reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Irlandzkie mamy 2011

reklama
Aniaa u Mateuszka też:-)Po prostu z dnia na dzień przestała wyłazić i teraz już śladu nie ma:-)Może się wściekać,drzeć,napinać i tak już nic nie wyłazi:-D:-D:-DBardzo się tym cieszę:tak:Jak już pisałam na ogólnym-kanaliki łzowe też już udrożniłam,oczka nie ropieją,ciemieniuchy się pozbyliśmy i co najważniejsze moje podejrzenia co do skazy białkowej okazały się bezpodstawne:-)Mały nie ma żadnego uczulenia:-)Buźka się wreszcie wygładziła i jest już so soft:-D:-D:-D

jak czytam dziewczyny o wadze Waszych dzieciaczków to płakać mi się chce:-( Moje dziewczynki za 2 tygodnie kończą 6 miesięcy i idziemy się ważyć i mam nadzieję że Martynka będzie ważyła już 5kg :-) Laura jest większa, ale więcej niż 6kg nie waży. Piszecie że przepuklina u Waszych dzieciaczków zniknęła, domyślam się że chodzi o przepuklinę pępkową? Moja Martynka miała ogrrrrromną przepuklinę, a że jest drobniutka to wyglądało okropnie za każdym razem jak zmieniałam jej pampersa to płakać mi się chciało jak to widziałam, ale zaczęliśmy naklejać jej takie specjalne plastry i powiem Wam że prawie zniknęła :happy: i też mi strasznie ulżyło bo nie dawało mi to spokoju i mam nadzieję że schowa się całkowicie.

ojej, to u takuch malenstw tez moze byc przepuklina? biedactwa, ale dobrze, ze juz po wszystkim :)

ja wciaz walcze z ciemieniucha, ciagle wraca, poki co stosowalam tylko oliwke, ale podejrzewam, ze dopiero masc alantan plus poskutkuje tak jak u starszego... po jednym dniu jak reka odjal....

no i ja tez podejrzewam skaze u Amelki. poki co na policzkach nie ma takich plam jak synek mial, ale za to na brzuszku, boczkach, na raczkach i nozkach ma wielkie czerwone placki z sucha, szorstka skora. na razie nawilzam dodatkowo, zobaczymy...

to ja mog dodać ze najlepiej cycowemu dzieciaczkowi podać butlę TT b jest w kształcie piersi
u mnie 2 razy zdała egzamin ..
a tak samo jak przechodziłam z cyca na butle u starszej też ta butla jako jedyna jej podpasowała

no a Emma na 12 tyg ważyła 6.6kg i miezyła 69 cm :-)

Witam
Dranissimo,sloszym-no moje dzieciątka nigdy problemów nie miały z załapaniem butli,smoczków ani Dadzia ani Daniel nie chcieli9ale to akurat nie problem-no w przypadku Daniela tak,bo jak pisałam w zastepstwie zaaplikował sobie paluszki,których oduczyć nie mozemy:(ale przy nauce butelkowania też jak wcześniej pisałam najlepiej zacząć na swoim mleczku,i tak jak Vikamcia potecam TT,smoczka dla Domisie zresztą tej samej firmy mamy:)No cóż-powodzenia Wam zyczę:)
AsieńkoM-gratulujemy ząbka:)))
Tichonek-super,że Matt nie ma juz problemów oczkowych i pępuszkowych:)
A powiedzcie mi-jak i czy planujecie już chrzciny Waszych Pociech???

to ja mog dodać ze najlepiej cycowemu dzieciaczkowi podać butlę TT b jest w kształcie piersi
u mnie 2 razy zdała egzamin ..a tak samo jak przechodziłam z cyca na butle u starszej też ta butla jako jedyna jej podpasowała

no a Emma na 12 tyg ważyła 6.6kg i miezyła 69 cm :-)

ViKamcia dzieki za podpowiedz, akurat mam w zanadrzu butelke TT to sprobuje na weekend moze ;-) Mam nadzieje, ze cos ruszy...

sylwiamama, ale musisz miec Kruszynki... Mam nadzieje, ze szybko rusza z waga i wyrosna na duze, silne i zrowe dziewuszki! :-)

lubiczanko, dzieki za podpowiedz z butelka :-) No a apropo chrzcin to my chyba tutaj zrobimy, tzn ja zrobie, bo moj M najchetniej by nie chrzcil! ;/ Szybko, bez problemowo, bez ceregieli... Najwazniejszy przeciez jest sam fakt, a nie otoczka...

reklama
sloszym bo to jest przepuklina pępkowa,z którą niektóre dzieci się rodzą:sorry:Po prostu do jakiegoś czasu dzieciaczek w brzuchu u mamy ma swoje wnętrzności na wierzchu,potem wskakują do brzuszka i jama brzuszna się zamyka:tak:Ale czasem brzuszek nie zarośnie się dokładnie i zostanie dziurka przez którą wychodzi jelitko na wierzch w miejscu pępka:sorry:I to jest właśnie przepuklina pępkowa:tak:Matt po prostu zamiast mieć pępek do śrokdka,miał taką kulkę na wierzchu i jak ją się dotykało to czuć było jelitko i mleczko jak się w nim przelewało:sorry2:Najczęściej do roku czasu przepuklina się wchłania a jama brzuszna zarasta ale w wyjątkowych wypadkach trzeba dziecko oklejać plastrami albo nawet operować:sorry2:
I my używamy TT:tak:Matt pociągnął od razu:tak:Z butelką (czy to z mleczkiem czy to z herbatką) żadnego problemu nie było ale smoka uspokajającego nie chce:no:

Do góry