reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

No u mnie dziś 15+4 i nadal szału nie ma… ale w poprzednich ciążach miałam zupełnie inaczej i drugie trymestru były spoko :)
Przybijam Ci piątkę. Czekałam z utęsknieniem na drugi trymestr bo w pierwszej ciąży wraz z końcem 1 trymestru poczułam uglę ze wszystkich objawów, a tu lipa, żadnej poprawy, cały czas czuje się tragicznie, w dodatku moja 3 latka już 3 raz przynosi mi wirusa z przedszkola :(

reklama
dzięki, że pytasz :) no jakoś przestałam póki co myśleć o tym wszystkim. Czekam na ten okres, ale nie mam nawet 1 objawu, który by wskazywał, że ma nadejść... zobaczymy.
U mnie jedyny objaw bo po pryszczach po dupku niżej rzuchwy dołączyło wczoraj dwaj przyjaciele więc pewnie nadchodzi.

Dziewczyny esrofem się dużo bierze pozniej też po transferze? Lekarz aż 3 opakowania przepiaal. A zalecenia mam tak od 2-4 dc 1 rano, 5-7 dzień 2 dziennie A od 8 dnia 3 dziennie. W 10-11 dc usg i później cyclogest dopochwowo plus prolutez 2x1amp po USG zależne od decyzji lekarza. Jeszcze ppisze o encorton zależne od decyzji lekarza.

Czy po tym zabiegu odnawiały ci się jeszcze torbiele Endo? Bo też z takimi opiniami się spotkałam że lubią nawracać.
Miałaś wykonywane jakieś badania przed zabiegiem?
Pani dr która robiła mi zabieg tłumaczyła, że one w tym samym miejscu nigdy nie wracają po skleroterapii. Mogą pojawić się nowe w innym miejscu, ale na szczęście (zabieg miałam w marcu 2023) od tego czasu żadnej nowej nie mam.
Natomiast nie wiem co dzieje się w szeroko pojętym odcinku brzusznym, bo czasami bardzo źle się czuje, endometrioza to niestety niezła menda, sieje spustoszenie w organiźmie, i bardzo niekorzystnie działa na funkcję jajników, nawet na pęcherzyki antralne, czyli te które jeszcze nie są gotowe do owulki. Wiedząc o Endo (wiem od 2019) cały czas staram się o 2 dziecko (mam jedno z ciąży naturalnej dawno temu), przeszłam 2 stymulacje, razem miałam 6 zarodków, 1 ciąża biochemiczna i 1 poronienie (serce przestało bić). Temat ciężki, ale trzeba wierzyć że wreszcie się uda. 3mam kciuki za ciebie.
Żadnych badań mi nie robili.

U mnie jedyny objaw bo po pryszczach po dupku niżej rzuchwy dołączyło wczoraj dwaj przyjaciele więc pewnie nadchodzi.

Dziewczyny esrofem się dużo bierze pozniej też po transferze? Lekarz aż 3 opakowania przepiaal. A zalecenia mam tak od 2-4 dc 1 rano, 5-7 dzień 2 dziennie A od 8 dnia 3 dziennie. W 10-11 dc usg i później cyclogest dopochwowo plus prolutez 2x1amp po USG zależne od decyzji lekarza. Jeszcze ppisze o encorton zależne od decyzji lekarza.
Ja tam biorę nadal;) Ale już zeszłam z 6 tabletek na dobę do 2.

Ja od początku cyklu miałam 3x1 i tak zostałam tez po transferze. Po którymś tygodniu 1 trymestru schodzi się stopniowo do zera - aż łożysko przejmie funkcje produkcji hormonów

reklama
Do góry