Ja core odpieluchowalam jak miała 20mcy. To była zima, bylam już w zaawansowanej ciąży, chciałam uniknąć podwójnych pieluch dzieci. Trzeba być cierpliwym. Jednego dnia wszystko szło gładko, potem kilka dni było siedem par majtek do prania. Pierwsze 3 dni córeczka biegła po mieszkaniu beż majtek. Zaczęłam w grudniu, na koniec stycznia już nie sikała w gatki. Ale trzeba jej było o siku przypominać. Taki maluch sam nie woła, do tego trzeba czasu. Moja córka była wysadzana po posiłkach. W nocy przed spaniem i o 2:00 ustawoalam budzik. Z czasem przestało być to potrzebne. Z jej dnem miednicy jest wszystko ok. A nieraz też czytałam książeczki "na nocniku" ale tak xo pół godziny. Dziecko samo się nie uczy. To TY uczysz dziecko. Jeśli Ty jesteś gotowa na odrzucenie pieluch to twoje dziecko także. Trzymam za Was kciuki. Cierpliwości i sukcesów. Nie sugeruj się innymi. U nas to był długi proces (córeczka była malutka), ale opłaciło się, w wieku 2lat i 2mcy bez pieluch i smoczka na wczasach. To była nagroda dla mnie