reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ojjjjj.... ja cały dzień w terenie w pracy a potem sadziłam sałatę, pietruszkę itp dla odtrucia psychiki i przepraszam nie zauważyłam co tu się dziać zaczęło.
Dziewczyny przepraszam bo tak się trochę winna czuję tej afery (ode mnie się zaczęło). Fakt czasami wpadam w strasznego doła. Wtedy właśnie piszę do Was bo jak to z siebie wyrzucę to jakoś mi od razu lepiej i dół po chwili znika. Wasze wsparcie a czasami kopy w dupę są mi bardzo potrzebne jak i Wy - te już z sukcesem i te starające się. W pracy muszę się wiecznie "szczerzyć" nikt tam też nie wie o moich problemach dlatego czasami Wam się wyżalę. Jeśli Was dołuję to przepraszam. Ja po prostu w ciągu ostatnich 4 miesięcy przeszłam trochę koszmarów i fakt jestem trochę psychicznie osłabiona. Dlatego też jestem na forum bo to wy dajecie mi siłę kiedy się dobijam (wolę to wyrzucić niż trzymać w sobie bo jak pisałam dzięki temu szybko taki stan mija).
Nie wiedziałam, że to tak wiele osób wkurza - przepraszam forum jest dla wszystkich i żeby wszystkim na nim fajnie było nie tylko mi.
Oświadczam, że już się zdecydowanie lepiej czuję i czekam na poniedziałkowe testowanie :) Obiecuję też już więcej nie jojczyć i stękać tu na forum i dziękuję za kopnięcie mnie w dupsko.
MoKa, od tego jesteśmy :) i nie czuj się winna za ten "dym" bo to nie Ty zachowujesz się niefajnie...
Głowa do góry, będzie dobrze... i rozumiem Cię, sama muszę w pracy być milusia i uśmiechnięta nawet jak nie mam na to ochotyo_O

reklama
Znalazłam!!! :)))

Zamienniki leku Ibuprofen, czyli te, które też go zawierają i lepiej ich unikać:
Acatar Zatoki, Aprofen, Bolinet, Brufen, Bufenik , Dip Rilif , Dolgit , Ibalgin, Ibufen, Ibum, Ibumax ,Ibupar,Iburion , Ifenin , Infex Zatoki , Kidofen , Metafen ,MIG , Milifen, Modafen , Opokan Express , Pedea, Rhinafen , Rinafen, Solpaflex , Spedifen
Chodzi też o te ibuprofeny które mają w nazwie max, super, sprint caps...

Dziękuje bardzo [emoji8]już sobie kopiuje do wiadomości żeby mi nie umknęło [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Szukając swojego postu o lekach, znalazłam coś co zamieściła jedna z naszych koleżanek, która kiedyś była tu częstym gościem. Jak ktoś ma ochotę na lekturę to zapraszam:

"Jeśli często sięgasz po ibuprofen, lub aspirynę, możesz obniżyć swoje szanse na zajście w ciążę. Oba te leki należą do dużej grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ), powszechnie dostępnych bez recepty.
Jak wykazuje rosnąca baza wyników naukowych, leki z grupy NLPZ mogą wywoływać zaburzenia owulacji, w szczególności przyczyniając się do tzw. syndromu zluteinizowanego niepękniętego pęcherzyka Graafa (1, 2, 4). Polega on na tym, że pęcherzyk nie uwalnia dojrzałej komórki jajowej, a pomimo to przekształca się w ciałko żółte. W tej sytuacji zapłodnienie nie może mieć miejsca. U mężczyzn zaś regularne zażywanie NLPZ może powodować problemy z erekcją (3).
Jeżeli zatem chcesz zajść w ciążę, Ty i Twój partner powinniście unikać leków wymienionych w tabeli poniżej. Zamiast nich możecie sięgać po paracetamol, który ma znikome działanie przeciwzapalne. Popularne marki paracetamolu to: Panadol, APAP, Acenol, Codipar, Calpol, Doliprane, Dafalgan, Eferalgan, Lekadol, Tazamol, Claradol, Tylenol.

Preparaty na bazie ibuprofenu przyjmowane tuż przed i po zapłodnieniu zwiękaszają ryzyko poronienia o około 80%. Pochodne ibuprofenu obniżają płodność kobiet i mężczyzn poprzez hamowanie syntezy prostagladyn zawartych w nasieniu, macicy i jajnikach.podobnie niebezpieczne są leki na bazie naproksenu i kwasu acetylosalicynowego. Bardzo niebezpieczne są w tym okresie zwykła etopiryna, tabletki z krzyżykiem, anapiryna, itp. Dowiedziono, że zwiększają ryzyko wystąpienia wad układów moczowo-płciowego i nerwowego. Bezpieczny jest tylko paracetamol - bo ma inny mechanizm działania"

To w takim razie musisz wykabinowac coś na poprawę stanu psychicznego ☺ bo jak już pisałam inaczej oszalejesz ! słyszałaś o książce" potęga podświadomości "? albo też o książce " dziecięce duszę "?

Nie czytałam ale poszukam ich chętnie i przeczytam :) Generalnie nastawiam się pozytywnie a przede wszystkim przestaję tyle myśleć - jutro znowu sadzę warzywka i patrzę na wszelkie moje roślinki jak pięknie rosną do tego wdycham powietrze z pozytywną energią :D

Nie czytałam ale poszukam ich chętnie i przeczytam :) Generalnie nastawiam się pozytywnie a przede wszystkim przestaję tyle myśleć - jutro znowu sadzę warzywka i patrzę na wszelkie moje roślinki jak pięknie rosną do tego wdycham powietrze z pozytywną energią :D
...moją cebulkę bażanty obdziobały... :D

1 badanie nasienia nie było rewelacyjne ale dr powiedziała że jak na dzisiejsze czasy jest dobre.
Jednak mój M przez pół roku brał witaminy ( to było moje zalecenie)
Podczas iui po obróbce, nasienie było rewelacyjne nawet pani dr się zdziwiła ☺
Niestety nie wiem ile ich było a kartę z badania ma mąż i nie umiem znaleźć. wiem ze było więcej ruchliwych, i ogólnie było ich więcej ☺
Jakie leki zaleciłaś swojemu M??:)

Brawo Ty !!! Oby tak dalej !!! :biggrin2:

reklama
Do góry