reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

Aniu, a jak Krystianek reaguje na jajka przepiorcze ? Bo Ola jednak okazalo sie ze jest na jajka uczulona i na przepiorcze tez :( COraz mniej mi zostaje do jedzenia :( :( :(
W domu maz je lody Grycana a ja kasze "grycana" ;)

reklama
Aniam pisze:
Aniu, a jak Krystianek reaguje na jajka przepiorcze ? Bo Ola jednak okazalo sie ze jest na jajka uczulona i na przepiorcze tez :( COraz mniej mi zostaje do jedzenia :( :( :(
W domu maz je lody Grycana a ja kasze "grycana" ;)

Aniu, u nas dobrze z przepiórczymi. Wiesz, zastanawiam się tylko caly czas, od czego ma czerwone poliki bliżej uszu, raz są bardziej czerwone a raz mniej, na nich własnie jest sucha i łuszcząca się skóra :(. Aha, smarowanie wazeliną chyba pomaga, bo skóra jest mniej wysuszona :)

Aniu, po pekińskiej u nas też jest dobrze, więc jeśli nie jadłaś jeszcze, to przetestuj.
Mam jeszcze pytanie, do kiedy zamierzasz karmić tylko piersią??

Aniu, czytalam ze w przypadku alergikow karmienie wylacznie piersia powinno byc do minimum 6 miesiaca (nie powinno sie przed 6 wprowadzac nic innego) i ja tego bede sie trzymac, moze nawet do 7 tylko piersia a potem stopniowo cos innego, tak pewnie do roku,

Zjadłam w środę 5 truskawek i Kinga zniosła to bez żadnych dolegliwości ;D ;D ;D.
No i w związku z ukończeniem przez nią dziś 3 miesiąca życia oraz braku reakcji niepożądanych na TRUSKAWKI mamusia upiekła dziś ciasto z w/w owockami ;D

czekoladę podjadam od dawna i jest ok :) :) :)
a wczoraj jadłam truskawki ... i buźka czysta :) ale w nocy było stękanie - nie wiem czy to te truskawki ::)

z duszą na ramieniu wczoraj z okazji dnia dziecka zjadłam troszkę lodów i wszystko jest ok ku nmojej wielkiej radości ;D

u mnie niestety ani czekolada ani truskawy nie wchodzą w grę :(

Ja odkad Majka skonczyla 3 miesiace to zaczelam probowac tak w odstepie co najmniej dwoch dni rozne rczeczy- za mna juz jajecznica z szczypiorkiem,lody,czekolada,mloda kapustka,mlody kalafior.Niestety na zielona salatke,rzodkiewki,ogorka jeszcze sie nie moge odwarzyc,a uwielbiam  :(

reklama
benita ja mam obawy przed kalafiorem, ale skoro już ktoś kosztował to za jakiś czas spróbuję ;) . Dziś próba na rzodkiewki ;D

Do góry