reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
aguska2017 niestety z tym jest problem, bo ona nie wydaje jakiś konkretnych sygnałów akurat na siusiu, tylko jeden na wszystkie potrzeby. Zazwyczaj to jest zawodzenie, płacz. Nie zawsze ją rozumiem i wtedy się zleje w "gacie".

reklama
Nefete polecam ci przeczytać cały ten wątek:-)
Fajnie że Julka jakoś ci tam sygnalizuje ale chyba jest jeszcze za mała żeby robić to tak konkretnie.jak coś to pisz jak wam idzie

Hej u nas chwilowo akcja zatrzymana, bo Rafał miał problem z brzuszkiem, ale myślę, że teraz już będzie ok więc wracamy. Zauważyłam, ze dużo chętniej siada na toaletę niż na nocnik. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

U nas Oliwka ślicznie woła na dworzu tylko czasem troszeczke popusci, myslalam juz nad zdjeciem jej pieluchy na noc, ale chyba nie jest jeszcze gotowa bo przed chwilka spala w samochodzie w foteliku i caly pieknie zasiusiala :-D

Martusia1605 to ładne postępy, oby tak dalej :-)

Rafał robił dziś tak, że trzymał siku tak długo aż nie wytrzymał. Na nocnik nie chciał, na toaletę nie chciał dopiero po jakimś czasie biegł i siusiał na podłogę. Nie wiem co z nim robić, pomysłów mi brakuje.

Mama iza no bo to jest ogolnie dosc szybko na odpieluchowanie Twojego synka, no, ale ja znowoz nie mialam bym serca ubierac Dziecku pieluszki w takim upale, tym bardziej ze Twoj maly cos tam kuma,

my zaraz robimy pierwsza probe z 10 minutowa jazda autobusem bez pieluchy ciekawe co z tego wyjdzie he he

Martusia1605 wiem, że mogłabym z tym poczekać, ale widzę, że co nieco kuma. Przymuszać go nie będę oczywiście. Jak udała się Wam autobusowa próba?

Z autobusem super, bardziej ja panikowalam niz mala :-) przed samym przyjazdem autobusu jeszcze ja wysadzilam, ale prawie nic nie zrobila, w autobusie super, pamietala, ze nie ma pieluszki, no, to teraz nam zostaly jeszcze noce i ta nieszczesna kupa, a apropo kupy to moja mala madralinska dzis zawolala w sklepie zeby jej ubrac pieluche bo chce kupe no i zrobila i zasmrodzila caly sklep :-D

reklama
Cześć Wam dawno mnie nie bylo tutaj na forum. ;-) Mój synek ma 20 miesięcy i wydaje mi się że czas najwyższy aby powoli zacząć się żegnać z pieluchami. Tylko pytanie jak? Zawsze rano sadzam go na nocnik, bo zawsze wtedy robi kupke i udaje nam sie ją złapać;-). Gorzej w ciagu dnia, bo nie wiem w jaki sposób nauczyć go mówić że chce mu się siusiu. "Si" - to dla niego coś gorącego wiec kiedy pytam sie go czy chce siusiu on pokazuje na kuchenke. Z kupką jest o tyle łatwiej że widać skupienie na jego twarzy i mozna szybko po nocnik poleciec. Nie należe do cierpliwych osob, ale czasem wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie co o tym sądzicie?

Do góry