reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

mamaoli pisze:
Nie wiem nadal po czym mój Maksiu ma wysypkę :(
Próbuję teraz bez nabiału, czy w takim razie chleba też nie powinnam smarować ?
używam margaryny śniadaniowej, jajek też nie?
a odrobina mleka do kawy?
czy trzeba całkiem zrezygnować z nabiału czy tylko ograniczyć?

im szybciej ograniczysz wszystko na kilka dni tym szybciej się zorientujesz czy to na 100% to a tyu zwłaszcza chodzi o mleko
coś co jest przefermentowane tj np kefir czy maślanka można w minimalnych ilościach

reklama
agao pisze:
mamaoli pisze:
Nie wiem nadal po czym mój Maksiu ma wysypkę :(
Próbuję teraz bez nabiału, czy w takim razie chleba też nie powinnam smarować ?
używam margaryny śniadaniowej, jajek też nie?
a odrobina mleka do kawy?
czy trzeba całkiem zrezygnować z nabiału czy tylko ograniczyć?

im szybciej ograniczysz wszystko na kilka dni tym szybciej się zorientujesz czy to na 100% to a tyu zwłaszcza chodzi o mleko

białka jajek też bardzo uczulają
jednak myślę że najpierw odstaw mleczne i zobaczysz potem najwyżej jajka - jednak te są też uczulające i do tego ciężkostrawne te na twardo i powinny je wszystkie karmiące stosować w ograniczonych ilościach a przynajmniej nie przesadzać
coś co jest przefermentowane tj np kefir czy maślanka można w minimalnych ilościach

catherinka pisze:
Agao - a co tam jest napisane? Chyba mam te same - napisz to przetłumaczymy :)

MUSTELA DERMO-PEDIATRIE STELATOPIA-CREME LAVANTE

MUSTELA DERMO-NETTOYANT -GEL MOUSSANT CHEVEUX ET CORPS -to chyba żel do włosów i ciała ale taki do wody co???

MUSTELA CREME POUR LE CHANGE

MUSTELA HYDRA-BEBE VISAGE CREME HYDRATANTE

tereskaa pisze:
dziewczyny............mam pytanie ....chodzi mi konkretnie o wysypke bo mojemu malemu szkrabowi:)pojawila sie taka czerwona wysypka(taka kaszka ) ale tylko na glowce tam co wloski i okolice czola...niby wyglada to jak potowki ale mam wrazennie ze jest ich za duzo -sama nie wiem co to jest. Myslicie ze to moze byc cos innego...jakas skaza lub uczulenie? A tak apropo to objawy skazy pojawiaja sie tylko nan twarzyczce czy na calym ciele?

Tereskaaa, moim zdaniem to potówki (ale mogę się mylić) :), bo mój Krystianek też miał na główce (jeszcze trochę ma) jak go za ciepło opatuliłam.

To Oilatum i ten kremik SVR to p prostu rewelacja, buźka Zosi zagoiła się w niesamowitym tempie, jest gładziutka, nie mogę się nadziwić :o, jeszcze przdwczoraj była szorstka jak tarka.Tylko te próbki , co mi lekarka dała już się kończą i muszę wybrać się do sklepu, czy ktoś wie ile kosztują te kosmetyki i czy tylko w aptece można je dostać?

suszi pisze:
Mam jeszcze pytanie do mam karmiących, czy któras z Was jest z Krakowa?A jesli tak, to może któraś z mam chciałaby mi pomóc.Właśnie zabieram się do pisania pracy magisreskiej na temat pokarmu kobiecego, a dokładniej będę badać zawartość metali ciężkich w mleku , w zależności od stosowanej diety.Mam już zebrany materiał old siebie, wkrótce będę miała od siostry i potrzebuję jescze kilka osób.Mam specjalne pojemniczki o pojemności 5 ml, do których należy pobrać mleko 3 x dziennie(po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji) przez okres 10 dni i dokładnie zapisywać co się jadło.

Suszi, ja jestem z Krakowa, tylko nie wiem czy będę na tyle systematyczna i dokładna i niesklerotyczna, żeby Ci pomóc...

catherinka pisze:
suszi pisze:
Mam jeszcze pytanie do mam karmiących, czy któras z Was jest z Krakowa?A jesli tak, to może któraś z mam chciałaby mi pomóc.Właśnie zabieram się do pisania pracy magisreskiej na temat pokarmu kobiecego, a dokładniej będę badać zawartość metali ciężkich w mleku , w zależności od stosowanej diety.Mam już zebrany materiał old siebie, wkrótce będę miała od siostry i potrzebuję jescze kilka osób.Mam specjalne pojemniczki o pojemności 5 ml, do których należy pobrać mleko 3 x dziennie(po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji) przez okres 10 dni i dokładnie zapisywać co się jadło.

Suszi, ja jestem z Krakowa, tylko nie wiem czy będę na tyle systematyczna i dokładna i niesklerotyczna, żeby Ci pomóc...
hey tam u góry wypisałam te nazwy może coś podpowiesz???? :-[

a macie jakies wyprobowane sposoby na te potowki

(oprocz krochmalu)........bo one nie sa pojedyncze tylko takie "place " potowka jedna na drugiej......... az sie boje zeby jakas rana sie z tego nie zrobila

reklama
podobno niekiedy pomaga nadmanganian potasu do kupienia w aptece rozpuszcza sie kilka kryształków w szklance wody do purpurowo fioletowego koloru i przemywa się potówki 2 razy dziennie nam nie zza bardzo pomaga ale to chyba nie potówki

Do góry