reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jakbym miała aż tyle to przyjechałabym w ten sam dzień a po transferze zaklepała gdzies noc.
Sama mam 1,5h i zawsze wracam na tylnym fotelu prawie w pozycji leżącej 🤭
My prześpimy się
aaa no to już zależy od Twojego samopoczucia 😁 ja pewnie bym wróciła, bo ja lubię spać we własnym łóżku, ale jeśli jest Ci cięzko tyle jechać to można w hotelu :)
Bardziej pewnie pojedziemy dzień wcześniej a po transferze do domu...

Kurcze czy któraś tak miała i transfer udał się...w 13dc sobota pęcherzyk 18.6mm, wieczorem ovitrelle i dziś czulam ze miałam owulację (dopiero, ale tak przewidywalam) bo bol brzucha jak przy owu mialam (ja zawsze czuje, trwa to 2-3 min i mija). Czyli 16dc a transfer w sobotę (za 4 dni), blastka 5dniowa. Progesteron od wczoraj popołudnia (więc to ok), ale zastanawiam się czy to kiedy pękł ma znaczenie.../lekarz mówił że ma znaczenie pik lh a ten był 7 dni przed transferem.
Jak było u Was? Cykl naturalny z ovitrelle..?

Kurcze czy któraś tak miała i transfer udał się...w 13dc sobota pęcherzyk 18.6mm, wieczorem ovitrelle i dziś czulam ze miałam owulację (dopiero, ale tak przewidywalam) bo bol brzucha jak przy owu mialam (ja zawsze czuje, trwa to 2-3 min i mija). Czyli 16dc a transfer w sobotę (za 4 dni), blastka 5dniowa. Progesteron od wczoraj popołudnia (więc to ok), ale zastanawiam się czy to kiedy pękł ma znaczenie.../lekarz mówił że ma znaczenie pik lh a ten był 7 dni przed transferem.
Jak było u Was? Cykl naturalny z ovitrelle..?
Jeżeli masz wątpliwości to dopytaj swojego lekarza :) a jeśli jego argumenty Cię nie przekonują to go zmień. Ja miałam trzy razy transfer na cyklu naturalnym z ovitrelle i nie sprawdzaliśmy nigdy czy pęcherzyk pękł czy nie. Transfery zawsze 7 dni po ovitrelle.

No i są wyniki - beta negatywna. Nawet śladu hcg nie ma, więc raczej zarodek po prostu się nie zaimplantował. Zrobiłam też progesteron I wyniósł nieco ponad 18 ng - czy przy dawce 800 mg cyclogestu nie jest on za mały?
Przykro mi że się nie udało :( ściskam mocno! Jeśli chodzi i progesteron to każdy inaczej reaguje na leki. U niektórych jedna dawka wywinduje proga wysoko, a u innych cała siata leków podbije minimalnie. W teorii 10 wystarczy w utrzymaniu ciąży, choć wiele lekarzy lubi żeby ten próg był minimum 15/20.

reklama
Do góry