reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
reklama
sorki za pytanie malo jestescie w domu a piszesz ze w ciagu dnia maly jest z Toba czyli gdzie jestescie? bo sie zakrecilam :)

Witam
Moja córa w wieku 18-tu miesięcy właśnie zaczęła wołać "sisi" i biec na nocnik. wszystko chyba dzięki temu że latem odmówiła noszenia pieluch i w domu sikała gdzie popadnie i po sobie wcierała. Jakoś szybko jej poszło. Oczywiście nie obyło się bez wpadek i regresu-dwutygodniowego- na wyjeździe w wieku chyba 20tu miesięcy.
Teraz od swoich 2 urodzin odmawia zakładania pieluchy na noc! no i to jest problem bo nie wytrzymuje do rana. raz ją przez sen wysadzimy i jest Ok, a innym razem o 6 się budzi i sika do łóżka. czasem uda sie założyć jej pieluszke przez sen i do rana nie zdejmie, ale pierwsze po przebudzeniu to ściągnięcie piżamki żeby zdjąć pieluchę.
Dodam że przez ponad rok była na pieluchach ekologicznych i może to też miało wpływ na szybkość sikania na nocnik- sprawdze ta teorie przy kolejnym dziecku :-)

Pytałyście co robić na spacerach. Ja niestety musiałam wysadzać pod drzewkiem jeszcze jak było zimno i mróz prawie że. Na szczęście udało się bez przeziębionych nerek. Teraz mam przenośny nocnik w wózku, bo jak jest problem na środku Krakowskiego Przedmieścia to nie ma zmiłuj.
dużo samozaparcie życze i to nic że podłogi zasikane, fajnie mieć dwulatka bez pieluch w dzień:-)

misza a jak wyglada taki przenosny nocnik, jest jakis malutki, skladany czy taki normalny bo pierwszy raz slysze o przenosnym nocniku

A u nas już lepiej z siadaniem na nocnik mały już o wiele chętniej na niego siada z tym że nigdy nic do niego nie zrobi:-(ale my mamy jeszcze troche czasu;-)
Fajnie że już go tak nie parzy w tyłek:-D

Witam,
nie czytałam całego wątku, ale moją córkę zaczęłam sadzać na nocnik w wieku 8 miesięcy. Chwilę później przestałam zakładać jej papmersy na noc. Co prawda połowę rzeczy zasika, ale często sygnalizuje, że chce na nocnik.
Zakładam jej jakieś rajstopki, czy spodenki i pieluchę tetrową.

reklama
Do góry