reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Witajcie laseczki! :tak:

Ależ tu cisza....Mam nadzieję, że choróbska nie dopadły Was i to tylko jakaś inna słaba niemoc w pisaniu ;-)

Marlenka, ja myslałam, że Ty już dawno dałaś sobie na luz i nie łudzisz się, ze będzie inaczej. Choć wiem, że sytuacja dla Ciebie bardzo trudna do dania sobie na luz. Trzymaj się .

Kasiulla, za Ciebie też trzymam kciuki, coby z nogą było na tyle dobrze, żebyś pojechała do Michała, tak jak sobie to zaplanowaliście:happy2:

A u nas bez większych rewolucji... Sfinalizowaliśmy sprawę kredytu, Rafał czeka na nowy samochód - coś nie mogą znaleźć :confused:
Ja za to planuję remont łazienki, jutro ma przyjść jeden fachowiec, w sobotę kolejnych dwóch obejrzeć sprawę, zaproponować cenę.,. cała jestem w strachu, bo pewnie będziemy musieli przenieść się na jakiś czas do mamy, bo nie wyobrażam sobie trzymać Lolki i kurzu i ... bez wucetu.
Cykam też trochę, czy wystarczy nam kasy. Wprawdzie nie chcemy żadnych cudów, ale fachowcy mają takie stawki, że szok :szok:.

I jeszcze wczoraj zamówiłam sobie w końcu tą pralkę :happy2: Ma dziś przyjechać. To moje pierwsze kroki w zakupach internetowych i mam nadzieje, ze będę zadowolona, bo oszczędność na np. tej pralce, którą zamówiłam jest rzędu 400 zł :tak:

Ściskam Was mocno i wysyłam stos serdeczności! Miłego dnia!!!!! :happy2:

reklama
Kinga, na jaką się w końcu zdecydowałaś?

Mi komp padł, musze wymienić płytę główną i procesor najprawdopodobniej :( dziś już może kolega mi wymieni, kolejne 300 ...

oj nic nie mowcie o wydatkach :-:)baffled::-(
rezonans stawu skokowego srednio od 390 do 450 zl (panstwowo zapisali mnie na kwiecien :szok:) lekarz powiedzial zebym sie zastanowila - ma kilka "pomyslow" co sie dzieje ze stawem od wiezozrostu ktory jak padl nic sie juz nie zrobi po jakas martwice chrzastek nawet juz :-( wiec najprawdopodobniej wyladuje jednk na stole najpierw z kostka pozniej pewnie z kolanami znow :-:)baffled:
bije sie z myslami czy robic ten rezonans za pieniadze czy poczekac do kwietnia

pokloli mnie dzis - robilam wszystkie moliwe badania z krwi majace jakis wplyw na stawy na niektore wyniki musze czekac prawie 2 tygodnie...

bylam tez dzis na wymazie z pochwy bo znow niestety przyplatala sie infekcja to kolejne 60 zl plus pozniej wizyta u lekarki ale moze wreszcie ktos konkretnie podsdzedl do tego tematu i nie dal lekow bez zrobienia bakerigramu i mykogramu mam nadzieje ze wreszcie bede miala chociaz z tym spokoj..

odiwdzilam tez dzis z lena alergologa cale szczecie ze w szpotalu wiec nie placilam za testy a wyniki juz za tydzien ale jednak dostala leki wziewne - sam lek to ok 4 czy 5 zl ale jeszcze ta tuba do tego musi byc... a za tydzien wizyta u tej lekarki ale juz prywatnie po wyniki..

wykupilam dzis takze dla mnie leki na stawy na 20 dni za jedyne 153 zl :szok::szok:

jestem zalamana naprawde chyba narysuje sobie w tym miesiacu te pieniadze
nie mowie juz nawet o rachunkach ktore przeciez trzeba zaplacic

kasiulla:-:)-( no cóż, teraz pewnie może być już tylko lepiej...zawsze tak się pocieszam jak jest kiepsko.. chociaż jak zdrowia brak, i do tego kasy... to marne pocieszenie. mi chwilowo brak tylko tego drugiego więc i tak nie narzekam. póki jest zdrowie człowiek radę daje...
trzymaj się cieplutko..

Kasiulla ja kupowałam tubę dla chłopaków w necie, i wybrałam taką za 20 zł - super sie sprawdza

nie daj sie naciągnąć na te za 50 -70 zł - bo nie ma sensu - ja swoją używam już ponad rok i sie sprawdza

ja na razie dostała leki ze szpitala (dobra lekarz) inaczej za dawkę miesięczną musiałabym wydać ok 300-400 zł

co do rezonansu - to wszystko zależy co mówi lekarz - jeżeli on uważa ze czekanie może pogorszyć sprawę to warto może zrobić
w innym miejscu sie pytałaś o terminy?

chociaż wydaje mi sie ze jeżeli sprawa jest cito to traktują to z automatu szybciej - nie wiem - ja mam dużo szczęścia jeżeli chodzi o lekarz (przynajmniej w większości)

chociaż dobrego ortopedy nie znalazłam jeszcze :)

tak sie zastanawiam - możesz jeszcze symulować jakiś uraz teraźniejszy i sprobować się dostać na izbę przyjęć w szpitalu - tam tez często można trafić na szybka reakcję (choć niestety nie zawsze)

Azik trafilam na dobrego ortopede ktory sie angazuje zreszta to ten sam co mnie operowal 9 lat temu
na cito nic nie da - mam takie - i takie maja terminy :szok::baffled:
a co do innego miejsca - to tez nie takie proste bo ja jestem dawny szpital mundurowy tyle ze juz jest "dal wszystkich" ale mimo to skierowania od nich nie sa wszedzie co ja mowie w sumie to nigdzie nie sa uznawane :baffled::confused::confused:
wiec pozostaja mi albo prywatnie albo jakies dojscia ale wkurat w tym przypadku raczej sie nie sprawdzi :-:)baffled::confused::-:)sorry2:

a Jas znowu chory, chyba juz 5 raz od poczatku pazdziernika, tym razem zapalenie gardla i wysoka niedajaca sie zbic goraczka:-(
A co do spraw finansowych to klapa klapa i jeszcze raz klapa- w ciagu 2 tygodni wydalismy na dentyste okolo 3000zl a to jeszcze nawet nie polowa tego co musimy wydac...

Kasiuula- bidulko-bardzo Ci wspolczuje-mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Kinga, na jaką się w końcu zdecydowałaś?

Mi komp padł, musze wymienić płytę główną i procesor najprawdopodobniej :( dziś już może kolega mi wymieni, kolejne 300 ...

Na 4,5 kg Boscha, ładowanego od frontu :) Kasia, Ty powinnaś na jakimś procencie u nich być ;-)
Ale pralki jeszcze w domu nie mam, bo byłam dziś u siostry. Zadzwoniłam do firmy kurierskiej, żeby powiedzieć, ze mnie nie będzie :tak:Dobry ze mnie klient :-)

A my kupiliśmy swój komp za 400 zł i jest 100 razy lepszy niż jego poprzednik ;-)

reklama
felqua, jejku, tak mi przykro. Jaś nachoruje się, biedaczek :confused:

A jesli chodzi o kasę - masakra. Chyba trudne czasy nadeszły dla wszystkich. My też zastanawiamy się 100 razy, zanim coś kupimy. Ciekawe jak to długo jeszcze potrwa? :confused:

Do góry