reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

Aniu, a jak Krystianek reaguje na jajka przepiorcze ? Bo Ola jednak okazalo sie ze jest na jajka uczulona i na przepiorcze tez :( COraz mniej mi zostaje do jedzenia :( :( :(
W domu maz je lody Grycana a ja kasze "grycana" ;)

reklama
Aniam pisze:
Aniu, a jak Krystianek reaguje na jajka przepiorcze ? Bo Ola jednak okazalo sie ze jest na jajka uczulona i na przepiorcze tez :( COraz mniej mi zostaje do jedzenia :( :( :(
W domu maz je lody Grycana a ja kasze "grycana" ;)

Aniu, u nas dobrze z przepiórczymi. Wiesz, zastanawiam się tylko caly czas, od czego ma czerwone poliki bliżej uszu, raz są bardziej czerwone a raz mniej, na nich własnie jest sucha i łuszcząca się skóra :(. Aha, smarowanie wazeliną chyba pomaga, bo skóra jest mniej wysuszona :)

Aniu, po pekińskiej u nas też jest dobrze, więc jeśli nie jadłaś jeszcze, to przetestuj.
Mam jeszcze pytanie, do kiedy zamierzasz karmić tylko piersią??

Aniu, czytalam ze w przypadku alergikow karmienie wylacznie piersia powinno byc do minimum 6 miesiaca (nie powinno sie przed 6 wprowadzac nic innego) i ja tego bede sie trzymac, moze nawet do 7 tylko piersia a potem stopniowo cos innego, tak pewnie do roku,

Zjadłam w środę 5 truskawek i Kinga zniosła to bez żadnych dolegliwości ;D ;D ;D.
No i w związku z ukończeniem przez nią dziś 3 miesiąca życia oraz braku reakcji niepożądanych na TRUSKAWKI mamusia upiekła dziś ciasto z w/w owockami ;D

czekoladę podjadam od dawna i jest ok :) :) :)
a wczoraj jadłam truskawki ... i buźka czysta :) ale w nocy było stękanie - nie wiem czy to te truskawki ::)

z duszą na ramieniu wczoraj z okazji dnia dziecka zjadłam troszkę lodów i wszystko jest ok ku nmojej wielkiej radości ;D

u mnie niestety ani czekolada ani truskawy nie wchodzą w grę :(

Ja odkad Majka skonczyla 3 miesiace to zaczelam probowac tak w odstepie co najmniej dwoch dni rozne rczeczy- za mna juz jajecznica z szczypiorkiem,lody,czekolada,mloda kapustka,mlody kalafior.Niestety na zielona salatke,rzodkiewki,ogorka jeszcze sie nie moge odwarzyc,a uwielbiam  :(

reklama
benita ja mam obawy przed kalafiorem, ale skoro już ktoś kosztował to za jakiś czas spróbuję ;) . Dziś próba na rzodkiewki ;D

Do góry