reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

jak już mowa o ekipie tu, to muszę naruszyć, że jest mi szkoda, że jednak praktycznie wszystkie zaciążone po ivf dziewczyny przestały się tu udzielać :( tworzyłam wątek z myślą, że po powodzeniu też tu zostaniemy. No, ale rozumiem, pewnie wątki mamowe i tak dalej :) niemniej jednak, szkoda mi
My nie załapaliśmy się na refundację, ale śledzę Was tutaj cały czas 😉

reklama
16 kwietnia usg

mam tez do was pytanie bo juz nie wiem jak jest w programie z platnosciami
bo pierwsza beta jest za darmo a jak sie robi przyrost i progesteron to sie płaci?
i jak z wizytami i usg pierwsza na darmo a druga tez jest w programie?

totalnie juz sie pogubilam

bo u mnie w klinice powiedzieli ze tylko pierwsza beta jest za darmo i jedna wizyta usg za reszte sie placi
O to całkiem niebawem :)
Co do refundacji to nie pomogę niestety, ale z tego co Dziewczyny pisały to co klinika to obyczaj.

16 kwietnia usg

mam tez do was pytanie bo juz nie wiem jak jest w programie z platnosciami
bo pierwsza beta jest za darmo a jak sie robi przyrost i progesteron to sie płaci?
i jak z wizytami i usg pierwsza na darmo a druga tez jest w programie?

totalnie juz sie pogubilam

bo u mnie w klinice powiedzieli ze tylko pierwsza beta jest za darmo i jedna wizyta usg za reszte sie placi
W programie jest jedna wizyta potwierdzająca ciąże.
Chociaz o ile sie nie mylę to była tu jedna dziewczyna która poszła na wizytę, nie było serduszka i drugą wizytę też miała bezpłatna bo to była ta potwierdzająca ciąże.🤷‍♀️
A co do bety i proga to przy pierwszym transferze z refundacji miałam w pakiecie 2x beta hcg (progesteron musiałam płacić)
Później przy drugim miałam 4x betę i proga bez płacenia. Dwa miesiące różnicy, nie wiem o co chodzi😁

Bo smerfetka napisała na wątku kreski kwietniowe że ma pozytywną bhcg ale nie była zapisana i dziewczyny na nią najechały że one się starają latami a ona wjeżdża z pozytywem od tak nie zapisana na testowanie
Nie przesadzajmy już, że „dziewczyny na nią najechały”. W pierwszej kolejności dostała kulturalne odpowiedzi, że trafiła po prostu na niewłaściwy wątek i sugestię, żeby poszukała wątku dla grudniowych mam. Dopiero potem jedna osoba zaostrzyła ton swoich wypowiedzi.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry