reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Dziękuję że pytasz.
Ja cały czas w szpitalu - zostaje tu do rozwiązania które ma być w okolicach 34 tc
Może da się przeciągnąć na ciut później
Badają mi przepływy 3 razy w tyg
Lekarze zadecydowali że za wysoka ciąża , że ogólnie znając moją historię za dużo przeszłam i że chcą mnie mieć na oku gdybym w domu nie wyłapała momentu który by nam zagrażał ..

reklama
Dziękuję! Ja się czuję super 😀 tylko anemia trochę mnie dopadła. Żelazo zwiększone ale mam problemy jelitowe po tym 😞 ogólnie nie narzekam. Chcę dzwonić do fotografa umówić sesje brzuszkowa i noworodkowa. Wyprawka nie gotowa. Dostaje dużo ciuszków od koleżanek. Mam wózek, dostawkę chicco, fotelik do auta i teraz rozmyślałam nad meblami czy kupować czy nie... codziennie inna wersja. Czasami żeby kupić komodę do sypialni i tam mieć wszystko dla dziecka. Na to przewijak osobno. Czy kupić po prostu meble do dziecinnego... nie wiem gdzie będę przewijać karmić w nocy. Czy w sypialni czy w dziecinnym...
Zazdroszczę ci tej sesji 🙂ja poprosiłam przyjaciółkę i ma przyjechać do szpitala zrobić mi jakieś zdjęcia w sukience na kawałku białej ściany 🤪
Podretuszyje w programie i będzie co ma być
A ty jak masz okazję rób sesję 🙂

Ja przy takim amh miałam ok 7 pęcherzyków i 2 blastocysty. Niestety bez zagnieżdżenia 😞 teraz pierwsze invitro z kd i ciąża. 10 zarodek. 9 zarodków z moich komórek i praktycznie bez dodatniej bety...
wow…. Marzę o dwóch blastocystach….
Ja mam syna z naturalnych starań z przed 7 lat.
Liczę że druga stymulacja da komórki. Czym byłaś stymulowana?
Dobrze że są komórki dawczyni i można skorzystać…

Dziękuję że pytasz.
Ja cały czas w szpitalu - zostaje tu do rozwiązania które ma być w okolicach 34 tc
Może da się przeciągnąć na ciut później
Badają mi przepływy 3 razy w tyg
Lekarze zadecydowali że za wysoka ciąża , że ogólnie znając moją historię za dużo przeszłam i że chcą mnie mieć na oku gdybym w domu nie wyłapała momentu który by nam zagrażał ..
Ojej współczuję 😢 ale lepiej żebyś była pod opieką niż żeby się jakaś tragedia miała wydarzyć... byłaś gotowa na taki długi pobyt w szpitalu? Ja to wogole jeszcze nie spakowana i też nie mam wszystkiego na wyprawkę. A nie możesz wychodzić że szpitala na dziedziniec? Tam mogłabyś zrobić parę fotek! Trzymam kciuki żeby lekarze jak najdłużej przetrzymali ciążę! Nie martw się, tyle zniosłaś więc ten szpital też przeżyjesz 😀

wow…. Marzę o dwóch blastocystach….
Ja mam syna z naturalnych starań z przed 7 lat.
Liczę że druga stymulacja da komórki. Czym byłaś stymulowana?
Dobrze że są komórki dawczyni i można skorzystać…
Ja kiedyś też naturalnie zachodziłam. 4 ciążę zakończone na samym początku. Później invitro i lipa. Miałam chyba mensinorm 150 + gonal f 150. Przed stymulacja brałam biosteton żeby pobudzić jajniki. No i ogólnie dobre poziomy witamin, zdrowa dieta, ruch i unikanie stresu... ale wiadomo jak jest 😉
Ja bym próbowała na swoich jeszcze. Teraz podeszłam do kd bo moje amh nagle spadło do prawie 0... 😞

Ja kiedyś też naturalnie zachodziłam. 4 ciążę zakończone na samym początku. Później invitro i lipa. Miałam chyba mensinorm 150 + gonal f 150. Przed stymulacja brałam biosteton żeby pobudzić jajniki. No i ogólnie dobre poziomy witamin, zdrowa dieta, ruch i unikanie stresu... ale wiadomo jak jest 😉
Ja bym próbowała na swoich jeszcze. Teraz podeszłam do kd bo moje amh nagle spadło do prawie 0... 😞
a to zrozumiałe… niby te suple pomagają na podniesienie…. Zobaczymy. Ja miałam 300 gonalu na start po antykoncepcji, nie pykło.
Podchodzę jeszcze raz… i ogromnie liczę na komórki, chociaż na jedną szczęśliwą…. Jak nie to też KD.

Widzisz ale ciążę się zakańczały to musiało dziać się z jakiegoś powodu. Znajoma miała dwa poronienia przed pierwszym USG, okazało się że ma za gęstą krew i trzecie starania zaczęła po miesiacu jedzenia acardu i od pozytywnego testu codziennie do rozwiązania heparyna. Urodziła.

Hej i jak u Ciebie? Jak się czujecie? Ktory tydzien?
Hej 31+4
Czuje się ok
Wczoraj cały dzień miałam wysokie ciśnienie i wogole jakieś dziwne samopoczucie mialqm
😩byłam przekonana że mnie wezmą na blok .. ale ustabilizowało się i wyniki z moczu były ok
Trochę przeżywam przypadek z sali.
Trafiła na odział dziewczyna w 26 tc.. leżała ze mną tydzień. Też z nadciśnieniem i z dnia na dzień pogorszył jej się stan i wzięli ją na cc.. dziecko 860g.
U mnie waga dziecka z USG już jakieś 1400
Ale wiesz .. mimo wszystko to stres
P.s. takie mam okrągłe stopy 🤣

Załączniki

• IMG_1669.jpeg
    IMG_1669.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 55
Rozumiem doskonale, masz stan przedrzucawkowy ale na szczęście w późnej ciązy i wszystko musi się skończyć dobrze. Z moją Anią na oddziale wcześniaków byly dwa maluszki urodzone oba w 28 tyg, każdy po 1 kg. One lezaly tam juz 2 miesiące i wazyly po 2 kg i wlasnie szly do domu :)
Z calej siły trzymam kciuki za 34 tyg u Was, wtedy odetchniesz!

reklama
Hej 31+4
Czuje się ok
Wczoraj cały dzień miałam wysokie ciśnienie i wogole jakieś dziwne samopoczucie mialqm
😩byłam przekonana że mnie wezmą na blok .. ale ustabilizowało się i wyniki z moczu były ok
Trochę przeżywam przypadek z sali.
Trafiła na odział dziewczyna w 26 tc.. leżała ze mną tydzień. Też z nadciśnieniem i z dnia na dzień pogorszył jej się stan i wzięli ją na cc.. dziecko 860g.
U mnie waga dziecka z USG już jakieś 1400
Ale wiesz .. mimo wszystko to stres
P.s. takie mam okrągłe stopy 🤣
Kasia jestes już w miarę bezpiecznym tygodniu. Wierzę że masz dobrą opiekę i lekarze zrobią cc w najlepszym momencie. Też trzymam kciuki za 34tc. Stopy naprawdę wyglądają...przerażająco!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry