reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

reklama
Ja dzisiaj wypiłam kozie mleko (feee) i czekam na reakcję Krystianka. Jutro zabieram się za pieczenie ciasteczek kruchych i owsianych - wszystko bez mleka i jajek, chyba, że przepiórcze. Aha, ostatnio wcinam paluszki słone i jest ok :)

Osinka, co do pieczarkowej zupki, to polecam na pierwszy raz zrobić taką bardzo delikatną, czyli nie przesadzać z pieczarkami, ale zrobisz jak uważasz.:)

ANIK78 pisze:
Ja dzisiaj wypiłam kozie mleko (feee) i czekam na reakcję Krystianka. Jutro zabieram się za pieczenie ciasteczek kruchych i owsianych - wszystko bez mleka i jajek, chyba, że przepiórcze. Aha, ostatnio wcinam paluszki słone i jest ok :)

Osinka, co do pieczarkowej zupki, to polecam na pierwszy raz zrobić taką bardzo delikatną, czyli nie przesadzać z pieczarkami, ale zrobisz jak uważasz.:)

wiem wiem Anik :) pomidorowa i ogórkowa też były light ;)

osinka pisze:
anian pisze:
osinka, soki owocowe z katronika rozcieńczałaś wodą? Bo ja tak piję sok z czarnej porzeczki

o kurcze... nie rozcieńczałam... a trzeba??

Mi pediatra kazała pić właśnie rozcieńczone (pół na pół) soki (pozwoliła:jabłko, czarna porzeczka i marchew)

iwosz pisze:
anian pisze:
Czeka mnie lato bez lodów :( :( :(

Dlaczego ???

Podobno dzieci źle reagują na soki z kartoników - są one wewnątrz wyłożone folią i to może powodować kolki

soki w kartonikach piję od początku i jest OK

a wczoraj zjadłam gałkę loda...i dziś Małą brzuch bolał :( ...a w przeciągu ostatnich dni to i 3 kulki winogron t była jedyna nowość :(

hm... odczekam z dzień aż problemy brzuszkowe się unormują i spróbuję jeszcze raz z sokami - tym razem rozcieńczonymi

A ja jestem strasznie leniwa. Nie chce mi sie wprowadzać żadnych nowosci. PO jabłku mały lepiej kupki robi - nie boli go nic. w sumie to jem wszystko z wyjątkiem smażonych rzeczy. Nie jadłam pieczarkowej ale grzybową ze śmietaną i było ok. Mały bez zmian.

Na poczatku karmienia zjadalam pizze z pieczarkami i wydawalo mi sie ze po nich maly mial gazy, niedawno znow jadlam i wszytko bylo ok. Jem wszytko i jak na razie malemu nie posluzyla salatka z octem. nie jem tylko fasoli i cebuli ale np fasolke szparagowa jadlam i to juz w szpitalu.

reklama
u mnie po lodach ok, ale nie jem ich ze względu na to,że chciałabym trochę schudnąć, więc jak na razie zero słodkości i ćwiczonka, soki z kartonika też dobrze toleruje( piję nierozcieńczone)...ale po ostatnich przebojach z daktylami mam pietra we wprowadzaniu nowości...więc na razie nie zamierzam tego robić..

Do góry