aguska2017 niestety z tym jest problem, bo ona nie wydaje jakiś konkretnych sygnałów akurat na siusiu, tylko jeden na wszystkie potrzeby. Zazwyczaj to jest zawodzenie, płacz. Nie zawsze ją rozumiem i wtedy się zleje w "gacie".
reklama
aguska2017
Fanka BB :)
Nefete polecam ci przeczytać cały ten wątek:-)
Fajnie że Julka jakoś ci tam sygnalizuje ale chyba jest jeszcze za mała żeby robić to tak konkretnie.jak coś to pisz jak wam idzie
Fajnie że Julka jakoś ci tam sygnalizuje ale chyba jest jeszcze za mała żeby robić to tak konkretnie.jak coś to pisz jak wam idzie
Mama_iza
Hej u nas chwilowo akcja zatrzymana, bo Rafał miał problem z brzuszkiem, ale myślę, że teraz już będzie ok więc wracamy. Zauważyłam, ze dużo chętniej siada na toaletę niż na nocnik. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tygrysek1985
U nas Oliwka ślicznie woła na dworzu tylko czasem troszeczke popusci, myslalam juz nad zdjeciem jej pieluchy na noc, ale chyba nie jest jeszcze gotowa bo przed chwilka spala w samochodzie w foteliku i caly pieknie zasiusiala
Mama_iza
Martusia1605 to ładne postępy, oby tak dalej :-)
Rafał robił dziś tak, że trzymał siku tak długo aż nie wytrzymał. Na nocnik nie chciał, na toaletę nie chciał dopiero po jakimś czasie biegł i siusiał na podłogę. Nie wiem co z nim robić, pomysłów mi brakuje.
Rafał robił dziś tak, że trzymał siku tak długo aż nie wytrzymał. Na nocnik nie chciał, na toaletę nie chciał dopiero po jakimś czasie biegł i siusiał na podłogę. Nie wiem co z nim robić, pomysłów mi brakuje.
Tygrysek1985
Mama iza no bo to jest ogolnie dosc szybko na odpieluchowanie Twojego synka, no, ale ja znowoz nie mialam bym serca ubierac Dziecku pieluszki w takim upale, tym bardziej ze Twoj maly cos tam kuma,
my zaraz robimy pierwsza probe z 10 minutowa jazda autobusem bez pieluchy ciekawe co z tego wyjdzie he he
my zaraz robimy pierwsza probe z 10 minutowa jazda autobusem bez pieluchy ciekawe co z tego wyjdzie he he
Mama_iza
Martusia1605 wiem, że mogłabym z tym poczekać, ale widzę, że co nieco kuma. Przymuszać go nie będę oczywiście. Jak udała się Wam autobusowa próba?
Tygrysek1985
Z autobusem super, bardziej ja panikowalam niz mala :-) przed samym przyjazdem autobusu jeszcze ja wysadzilam, ale prawie nic nie zrobila, w autobusie super, pamietala, ze nie ma pieluszki, no, to teraz nam zostaly jeszcze noce i ta nieszczesna kupa, a apropo kupy to moja mala madralinska dzis zawolala w sklepie zeby jej ubrac pieluche bo chce kupe no i zrobila i zasmrodzila caly sklep
Mama_iza
Martusia1605 to super! Gratulacje! Jeszcze trochę i zapomnicie o pieluchach
reklama
Alex91
wrześniowa mama 2009
Cześć Wam dawno mnie nie bylo tutaj na forum. ;-) Mój synek ma 20 miesięcy i wydaje mi się że czas najwyższy aby powoli zacząć się żegnać z pieluchami. Tylko pytanie jak? Zawsze rano sadzam go na nocnik, bo zawsze wtedy robi kupke i udaje nam sie ją złapać;-). Gorzej w ciagu dnia, bo nie wiem w jaki sposób nauczyć go mówić że chce mu się siusiu. "Si" - to dla niego coś gorącego wiec kiedy pytam sie go czy chce siusiu on pokazuje na kuchenke. Z kupką jest o tyle łatwiej że widać skupienie na jego twarzy i mozna szybko po nocnik poleciec. Nie należe do cierpliwych osob, ale czasem wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie co o tym sądzicie?