reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ej, jestem prawie przekonana, że miałam imsi w ramach refundacji.
Z tego co wiem to nie ma. Tutaj wklejam jakie procedury są finansowane.

W uzasadnionych przypadkach medycznych finansowane będą również:
  • aktywacja oocytów,
  • dojrzewanie oocytów (IVM–invitromaturation,
  • aktywacja plemników (podłoże z inhibitorem cMP,
  • zapłodnienie metodą HBA – PICSI,
  • selekcja plemników metodą mikroprzepływów u wybranych pacjentów,
  • podłoże do transferu zarodków z hialuronianem.

A dobrze widzę po zdjęciu, że jedno już masz i walczysz o drugie dziecko? Też miałam ten problem z okresem choć przyznam że pól roku ponad brania metforminy i ostatnio mialam nawet niestymulowaną owulację i własny okres ^^ choć ciąży oczywiście brak
tak pierwszy crio 5 lat temu udany - wystarany 5 latami ciągłej stymulacji owulacji i 6 inseminacji w końcu się udało po in vitro zajść a ciążę. Teraz jest ciężej, starsza o 5 lat więc nie idzie tak łatwo.

O matko, ja byłam przekonana, że macie jeszcze coś... 😭 Strasznie mi przykro. Strasznie... Ja się boje, że podzielę Twój los. I mam duże przeczucie, że może tak być.
Ochloń teraz na spokojnie i zrób dla siebie coś dobrego. Mocno przytulam :(
Przepraszam, że tak z buta wpadam z pytaniem, ale kiedy będziesz wiedziała jak to wygląda u Ciebie? Bo dalej ambitnie Ciebie podglądam i trzymam kciuki.

tak pierwszy crio 5 lat temu udany - wystarany 5 latami ciągłej stymulacji owulacji i 6 inseminacji w końcu się udało po in vitro zajść a ciążę. Teraz jest ciężej, starsza o 5 lat więc nie idzie tak łatwo.
To super, gratulacje. Podziwiam, że decydujesz się na te droge jeszcze raz. Trzymam kciuki, żeby i tym razem się udało <3 my walczymy o pierwsze dzieciątko. Też mam nadzieje, że w końcu będzie nam dane zostać rodzicami chociaż tych momentów gdzie człowiek chce sie poddać jest dużooo.

Hej
Dziewczyny, u mnie po punkcji, po raz kolejny wybudziłam się 😆zawsze mam stracha.
8 cumulusow, jutro zadzwonią i powiedza ile jest dojrzałych i ile się zaplodnilo.
Ahh myślałam, że jednak więcej uda się pobrać:( no ale cieszę się i z tego, wynik podobny do poprzednich dwóch.

Antybiotyku nie dostałam🙄oszołomiona po narkozie nawet zapomniałam o to zapytać.
Trzymam kciuki!!

reklama
Hej
Dziewczyny, u mnie po punkcji, po raz kolejny wybudziłam się 😆zawsze mam stracha.
8 cumulusow, jutro zadzwonią i powiedza ile jest dojrzałych i ile się zaplodnilo.
Ahh myślałam, że jednak więcej uda się pobrać:( no ale cieszę się i z tego, wynik podobny do poprzednich dwóch.

Antybiotyku nie dostałam🙄oszołomiona po narkozie nawet zapomniałam o to zapytać.
Czyli pewnie idziesz na świeży transfer? Powodzenia 🤞

Do góry