reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Podziwiam Was. My powiedzieliśmy najbliższej rodzinie chyba 4+0 😂
W 1 ciąży chciałam powiedzieć po serduszku ale zaraz było poronienie, po 2 już wiedziałam że będę czekać i teraz wiem tym bardziej. Jakoś tak nie chce żeby rodzice się cieszyli a zaraz jednak nie..

Jak kilka lat temu kuzyn na imprezie rodzinnej powiedział że się spodziewają dziecka i to 5 tydzień to byłam w szoku że tak szybko powiedzieli😅

W 1 ciąży chciałam powiedzieć po serduszku ale zaraz było poronienie, po 2 już wiedziałam że będę czekać i teraz wiem tym bardziej. Jakoś tak nie chce żeby rodzice się cieszyli a zaraz jednak nie..

Jak kilka lat temu kuzyn na imprezie rodzinnej powiedział że się spodziewają dziecka i to 5 tydzień to byłam w szoku że tak szybko powiedzieli😅
Każdy ma swoje doświadczenia i swoją perspektywę i dla każdego co innego będzie działać. My nie mamy doświadczenia straty i początkowo chcieliśmy tez się wstrzymać do po prenatalnych, ale przez ten tydzień jak wiedzieliśmy o ciąży miałam mega schizy, że stracimy ją i to nie mówienie tylko mnie w tym utwierdzało, dlatego stwierdziłam, ze chce zrobić wszystko z założeniem, ze się cała ciąża będzie dobrze rozwijać, a potencjalnymi problemami będę się martwić dopiero jak się wydarzą i to u nas zadziałało.

Znalazłam odpowiedź z q&a z naszego bociana. Czyli standardowo i kolejna wizyta, i dodatkowe badania mogłyby być w ramach programu, tylko kwestia kliniki jak to zinterpretują. Czyli ja w Gamecie na 100% zapłacę 😅
Czyli mi w ramach że wcześniej mnie robili w bambuko teraz dali wszystko co możliwe 😂

Też tak zawsze myślałam, ale nie chce sobie dokładać na takiej zasadzie, że nie mówię, bo coś się zaraz stanie.. no stać się może w każdym momencie, a ja chciałabym móc się zacząć tym cieszyć tak po prostu, a wiem, że to będzie trudne…

Każdy ma swoje doświadczenia i swoją perspektywę i dla każdego co innego będzie działać. My nie mamy doświadczenia straty i początkowo chcieliśmy tez się wstrzymać do po prenatalnych, ale przez ten tydzień jak wiedzieliśmy o ciąży miałam mega schizy, że stracimy ją i to nie mówienie tylko mnie w tym utwierdzało, dlatego stwierdziłam, ze chce zrobić wszystko z założeniem, ze się cała ciąża będzie dobrze rozwijać, a potencjalnymi problemami będę się martwić dopiero jak się wydarzą i to u nas zadziałało.
A powiedz mi długo czekałaś na prenatalne? Tak liczę że 14 tc wypada mi w święta więc muszę je mieć zrobione przed świętami 😀
20.11 mam wizytę to pewnie dostanę skierowanie ale prenatalne chce zrobić w klinice

Podziwiam Was. My powiedzieliśmy najbliższej rodzinie chyba 4+0 😂
każdy mówi kiedy uważa 😀
my też planujemy święta no może jednak wyjdzie trochę szybciej ale generalnie chce przeciągać jak najdłużej 😅

W niedzielę powiedzieliśmy bliskim znajomym w 13+1. Jakoś tak uznaliśmy że po prenatalnych zaczniemy coś mówić. To były najlepsze reakcje jakie widziałam, koleżanka to się popłakała aż 🫶

reklama
Znalazłam odpowiedź z q&a z naszego bociana. Czyli standardowo i kolejna wizyta, i dodatkowe badania mogłyby być w ramach programu, tylko kwestia kliniki jak to zinterpretują. Czyli ja w Gamecie na 100% zapłacę 😅
ja akurat miałam serduszko na wizycie ale koleżanka miała 2 razy USG i nie płaciła 😀

Do góry