reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2022

Dziewczyny od 2 tyg nie dostaję powiadomień!!! Tyle się dzieje!
LuuLLa Trzymam kciuki za betę! Mi sikany wyszedł już 5dpt 😀
Marta to już masz termin cesarki! Szok! Ja zaraz po Tobie. Czy wiesz czy mąż może dostać zwolnienie na opiekę nad żoną 2 tyg?
Strusio no jak można Ciebie nie pamiętać 😀 nie raz się zastanawiałyśmy co u Ciebie!
A ja... jutro wizyta...anemia się pogłębia więc zastanawiam się kiedy mnie wezmą na kroplówkę z żelazem. 😞

reklama
Marta to już masz termin cesarki! Szok! Ja zaraz po Tobie. Czy wiesz czy mąż może dostać zwolnienie na opiekę nad żoną 2 tyg?
Strusio no jak można Ciebie nie pamiętać 😀 nie raz się zastanawiałyśmy co u Ciebie!
A ja... jutro wizyta...anemia się pogłębia więc zastanawiam się kiedy mnie wezmą na kroplówkę z żelazem. 😞
Co do zwolnienia to może dostać i wystawia je lekarz rodzinny. Mój mąż nie brał.

A żelaza w tabletkach nie przyswajasz?

Już od niedzieli w porządku. Czasem coś lekko zapulsuje, ale nawet wzięłam się za małe porządki. Ile można leżeć w łóżku. Wiecie że to nie sprzyja- non stop myślisz i jak tylko coś zakłuje to googlujesz. Jestem przerażona, jak chyba jeszcze nigdy. Cóż niczego nie zmienię, co ma się stać to tak się stanie. Pije sok z ananasa, biorę suple, milion progów, heparyne, encorton, i acard. Zrobiłam sobie na brzuchu takiego siniaka, że w życiu takiego nie miałam. Test ciążowy leży w łazience ale boję się go zrobić....mówię wam istny roller coster
Do tego po progu mam takie zawroty głowy że zaraz zasypiam. Czuję jakbym miesiące odsypiała.

Oczywiście, że może dostać zwolnienie 2 tyg jeśli będziesz po CC. Masz wskazania do CC?
U mnie też anemia od kilku miesiecy ale wystarczy suplementacja. Mam sorbifer dyrules na wieczór i rano feroplex.

Już od niedzieli w porządku. Czasem coś lekko zapulsuje, ale nawet wzięłam się za małe porządki. Ile można leżeć w łóżku. Wiecie że to nie sprzyja- non stop myślisz i jak tylko coś zakłuje to googlujesz. Jestem przerażona, jak chyba jeszcze nigdy. Cóż niczego nie zmienię, co ma się stać to tak się stanie. Pije sok z ananasa, biorę suple, milion progów, heparyne, encorton, i acard. Zrobiłam sobie na brzuchu takiego siniaka, że w życiu takiego nie miałam. Test ciążowy leży w łazience ale boję się go zrobić....mówię wam istny roller coster
Do tego po progu mam takie zawroty głowy że zaraz zasypiam. Czuję jakbym miesiące odsypiała.
Początki z heparyna są trudne niestety... Do proga organizm też się przyzwyczaji.
Najważniejsze, że czujesz się lepiej. Trzymamy mocno kciuki ✊

Oczywiście, że może dostać zwolnienie 2 tyg jeśli będziesz po CC. Masz wskazania do CC?
U mnie też anemia od kilku miesiecy ale wystarczy suplementacja. Mam sorbifer dyrules na wieczór i rano feroplex.

Rodzaj porodu nie ma znaczenia.
Można dostać zwolnienie nad chorym członkiem rodziny po prostu.

reklama
Miałam dzisiaj 3 prenatalne. Wszystko jest ok. 28+6 waży 1270g. Jak zwykle nie pokazał buzki 😢 jest ułożony głowa do góry 😉 dostałam oficjalne skierowanie na cc - teraz będę szukać najlepszego dla nas szpitala!
@LuuLaa kiedy odważysz się na test? Ja kiedyś tak zrobiłam zastrzyk że wywaliło mi gule i siniak zrobił się wielki i bolesny. Musiałam na coś trafić!

Do góry