reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

Tak wiem myślałam zrobić jak dziewczyny radziły, żeby przypadkowo się zgadzało dopasowanie … ale chyba nie mam o czym myśleć, tylko wybrać co da klinika. Coś czytałam ze tylko do 35 r.ż para może mieć zapłodnionych 6 komórek ? A my mamy 36( ja urodziny mam w Grudniu, wiec tak liczę, że nie wyrobie sie do urodzin) i 40 lat, czyli co nie możemy mieć 6 tylko mniej ?.
Myśle że tak zrobię, sam lekarz delikatnie powiedział ze bez szans raczej, bo powiedział że „w jego sumieniu leży zrobić wszystko, aby udało się na komórkach matki, ale tutaj średnio widzi szanse” :(
Czuje niemoc i poczucie beznadziejności. Mogłam zacząć myśleć o dzieciach 13 lat temu, przeszło mi przez mysl to bo w 2010 siostra urodziła pierwsze dziecko i naszła mnie chęć, tym bardziej ze ona młodsza ode mnie… ale akurat z planami ni jak mi się nie zgrywało…No i mam moje plany :(
Ja miałam 38 lat jak podchodziłam do KD i miałam 6 komórek zamrożonych od dawczyni z czego wyszło 2 zarodki i jeden transfer się nie udał

reklama
Dziewczyny, kiedy ostawiałyście Estrofem? Klinika w CZ każe brać do 12tc, lekarz z PL powoli odstawiać.
Co robić?

Winwin o kurcze różnica w cenie jest kolosalna! Mogę zapytać co to za klinika ?
I mam pytanie do dziewczyn których ciąża z AK/AZ była pierwszą ciążą- ile razy próbowałyście zanim się udało ?

Dziewczyny, kiedy ostawiałyście Estrofem? Klinika w CZ każe brać do 12tc, lekarz z PL powoli odstawiać.
Co robić?
Ja brałam 12 tygodni ale faktycznie redukowalam dawke tak zeby w 12 tyg skonczyc. Bralam Divigel zaczynajac od 4x2.

Ciąża z AZ ta udana byla z 10 transferu. Wczesniej przy 6 transferze poronienie w 7 tygodniu i przy 9 transferze poronienie w 20 tygodniu.

I mam pytanie do dziewczyn których ciąża z AK/AZ była pierwszą ciążą- ile razy próbowałyście zanim się udało ?
Cena niższa dlatego że zarodek jest niezbadany. I jest już gotowy z bazy. Klinika gameta.

Ja brałam 12 tygodni ale faktycznie redukowalam dawke tak zeby w 12 tyg skonczyc. Bralam Divigel zaczynajac od 4x2.

Ciąża z AZ ta udana byla z 10 transferu. Wczesniej przy 6 transferze poronienie w 7 tygodniu i przy 9 transferze poronienie w 20 tygodniu.
Boże w 20 tygodniu? :( to straszne, bardzo współczuje :( czy AZ ma większy wpływ na ryzyko poronienia? Czy to nie ma związku ?

U mnie obecnie transfer nr 6, trzecia dawczyni. Wcześniej transfery nieudane to: 1 transfer na zarodku ze swojej komórki i 4 transfery z AK.

Boże w 20 tygodniu? :( to straszne, bardzo współczuje :( czy AZ ma większy wpływ na ryzyko poronienia? Czy to nie ma związku ?
Przyczyną był ciężki stan przedrzucawkowy od 15 tygodnia, spowodowany nieprawidłowymi polaczeniami naczyń matczyno-płodowych. Nie wiadomo dlaczego to się zdarza. Co do AZ to nie zwieksza ryzyka sama w sobie, ja mialam zarodki badane genetycznie trzy ostatnie transfery a to zmniejsza ogromnie ryzyko straty ciąży (50% poronien lub nieudanych transferów to wada genetyczna zarodka)

3ci transfer z KD udany( zarodki nie byly badane) . Brak zarodkow na swoich kom:-((

reklama
U mnie obecnie transfer nr 6, trzecia dawczyni. Wcześniej transfery nieudane to: 1 transfer na zarodku ze swojej komórki i 4 transfery z AK.
3 dawczyni ??o mamo..😞

Ja miałam dwie.. ale to dlatwgo ze z Pierwszej był tylko 1 zarodek..
Z drugiej 6 (ale 4 zdrowe)
3 transfery,
1- ciaza zatrzymana w 11 tc
2 kolejne nieudane
Zastanawiam sie CY jezeli nie uzyskam ciazy z tych dwóch które mi zostaną to nie iść w AZ.
Leczę sie w reproficie

Do góry