reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

No u mnie dziś 15+4 i nadal szału nie ma… ale w poprzednich ciążach miałam zupełnie inaczej i drugie trymestru były spoko :)
Przybijam Ci piątkę. Czekałam z utęsknieniem na drugi trymestr bo w pierwszej ciąży wraz z końcem 1 trymestru poczułam uglę ze wszystkich objawów, a tu lipa, żadnej poprawy, cały czas czuje się tragicznie, w dodatku moja 3 latka już 3 raz przynosi mi wirusa z przedszkola :(

reklama
dzięki, że pytasz :) no jakoś przestałam póki co myśleć o tym wszystkim. Czekam na ten okres, ale nie mam nawet 1 objawu, który by wskazywał, że ma nadejść... zobaczymy.
U mnie jedyny objaw bo po pryszczach po dupku niżej rzuchwy dołączyło wczoraj dwaj przyjaciele więc pewnie nadchodzi.

Dziewczyny esrofem się dużo bierze pozniej też po transferze? Lekarz aż 3 opakowania przepiaal. A zalecenia mam tak od 2-4 dc 1 rano, 5-7 dzień 2 dziennie A od 8 dnia 3 dziennie. W 10-11 dc usg i później cyclogest dopochwowo plus prolutez 2x1amp po USG zależne od decyzji lekarza. Jeszcze ppisze o encorton zależne od decyzji lekarza.

Czy po tym zabiegu odnawiały ci się jeszcze torbiele Endo? Bo też z takimi opiniami się spotkałam że lubią nawracać.
Miałaś wykonywane jakieś badania przed zabiegiem?
Pani dr która robiła mi zabieg tłumaczyła, że one w tym samym miejscu nigdy nie wracają po skleroterapii. Mogą pojawić się nowe w innym miejscu, ale na szczęście (zabieg miałam w marcu 2023) od tego czasu żadnej nowej nie mam.
Natomiast nie wiem co dzieje się w szeroko pojętym odcinku brzusznym, bo czasami bardzo źle się czuje, endometrioza to niestety niezła menda, sieje spustoszenie w organiźmie, i bardzo niekorzystnie działa na funkcję jajników, nawet na pęcherzyki antralne, czyli te które jeszcze nie są gotowe do owulki. Wiedząc o Endo (wiem od 2019) cały czas staram się o 2 dziecko (mam jedno z ciąży naturalnej dawno temu), przeszłam 2 stymulacje, razem miałam 6 zarodków, 1 ciąża biochemiczna i 1 poronienie (serce przestało bić). Temat ciężki, ale trzeba wierzyć że wreszcie się uda. 3mam kciuki za ciebie.
Żadnych badań mi nie robili.

U mnie jedyny objaw bo po pryszczach po dupku niżej rzuchwy dołączyło wczoraj dwaj przyjaciele więc pewnie nadchodzi.

Dziewczyny esrofem się dużo bierze pozniej też po transferze? Lekarz aż 3 opakowania przepiaal. A zalecenia mam tak od 2-4 dc 1 rano, 5-7 dzień 2 dziennie A od 8 dnia 3 dziennie. W 10-11 dc usg i później cyclogest dopochwowo plus prolutez 2x1amp po USG zależne od decyzji lekarza. Jeszcze ppisze o encorton zależne od decyzji lekarza.
Ja tam biorę nadal;) Ale już zeszłam z 6 tabletek na dobę do 2.

Do góry