reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak dlugo czekac z nastepnym dzieckiem

ja osobiście też nie bardzo wiem kiedy jest najlepszy moment na drugie dziecko. Sami mamy 15 miesięczną córeczkę i się nad tym zastanawiamy. Wiem jedno na pewno, że 6 lat różnicy to stanowczo za dużo, tyle jest między mną, a moją siostrą. I nigdy nie mogłyśmy się dogadać. Obstawiam, że tak 2-3 lata, maksymalnie 4.

reklama
No trochę dużo, ale co zrobić, w moim przypadku tyle będzie jak teraz zajdę w ciąże, trochę żałuję że tak późno się zdecydowaliśmy, ale wcześniej nie było możliwości. Teraz jak są to tak łatwo nie wychodzi:tak: boję się że różnica będzie większa jak tak dalej będzie szło....

Wszystkiego są plusy i minusy. Jest to sprawa indywidualna. W tej chwili nie myślę o różnicy wieku, ale o tym aby w ogóle mieć te drugie dziecko:-)

ja osobiście też nie bardzo wiem kiedy jest najlepszy moment na drugie dziecko. Sami mamy 15 miesięczną córeczkę i się nad tym zastanawiamy. Wiem jedno na pewno, że 6 lat różnicy to stanowczo za dużo, tyle jest między mną, a moją siostrą. I nigdy nie mogłyśmy się dogadać. Obstawiam, że tak 2-3 lata, maksymalnie 4.
U nas różnica wynosi 2 lata i 5 m.. Lenka Kończy we wrześniu 3 latka A Ania będzie mieć7m. Różnica w sam raz. Ale czasem jest ciężko jak obie dają czadu

ja zaszlam w ciaze jak pierwsze dziecko mialo 6 miesiecy..... i samo sie zdecyowalo :-) gdyby nie to chyba bysmy sie nei zdecydowali... ale tak jak teraz jest super. jestesmy fajna rodzinka.

Zawsze chciałam, żeby między dziećmi była różnica 2-4 lata. Wyszło inaczej. Najpierw nie było możliwości, potem pojawiły się problemy. W zeszłym roku poroniłam, a teraz coś nam nie wychodzi.... :no:

U mnie między jednym a drugim dzieckiem będzie niespełna 4 lata różnicy. I moim zdaniem to idealna różnica. Myślę, że nie o to chodzi w "posiadaniu" dzieci żeby one nawzajem się wychowywały tylko o to, żebyśmy byli w stanie poświęcić tyle samo uwagi jednemu jak i drugiemu dziecku.

reklama
U mnie między jednym a drugim dzieckiem będzie niespełna 4 lata różnicy. I moim zdaniem to idealna różnica. Myślę, że nie o to chodzi w "posiadaniu" dzieci żeby one nawzajem się wychowywały tylko o to, żebyśmy byli w stanie poświęcić tyle samo uwagi jednemu jak i drugiemu dziecku.

Podoba mi sie Twoje podejscie ;) rzadko kiedy ktos mysli w tych kategoriach.

Do góry