reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
W takim razie jesteś pierwsza i jedyna osoba o której wiem, że nie doszło do implantacji i test pokazał ciążę. Bo co innego tak jak dziewczyny piszą- test pozytywny, gdzie bhcg rośnie, w ciąży biochemicznej, gdzie nie rozwija się zarodek. Albo po zastrzyku ovitrelle tez testy potrafi zafałszować.
Ale żeby test pokazał ciążę przy becie 0 nie słyszałam 🤷‍♀️
No dokładnie tak miałam - pozytyw (mogę nawet znaleźć fote),.poszłam na betę i była mniejsza niż 0,2. Test to tylko kawałek papierka, nie jest to jakieś super pewne narzędzie diagnostyczne.

W takim razie jesteś pierwsza i jedyna osoba o której wiem, że nie doszło do implantacji i test pokazał ciążę. Bo co innego tak jak dziewczyny piszą- test pozytywny, gdzie bhcg rośnie, w ciąży biochemicznej, gdzie nie rozwija się zarodek. Albo po zastrzyku ovitrelle tez testy potrafi zafałszować.
Ale żeby test pokazał ciążę przy becie 0 nie słyszałam 🤷‍♀️
Miałam kiedyś 2 testy z najwyraźniej wadliwej partii i wszystkie pokazały mega pozytyw przy braku ciąży w odstępie kilku miesięcy.
Zdarzył mi się też fałszywy Pink. Kreska testowa wybarwiła się tak jak kontrolna,co z góry na tak wczesnym etapie było potencjalnie niemożliwe... Ale robiłam wtedy 2 testy jednocześnie, a drugi był biały, więc...
I chyba zdarza się to częściej niż by się mogło wydawać 🤷‍♀️

Macie jakieś sposoby na odpowiednie branie antybiotyku i osłony żeby zniwelować mdłości? Biorę do jedzenia antybiotyk, osłona 1/2h po.

Macie jakieś sposoby na odpowiednie branie antybiotyku i osłony żeby zniwelować mdłości? Biorę do jedzenia antybiotyk, osłona 1/2h po.
Ja przeważnie robię odwrotnie. Najpierw osłona, a później antybiotyk pod koniec posiłku. Czasami też zwiekszalam ilość probiotyku na 2x dziennie jak zaczynały się jakieś atrakcje typu mdłości lub biegunka.

Nie wiem czy przy antybiotyku to zadziała, bo nie testowałam ale jak byłam w trakcie wyciszania Endo i na stymulacji ivf to męczyły mnie w ciągu dnia mdłości co chwilę. Bardzo mi pomagał w tych momentach zmielony i zalany wrzątkiem len, dla smaku dodałam czasami odrobinę domowego soku.

Ostatnia edycja:
U którego lekarza jesteś? Ja też jestem w Fertimedica 😀
Ja to jestem chyba u wszystkich po kolei 😅 najpierw prowadził nas Dziadecki, teraz trafiłam na Sobocińskiego i on mi wykrył tego polipa w macicy i jakoś mu ufam. Ale Moni dziś mam u Jabłonki także ja tam przerobiłam już większość 🤣

reklama
Widać kod i chyba dane lekarza który wystawił.
Sprawdzałam co to za kod to pisało „nieplodnosc kobieca”
Kodu choroby pracodawca nie widzi. Kod jest dla ZUS i pacjenta. Pracodawca widzi placówkę, kod ale nie z tytułem choroby tylko czy to jest ciąża, upojenie alkoholowe czy zwykłe L4. I chyba lekarza wystawiającego.

Do góry