ola652
Mamusia Adrianka!
Powiem ci ze nasz mały tez długo robił w pampersa i wcale go nie zmuszałam przed skończeniem 2 latek stwierdziłam ze spróbujemy, mały chodził na golaska i robił siusiu jak piesek gdzie popadło za każdym razem kiedy sie zsikał nawet po fakcie biegłam z nim do łazienki i sadzałam na nocnik i tłumaczyłam NIEMA NIEMA NIEMA( dodam ze specjalnie duuzo pil wiec sisi było często) i zadziałało wiedział kiedy chcial sisi bo łapał sie za pindolka wiec wtedy szybko na nocki i tak ok 2 tyg i zaczął sam wolać i sam chodzic sisi pozniej jeszcze byla nuka wolania sisi jak byly założone spodnie lub rajstopki bo mu sie wydawalo ze jak galotki zalozone to mozna robic sisi i nawet sie raz w sklepie zesikal i po tym fakcie zajarzyl ze tez trzeba wolac tlumacz malej ze nie ma sisi i tu musi robic moze podziala moja mam tez zaproponowlala mi niezwykle smieszna metode nie stosowalam ale powiem polozyc do nocniczka mala pileczke i zaproponowac zeby nasisiala na pileczke :/ srednio sie do tego odnioslam ale moze u was zadziala kazda metoda dobra byle skuteczna, a jesli nie to daj jej jeszcze troche czasu moze odstawcie nauki na 2/3 tyg i pozniej sprobujcie przeciez nic na slie powodzenia
dodam jeszcze tylko ze może warto zmienic nocnik my kupilismy jajlepszy na rynku - ja sie nam wydawalo mnóstwo bajerów i extra wyglad i maly nie umial na nim kupki robic wiec kopiliśmy zwykly nocniczek i wlasciwie z niego ciagle korzysta super bajeracki i drogi nocnik stoi i służy jako stoleczek do umywali wiec moze zaproponujcie jej nowy nocniczek inny niz ma dotychczas
dodam jeszcze tylko ze może warto zmienic nocnik my kupilismy jajlepszy na rynku - ja sie nam wydawalo mnóstwo bajerów i extra wyglad i maly nie umial na nim kupki robic wiec kopiliśmy zwykly nocniczek i wlasciwie z niego ciagle korzysta super bajeracki i drogi nocnik stoi i służy jako stoleczek do umywali wiec moze zaproponujcie jej nowy nocniczek inny niz ma dotychczas
Ostatnia edycja: