reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja myślę że się domyślają, teściowa od roku pyta raz w miesiącu czy podchodziliśmy do transferu, już tak mnie to zaczęło irytowac( jest dla mnie jak przyjaciółka, mówię jej bardzo dużo) wiedziała o poprzednich i chyba już się zorientowała że mnie to wkurza i nie pytała ostatnio 😀 ale zawsze mówiła że w święta by chciała prezent e postaci informacji że będzie babcią więc będzie miała 😂

U nas tez kilka osób wiedziało i pytali jaki wynik jaki wynik i najpierw mówiliśmy, ze jeszcze nie wiadomo, a potem stwierdziliśmy, ze nie będziemy ściemniać 🤡😂

reklama
Hmm czyli w ramach programu powinna być też wizyta z serduszkiem, a jak przyszłam za wcześnie to może być i druga? Ja miałam konsultacje telefoniczną z wynikiem bety i potem druga wizyta już stacjonarna ale nie było 🤎, więc w piątek idę znowu. Już się nastawiłam, że będę musiała zapłacić… 😆
Ja tez się tak nastawiałam i nawet poszłam zapłacić i babka odmówiła przyjęcia pieniędzy 😂🤡 ale mi się dobrze tez z ta nasza klinika trafiło

A powiedz mi długo czekałaś na prenatalne? Tak liczę że 14 tc wypada mi w święta więc muszę je mieć zrobione przed świętami 😀
20.11 mam wizytę to pewnie dostanę skierowanie ale prenatalne chce zrobić w klinice
Prenatalne robi się od 11+0 do 13+6. Ja mam za 45 minut pierwsze (11+5), a dokładnie za tydzień (12+5) drugie. Podobno tak, żeby płeć podejrzeć to właśnie warto w okolicach tego 13 tygodnia zrobić :)

Ja bym po 13+4 pewnie bym już się nie zdecydowała robić, bo bałabym się, ze będzie już za duża dzidzia

Ostatnia edycja:
Kochane Kobietki, po dłuższym weekendzie tak cudnie przeczytać tu o tych dobrych wiadomościach. Gratuluję tym z kreskami/ pięknymi betami. Trzymam kciuki za te z punkcją i transferami w tym tygodniu, no i za piękne zdjęcia z prenatalnych :)

Przyznać się, kto w tym tygodniu czeka na co? :)

Prenatalne robi się od 11+0 do 13+6. Ja mam za 45 minut pierwsze (11+5), a dokładnie za tydzień (12+5) drugie. Podobno tak, żeby płeć podejrzeć to właśnie warto w okolicach tego 13 tygodnia zrobić :)

Ja bym po 13+4 pewnie bym już się nie zdecydowała robić, bo bałabym się, ze będzie już za duża dzidzia
w dwóch różnych miejscach robisz? Na NFZ? 😀

Kochane Kobietki, po dłuższym weekendzie tak cudnie przeczytać tu o tych dobrych wiadomościach. Gratuluję tym z kreskami/ pięknymi betami. Trzymam kciuki za te z punkcją i transferami w tym tygodniu, no i za piękne zdjęcia z prenatalnych :)

Przyznać się, kto w tym tygodniu czeka na co? :)
Ja czekam na serduszko, wizyta w piątek 🥹

reklama
Do góry