panstwowo zapisali mnie na kwiecien :szok:) lekarz powiedzial zebym sie zastanowila - ma kilka "pomyslow" co sie dzieje ze stawem od wiezozrostu ktory jak padl nic sie juz nie zrobi po jakas martwice chrzastek nawet juz :-( wiec najprawdopodobniej wyladuje jednk na stole najpierw z kostka pozniej pewnie z kolanami znow :-:)baffled:
bije sie z myslami czy robic ten rezonans za pieniadze czy poczekac do kwietnia

pokloli mnie dzis - robilam wszystkie moliwe badania z krwi majace jakis wplyw na stawy na niektore wyniki musze czekac prawie 2 tygodnie...

bylam tez dzis na wymazie z pochwy bo znow niestety przyplatala sie infekcja to kolejne 60 zl plus pozniej wizyta u lekarki ale moze wreszcie ktos konkretnie podsdzedl do tego tematu i nie dal lekow bez zrobienia bakerigramu i mykogramu mam nadzieje ze wreszcie bede miala chociaz z tym spokoj..

odiwdzilam tez dzis z lena alergologa cale szczecie ze w szpotalu wiec nie placilam za testy a wyniki juz za tydzien ale jednak dostala leki wziewne - sam lek to ok 4 czy 5 zl ale jeszcze ta tuba do tego musi byc... a za tydzien wizyta u tej lekarki ale juz prywatnie po wyniki..

wykupilam dzis takze dla mnie leki na stawy na 20 dni za jedyne 153 zl :szok::szok:

jestem zalamana naprawde chyba narysuje sobie w tym miesiacu te pieniadze
nie mowie juz nawet o rachunkach ktore przeciez trzeba zaplacic

kasiulla:-:)-( no cóż, teraz pewnie może być już tylko lepiej...zawsze tak się pocieszam jak jest kiepsko.. chociaż jak zdrowia brak, i do tego kasy... to marne pocieszenie. mi chwilowo brak tylko tego drugiego więc i tak nie narzekam. póki jest zdrowie człowiek radę daje...
trzymaj się cieplutko..

Kasiulla ja kupowałam tubę dla chłopaków w necie, i wybrałam taką za 20 zł - super sie sprawdza

nie daj sie naciągnąć na te za 50 -70 zł - bo nie ma sensu - ja swoją używam już ponad rok i sie sprawdza

ja na razie dostała leki ze szpitala (dobra lekarz) inaczej za dawkę miesięczną musiałabym wydać ok 300-400 zł

co do rezonansu - to wszystko zależy co mówi lekarz - jeżeli on uważa ze czekanie może pogorszyć sprawę to warto może zrobić
w innym miejscu sie pytałaś o terminy?

chociaż wydaje mi sie ze jeżeli sprawa jest cito to traktują to z automatu szybciej - nie wiem - ja mam dużo szczęścia jeżeli chodzi o lekarz (przynajmniej w większości)

chociaż dobrego ortopedy nie znalazłam jeszcze :)

tak sie zastanawiam - możesz jeszcze symulować jakiś uraz teraźniejszy i sprobować się dostać na izbę przyjęć w szpitalu - tam tez często można trafić na szybka reakcję (choć niestety nie zawsze)

Azik trafilam na dobrego ortopede ktory sie angazuje zreszta to ten sam co mnie operowal 9 lat temu
na cito nic nie da - mam takie - i takie maja terminy :szok::baffled:
a co do innego miejsca - to tez nie takie proste bo ja jestem dawny szpital mundurowy tyle ze juz jest "dal wszystkich" ale mimo to skierowania od nich nie sa wszedzie co ja mowie w sumie to nigdzie nie sa uznawane :baffled::confused::confused:
wiec pozostaja mi albo prywatnie albo jakies dojscia ale wkurat w tym przypadku raczej sie nie sprawdzi :-:)baffled::confused::-:)sorry2:

a Jas znowu chory, chyba juz 5 raz od poczatku pazdziernika, tym razem zapalenie gardla i wysoka niedajaca sie zbic goraczka:-(
A co do spraw finansowych to klapa klapa i jeszcze raz klapa- w ciagu 2 tygodni wydalismy na dentyste okolo 3000zl a to jeszcze nawet nie polowa tego co musimy wydac...

Kasiuula- bidulko-bardzo Ci wspolczuje-mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Kinga, na jaką się w końcu zdecydowałaś?

Mi komp padł, musze wymienić płytę główną i procesor najprawdopodobniej :( dziś już może kolega mi wymieni, kolejne 300 ...

Na 4,5 kg Boscha, ładowanego od frontu :) Kasia, Ty powinnaś na jakimś procencie u nich być ;-)
Ale pralki jeszcze w domu nie mam, bo byłam dziś u siostry. Zadzwoniłam do firmy kurierskiej, żeby powiedzieć, ze mnie nie będzie :tak:Dobry ze mnie klient :-)

A my kupiliśmy swój komp za 400 zł i jest 100 razy lepszy niż jego poprzednik ;-)

reklama
felqua, jejku, tak mi przykro. Jaś nachoruje się, biedaczek :confused:

A jesli chodzi o kasę - masakra. Chyba trudne czasy nadeszły dla wszystkich. My też zastanawiamy się 100 razy, zanim coś kupimy. Ciekawe jak to długo jeszcze potrwa? :confused:

Do góry