reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja myślę że się domyślają, teściowa od roku pyta raz w miesiącu czy podchodziliśmy do transferu, już tak mnie to zaczęło irytowac( jest dla mnie jak przyjaciółka, mówię jej bardzo dużo) wiedziała o poprzednich i chyba już się zorientowała że mnie to wkurza i nie pytała ostatnio 😀 ale zawsze mówiła że w święta by chciała prezent e postaci informacji że będzie babcią więc będzie miała 😂

U nas tez kilka osób wiedziało i pytali jaki wynik jaki wynik i najpierw mówiliśmy, ze jeszcze nie wiadomo, a potem stwierdziliśmy, ze nie będziemy ściemniać 🤡😂

reklama
Hmm czyli w ramach programu powinna być też wizyta z serduszkiem, a jak przyszłam za wcześnie to może być i druga? Ja miałam konsultacje telefoniczną z wynikiem bety i potem druga wizyta już stacjonarna ale nie było 🤎, więc w piątek idę znowu. Już się nastawiłam, że będę musiała zapłacić… 😆
Ja tez się tak nastawiałam i nawet poszłam zapłacić i babka odmówiła przyjęcia pieniędzy 😂🤡 ale mi się dobrze tez z ta nasza klinika trafiło

A powiedz mi długo czekałaś na prenatalne? Tak liczę że 14 tc wypada mi w święta więc muszę je mieć zrobione przed świętami 😀
20.11 mam wizytę to pewnie dostanę skierowanie ale prenatalne chce zrobić w klinice
Prenatalne robi się od 11+0 do 13+6. Ja mam za 45 minut pierwsze (11+5), a dokładnie za tydzień (12+5) drugie. Podobno tak, żeby płeć podejrzeć to właśnie warto w okolicach tego 13 tygodnia zrobić :)

Ja bym po 13+4 pewnie bym już się nie zdecydowała robić, bo bałabym się, ze będzie już za duża dzidzia

Ostatnia edycja:
Kochane Kobietki, po dłuższym weekendzie tak cudnie przeczytać tu o tych dobrych wiadomościach. Gratuluję tym z kreskami/ pięknymi betami. Trzymam kciuki za te z punkcją i transferami w tym tygodniu, no i za piękne zdjęcia z prenatalnych :)

Przyznać się, kto w tym tygodniu czeka na co? :)

Prenatalne robi się od 11+0 do 13+6. Ja mam za 45 minut pierwsze (11+5), a dokładnie za tydzień (12+5) drugie. Podobno tak, żeby płeć podejrzeć to właśnie warto w okolicach tego 13 tygodnia zrobić :)

Ja bym po 13+4 pewnie bym już się nie zdecydowała robić, bo bałabym się, ze będzie już za duża dzidzia
w dwóch różnych miejscach robisz? Na NFZ? 😀

Kochane Kobietki, po dłuższym weekendzie tak cudnie przeczytać tu o tych dobrych wiadomościach. Gratuluję tym z kreskami/ pięknymi betami. Trzymam kciuki za te z punkcją i transferami w tym tygodniu, no i za piękne zdjęcia z prenatalnych :)

Przyznać się, kto w tym tygodniu czeka na co? :)
Ja czekam na serduszko, wizyta w piątek 🥹

reklama
Do góry