reklama
W poniedziałek byliśmy z Zosią u lekarki( tego dnia wszystkie plamki zlały się w całość , zbladły i utworzyły na skórze taką suchą , szorstką w dotyku skorupkę), która powiedziała ,że wygląda jej to na uczulenie na oliwkę i kazała przestać ją stosować, kąpać Zosię w Oilatum i smarować takim kremem , którego próbki nam dała , a jak zadziała , to mamy go kupić i stosować.Z dnia na dzień skóra Zosi wygląda coraz lepiej, jednak nie jestem przekonana do tego ,że to alergaia na oliwkę, bo czemu nie pojawiła się na całym ciele, tylko na wybranych miejscach i czemu robiła się bardziej lub mniej czerwona o róznych porach, skoro ja oliwkowałam Zosie tuż po kąpieli(czemu wtedy nie była najintensywniejsza?).Poza tym słyszałam,że po kąpielach w Oilatum i stosowaniu tego kremu , znikają wszystkie wysypki , niezależnie od ich pochodzenia.
brzoskwinie z puszki mozna,tak mi powiedziala poloznaagao pisze:ja zjadłąm 2 kawałki brzoskwini z puszki mały przeżył ale nie wiem czy wskazane raczej nie ale ryzyk fizyk spróbuj kawałek zobaczysz
idę po sucharki bo padnę z głodu
i surowe brzoskwinie i morele tez podobno
K
kasiula matula
Gość
ten płyn oilatum mialam jego probke ze szpitala
ale po nim strasznie łuszczyła sie skórka Emili
ale po nim strasznie łuszczyła sie skórka Emili
A
azik
Gość
mojeu malemu oilatum pomaga - uzywam mydełka w kostce
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
suszi pisze:W poniedziałek byliśmy z Zosią u lekarki( tego dnia wszystkie plamki zlały się w całość , zbladły i utworzyły na skórze taką suchą , szorstką w dotyku skorupkę), która powiedziała ,że wygląda jej to na uczulenie na oliwkę i kazała przestać ją stosować, kąpać Zosię w Oilatum i smarować takim kremem , którego próbki nam dała , a jak zadziała , to mamy go kupić i stosować.Z dnia na dzień skóra Zosi wygląda coraz lepiej, jednak nie jestem przekonana do tego ,że to alergaia na oliwkę, bo czemu nie pojawiła się na całym ciele, tylko na wybranych miejscach i czemu robiła się bardziej lub mniej czerwona o róznych porach, skoro ja oliwkowałam Zosie tuż po kąpieli(czemu wtedy nie była najintensywniejsza?).Poza tym słyszałam,że po kąpielach w Oilatum i stosowaniu tego kremu , znikają wszystkie wysypki , niezależnie od ich pochodzenia.
Suszi, ja mam mydełko Oilatum i rzeczywiście dużo pomogło. Ja bym na Twoim miejscu trzymała się diety takiej jak przy skazie, tak dla pewności, a potem wprowadzała stopniowo nabiał, jaja..., ale zrobisz jak uważasz . Ja bym nie była przekonana tak w 100%, że to od oliwki. ;D
K
kasiula matula
Gość
dziewczyny a czy po wykąpaniu dziecka w tym plynie smarujecie jeszcze oliwką
bo mi położna mówiła ze po nim mam juz nie oliwkować
moż edlatego tak sie łuszczyła z braku oliwki???
bo mi położna mówiła ze po nim mam juz nie oliwkować
moż edlatego tak sie łuszczyła z braku oliwki???
reklama
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
Kasiula, ja kąpię w Balneum Hermal i nie używam już oliwki