reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
Hej dziewczyny! Powiem Wam, ze Rafał opanował wstrzymywanie i sytuacja wygląda tak, ze jak zaczyna siusiać to lecimy na kibelek i wtedy wstrzymuje. Tylko tu jest problem, bo czasem posiedzi i dokończy a czasem nie i wyrywa się. I dalej trzyma. Z kupą jest dokładnie tak samo. Nie wiem co mam o tym myśleć.
Stan na tą chwile jest taki, że jedno siku do toalety a dwa na podłogę i kilka w pieluszce. Aha zapomniałam o jednej kupie w majtki.

Martusia1605 senność Twojej małej to na pewno skutek pogody. Mi samej zamykają się oczy nie wspominając już o Rafale, który cały czas marudzi.

reklama
Wyspał mi się mały Łobuziak w dzień i wieczorem nie chciała zasnąć, dopiero teraz przy Tatusiu zasnęła :) no i z wieczorku nici heh

Moja córeczka ma 2 latka i 3 miesiące. Niestety jak chce ją posadzić na nocniku to wpada w histerie, w ubranku usiądzie, ale jak juz ją rozbiore to niestety ucieka. Chciałam wypróbować babcine sposoby, jak pielucha tetrowa, ale mokra pielucha jej nie przeszkadza. Na sedesie jak ją posadzę to sobie siedzi siedzi i wyciera papierem he he, ale niestety nie sika, tylko cały papier zużywa :( a najlepsze jest w tym to że przyjdzie do mnie i jak już się zesika to powie że zrobiła psi psi... Niby rozumie ale po prostu nie che, chyba z lenistwa. Może jakieś inne rady?? Sposoby?

kimel ja mala zacczelam puszczac bez pieluchy w samych majtkach skarpetkach i bluzeczce, na piewszy dzien sikala gdzie popadanie i scierala za soba, ale potrafila tez po tym skakac itd. za kazdym razem mowilam jej tam jest nocnik, tam sie sika nie na podloge, nie sadzalam jej na sile, drugi dzien byl podobny, myslalam juz, ze sie poddam, a trzeciego tylko popuszczala w majteczki a reszte biegla zrobic na nocniczek, a czwartego dnia juz nie popuszczala, tylko nocniczek :) to bylo w styczniu :)

Moj wczoraj skonczyl 3 lata!!! i nie ma mowy o nocniku... NIE i juz, wyrywa sie, ucieka, wrzeszczy. Jestem juz lekko zdesperowana i gotowa na poswiecenie typu - zdjecie pieluchy i niech sika w majty i wszedzie gdzie popadnie... Ale przeciez my nie siedzimy w domu caly czas, w domu spedzamy czas tylko na spanie i posilki. Spac w pieluszce musi, wiec pozostaja tylko krotkie momenty pobytu w domu kiedy moge zdjac mu pieluche. Czy to podziala? :-( a ja nie osiwieje? :-(

Moj wczoraj skonczyl 3 lata!!! i nie ma mowy o nocniku... NIE i juz, wyrywa sie, ucieka, wrzeszczy. Jestem juz lekko zdesperowana i gotowa na poswiecenie typu - zdjecie pieluchy i niech sika w majty i wszedzie gdzie popadnie... Ale przeciez my nie siedzimy w domu caly czas, w domu spedzamy czas tylko na spanie i posilki. Spac w pieluszce musi, wiec pozostaja tylko krotkie momenty pobytu w domu kiedy moge zdjac mu pieluche. Czy to podziala? :-( a ja nie osiwieje? :-(
No właśnie... ja też "nie mogłam" znaleźć odpowiedniego momentu... do 16 w przedszkolu, potem spacer i spać... do tego mroźna zima... nagle przyszła SZKARLATYNA i ponad 2 tygodnie w domu ;-)
nie pomoże to co napisałam, ale taka prawda...

na twoim miejscu zdjęłam bym pieluchę całkowicie i tydzień "pocierpiała" - myślę, że załapie szybciej niż myślisz. 3mam kciuki

reklama
kimel a maly w ciagu dnia z kim jest?

Ze mna i mlodszym bratem, ktory dodatkowo sprawe cala dosc mocno komplikuje :rofl2:

Ale ale, dzis postep!!!! Cale popoludnie bez pieluchy! :-) Tylko 2 razy zasikane gatki i podloga, ale za to 5 razy siku do nocnika, a za 5tym razem chlopak sam stwierdzil "mama, ja jestem mistrz nocnika" :-D Napawa mnie to optymizmem musze przyznac i mysle, ze jest szansa, ze do studiów nie bedzie chodzil w pampersie ;-)
Za to tata dostal dzis nagane, bo strasznie ambicjonalnie do sprawy podchodzi i wprowadza nerwowa atmosfere... i mokrych majt mu szkoda, tak jakby to on pral ;-)

Do góry