reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

zgadzam się, niby człowiek zawsze chce przeć do przodu, ale jakoś tak jak jest taka przerwa, czuć takie spuszczenie ciśnienia. Ja pierwszy raz od dawna nie wiem w którym dniu cyklu jestem 😅
Ja też bardzo polecam taką przerwę, miałam ją od połowy grudnia do początku marca i super mi to zrobiło na głowę, nie myśleć który dzień cyklu, kiedy trzeba uprawiać seks itp. - no po prostu wolność 😁 łatwiej mi się teraz znosi procedurę, chociaż dzisiaj po podaniu sobie rano 3 różnych zastrzyków mam lekki zjazd

reklama
A po odstawieniu leków ile trzeba odczekać żeby powtórzyć badanie tsh.
Tak jak kiedyś tu pisałam wyszło mi ponad 4 tsh I pisaliście mi tutaj że możliwe jest to spowodowane lekami które brałam przy transferze.
I chciałam sobie to badanie powtórzyć żeby wiedzieć czy napewno to przez leki
Jak byłaś na sztucznym to głównym winowajca był prawdopodobnie estrofem. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, ze jeszcze podczas brania estrofemu i dołożeniu letroxu wynik spadkowy był widoczny już po 2 tyg

Jak byłaś na sztucznym to głównym winowajca był prawdopodobnie estrofem. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, ze jeszcze podczas brania estrofemu i dołożeniu letroxu wynik spadkowy był widoczny już po 2 tyg
Tak byłam 2 cykle pod rząd na sztucznym.
Także zbadam pod koniec cyklu dla pewności ile wynosi bo może trzeba jakiś lek jak będzie nadal za wysoki

Mam zalecone 2 razy w tygodniu więc po prostu omijam i sobotę i niedzielę. Poprzednio przy nieudanym transferze i teraz od piątku to nie jest jakiś długi okres brania więc nie miałam z nim póki co żadnej sytuacji podbramkowej żebym musiała robić go w określonym dniu. 🙂
No wlasnie ja tez mam robic co 4 dni wiec zastanawiam sie czy jak wypadnie niedziela to moge co 5. A jaka masz dawke? Mialas wlew czy tylko zastrzyki?

No wlasnie ja tez mam robic co 4 dni wiec zastanawiam sie czy jak wypadnie niedziela to moge co 5. A jaka masz dawke? Mialas wlew czy tylko zastrzyki?
Ja się przyznaję bez bicia - robię raz w tygodniu 🫣 Ale ani razu do tej pory leukocyty nawet nie zbliżyły się do tej granicznej wartości, więc zamierzam zapytać doktor czy dalej muszę robić tak często. Wygląda na to, że mam dobrze dobraną dawkę.

reklama
Ja Accofilu nie brałam, ale musiałam zbadać progesteron przed transferem, który był w poniedziałek. Gin mówiła, że badanie ma sens tylko w niedzielę. Bez problemu znalazłam lab, który zrobił badanie i nawet jeszcze w niedzielę był wynik. Dlatego przypuszczam, że w każdym większym mieście uda się znaleźć takie laboratorium. U mnie to było w HCP w Poznaniu.

Do góry