reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
reklama
sorki za pytanie malo jestescie w domu a piszesz ze w ciagu dnia maly jest z Toba czyli gdzie jestescie? bo sie zakrecilam :)

Witam
Moja córa w wieku 18-tu miesięcy właśnie zaczęła wołać "sisi" i biec na nocnik. wszystko chyba dzięki temu że latem odmówiła noszenia pieluch i w domu sikała gdzie popadnie i po sobie wcierała. Jakoś szybko jej poszło. Oczywiście nie obyło się bez wpadek i regresu-dwutygodniowego- na wyjeździe w wieku chyba 20tu miesięcy.
Teraz od swoich 2 urodzin odmawia zakładania pieluchy na noc! no i to jest problem bo nie wytrzymuje do rana. raz ją przez sen wysadzimy i jest Ok, a innym razem o 6 się budzi i sika do łóżka. czasem uda sie założyć jej pieluszke przez sen i do rana nie zdejmie, ale pierwsze po przebudzeniu to ściągnięcie piżamki żeby zdjąć pieluchę.
Dodam że przez ponad rok była na pieluchach ekologicznych i może to też miało wpływ na szybkość sikania na nocnik- sprawdze ta teorie przy kolejnym dziecku :-)

Pytałyście co robić na spacerach. Ja niestety musiałam wysadzać pod drzewkiem jeszcze jak było zimno i mróz prawie że. Na szczęście udało się bez przeziębionych nerek. Teraz mam przenośny nocnik w wózku, bo jak jest problem na środku Krakowskiego Przedmieścia to nie ma zmiłuj.
dużo samozaparcie życze i to nic że podłogi zasikane, fajnie mieć dwulatka bez pieluch w dzień:-)

misza a jak wyglada taki przenosny nocnik, jest jakis malutki, skladany czy taki normalny bo pierwszy raz slysze o przenosnym nocniku

A u nas już lepiej z siadaniem na nocnik mały już o wiele chętniej na niego siada z tym że nigdy nic do niego nie zrobi:-(ale my mamy jeszcze troche czasu;-)
Fajnie że już go tak nie parzy w tyłek:-D

Witam,
nie czytałam całego wątku, ale moją córkę zaczęłam sadzać na nocnik w wieku 8 miesięcy. Chwilę później przestałam zakładać jej papmersy na noc. Co prawda połowę rzeczy zasika, ale często sygnalizuje, że chce na nocnik.
Zakładam jej jakieś rajstopki, czy spodenki i pieluchę tetrową.

reklama
Do góry