reklama
Karolina_123
Fanka BB :)
Ja w programie miałam tylko jedną betę, progesteronu nie miałam. Jeżeli chodzi o wizyty to ja miałam 2 w programie, bo mój lekarz potraktował wizytę potwierdzającą ciążę dopiero tą drugą gdzie było serduszko, ale z tego co wiem to każda klinika/lekarz interpretuje to inaczej.16 kwietnia usg
mam tez do was pytanie bo juz nie wiem jak jest w programie z platnosciami
bo pierwsza beta jest za darmo a jak sie robi przyrost i progesteron to sie płaci?
i jak z wizytami i usg pierwsza na darmo a druga tez jest w programie?
totalnie juz sie pogubilam
bo u mnie w klinice powiedzieli ze tylko pierwsza beta jest za darmo i jedna wizyta usg za reszte sie placi
anela92
Mam nadzieję, że Twoje przeczucia są mylne, ale miałam tak samo, do 3 dpt pozytywne nastawienie, a od 4 dpt naszły mnie myśli, że się nie uda. Oby w Twoim przypadku skończyło się ciążą, jest jeszcze czas na 2 kreskęja wiem, że to za wcześnie, ale jakoś wewnętrznie czuję, że nic z tego
LadyCaro
na tym etapie moje nastawienie już nic nie zmieni - albo się zagnieździł albo nie.Mam nadzieję, że Twoje przeczucia są mylne, ale miałam tak samo, do 3 dpt pozytywne nastawienie, a od 4 dpt naszły mnie myśli, że się nie uda. Oby w Twoim przypadku skończyło się ciążą, jest jeszcze czas na 2 kreskęponoć nastawienie ma też duże znaczenie, chociaż mi osobiście trudno nad nim zapanować.
Ja w grudniu miałam dobre nastawienie, naprawde czułam, że się udało.
A zarodek nawet nie próbował... także tyle z nastawienia.
trzymam się myśli, że jeszcze jest czas. Jak jutro rano nic nie będzie to smutek. A we wtorek jak nic nie bedzie to dla mnie sprawa jest jasna.
Artemida90
Jesli tekst „dziewczyny tu starają się latami a ty wjeżdżasz z pozytywną betą” jest na miejscu i masz sobie iść gdzie indziej to ja dziękuję za taką sugestię. Kiedyś chciałam się do was zapisać ale to co tam się dzieje czasem to głowa mała i chyba moje 6 lat starań to za krótko.Nie przesadzajmy już, że „dziewczyny na nią najechały”. W pierwszej kolejności dostała kulturalne odpowiedzi, że trafiła po prostu na niewłaściwy wątek i sugestię, żeby poszukała wątku dla grudniowych mam. Dopiero potem jedna osoba zaostrzyła ton swoich wypowiedzi.
Bibi89
Najlepsze, że dziewczyna, która tak strzeże regulaminu kresek, na kreskach zapisana nie jestJesli tekst „dziewczyny tu starają się latami a ty wjeżdżasz z pozytywną betą” jest na miejscu i masz sobie iść gdzie indziej to ja dziękuję za taką sugestię. Kiedyś chciałam się do was zapisać ale to co tam się dzieje czasem to głowa mała i chyba moje 6 lat starań to za krótko.

Artemida90
I jeszcze chodzi po wątkach i szuka dziewczyny mówiąc że tu też nie jest jej miejsceNajlepsze, że dziewczyna, która tak strzeże regulaminu kresek, na kreskach zapisana nie jestot, taka hipokryzja
![]()

penguinlicious
No i właśnie ten komentarz był tym, którego ja też nie pochwalam. Ale najpierw ja, LadyCaro i jeszcze jedna dziewczyna napisałyśmy zupełnie normalnie. Po prostu nie chcę, żeby wszystkie dziewczyny z kresek były wrzucane do jednego wora, które zamknęły się we własnym kółku wzajemnej adoracji i nikogo nie dopuszczają. Bo tak nie jest. Kreski mają swoje zasady, owszem, ale Smerfetka nie powinna zostać tak potraktowana, kolejne komentarze były zbędne.Jesli tekst „dziewczyny tu starają się latami a ty wjeżdżasz z pozytywną betą” jest na miejscu i masz sobie iść gdzie indziej to ja dziękuję za taką sugestię. Kiedyś chciałam się do was zapisać ale to co tam się dzieje czasem to głowa mała i chyba moje 6 lat starań to za krótko.
Ale widzę, że zrobił się taki mentalny podział na stare, idealne, jedyne słuszne kreski i na nowe, „nie te co kiedyś”, na które już nie ma co dołączać. Osobiście czuję się tym lekko dotknięta, ale to tylko moje odczucie.
Artemida90
Wiem bo śledziłam wszystkie komentarze, ale jak Paola weszła tutaj i zaczęła wyzywać smerfetkę i wyrzucać z wątku in vitro - całkowicie jej nie znając to poszła z lekka za daleko.No i właśnie ten komentarz był tym, którego ja też nie pochwalam. Ale najpierw ja, LadyCaro i jeszcze jedna dziewczyna napisałyśmy zupełnie normalnie. Po prostu nie chcę, żeby wszystkie dziewczyny z kresek były wrzucane do jednego wora, które zamknęły się we własnym kółku wzajemnej adoracji i nikogo nie dopuszczają. Bo tak nie jest. Kreski mają swoje zasady, owszem, ale Smerfetka nie powinna zostać tak potraktowana, kolejne komentarze były zbędne.
Ale widzę, że zrobił się taki mentalny podział na stare, idealne, jedyne słuszne kreski i na nowe, „nie te co kiedyś”, na które już nie ma co dołączać. Osobiście czuję się tym lekko dotknięta, ale to tylko moje odczucie.
reklama
penguinlicious
To fakt, Pauli się udało w marcu, więc nie było potrzeby, żeby się zapisywała w kwietniu. Czasem dziewczyny, które przeszły na mamusie właśnie z kresek, mimo wszystko czują się „upoważnione” (nie wiem czy to dobre słowo, dlatego w cudzysłowie) do udzielania się od czasu do czasu na kolejnych (tak mi się wydaje). Z jednej strony rozumiem intencję Pauli, ale z drugiej jej reakcja była zbyt emocjonalna i wyszło słabo.Najlepsze, że dziewczyna, która tak strzeże regulaminu kresek, na kreskach zapisana nie jestot, taka hipokryzja
![]()
Mi osobiście na tej całej drodze niepłodności kreski bardzo pomogły. Nie chcę, żeby teraz były demonizowane przez takie pojedyncze akcje, bo być może są jeszcze nowe dziewczyny, dla których to miejsce będzie równie ważne jak dla mnie na tej staraczkowej, wyboistej drodze.