reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

kasiula matula pisze:
dziewczyny a czy po wykąpaniu dziecka w tym plynie smarujecie jeszcze oliwką
bo mi położna mówiła ze po nim mam juz nie oliwkować
moż edlatego tak sie łuszczyła  z braku oliwki???

ja smaruję, skóra była za sucha.

reklama
Mam jeszcze pytanie do mam karmiących, czy któras z Was jest z Krakowa?A jesli tak, to może któraś z mam chciałaby mi pomóc.Właśnie zabieram się do pisania pracy magisreskiej na temat pokarmu kobiecego, a dokładniej będę badać zawartość metali ciężkich w mleku , w zależności od stosowanej diety.Mam już zebrany materiał old siebie, wkrótce będę miała od siostry i potrzebuję jescze kilka osób.Mam specjalne pojemniczki o pojemności 5 ml, do których należy pobrać mleko 3 x dziennie(po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji) przez okres 10 dni i dokładnie zapisywać co się jadło.

dzis bylosmy u pediatry i niby to rumien noworodkowy
catherinka ja nad ananasem bym sie nie zastanawiala,ja ogolnie nad niczym sie nie zastanawiam ::)

suszi u nas tez ta wysypka jest czasem czerwona i bardziej widoczna a raz jest koloru skory i jej prawie nie widac-ale zauwazylam ze robi sie intensywniejsza jak maly np je,wiadomo wysilek
poza tym ciekawy temat pracy i ogolnie fajna sprawa-pomoglabym z mila checia ale za daleko za daleko

Nie wiem nadal po czym mój Maksiu ma wysypkę :(
Próbuję teraz bez nabiału, czy w takim razie chleba też nie powinnam smarować ?
używam margaryny śniadaniowej, jajek też nie?
a odrobina mleka do kawy?
czy trzeba całkiem zrezygnować z nabiału czy tylko ograniczyć?

dziewczyny............mam pytanie ....chodzi mi konkretnie o wysypke bo mojemu malemu szkrabowi:)pojawila sie taka czerwona wysypka(taka kaszka ) ale tylko na glowce tam co wloski i okolice czola...niby wyglada to jak potowki ale mam wrazennie ze jest ich za duzo -sama nie wiem co to jest. Myslicie ze to moze byc cos innego...jakas skaza lub uczulenie? A tak apropo to objawy skazy pojawiaja sie tylko nan twarzyczce czy na calym ciele?

sprobowalam go dzisiaj wykapac w krochmalu...........moze to pomoze o ile to sa potowki ............no i od jutra oczywiscie dietka......zobaczymy co z tego wyjdzie -moze cos pomoze:)

reklama
tereskaa pisze:
dziewczyny............mam pytanie ....chodzi mi konkretnie o wysypke bo mojemu malemu szkrabowi:)pojawila sie taka czerwona wysypka(taka kaszka ) ale tylko na glowce tam co wloski i okolice czola...niby wyglada to jak potowki ale mam wrazennie ze jest ich za duzo -sama nie wiem co to jest. Myslicie ze to moze byc cos innego...jakas skaza lub uczulenie? A tak apropo to objawy skazy pojawiaja sie tylko nan twarzyczce czy na calym ciele?
mój ma taką kaszkę na policzkach najpierw czerwona teraz trochę zbladła lekarka wczoraj powiedziała że to nie potówki a na skazę to nie wygląda ale nie wie co to jest i jak będzie zaognione to przetrzeć spirytusem a potem sudocremem no i krochmal nie zaszkodzi

powiedziała że mogę zrezygnować z mleka i nieprzefermentowanych produktów mlecznych przez tydzień i na wszelki wypadek sprawdzić czy to jednak nie ta skaza

na powietrzu tego wcale nie widać a jak zaczyna się wiercić i wysilać to barzdiej się uwidaczniaja

Do góry