reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Wiem wiem lekarz mówił że 11-14 tc, a będę 8+6 na wizycie 20.11 więc ciekawe czy jak zadzwonię np 21.11 to czy będą mieli termin na za 3 tyg😀 czy to jakoś dłużej trzeba czekać.
A czemu dwa razy prenatalne? Czy dziś USG a za tydzień krew?
A Ty gdzie chcesz robić badania? U mnie dokładnie tak jak @amusedxxx pisze było - czyli przy założeniu karty ciazy wjechały mi wszystkie skierowania w tym na prenatalne. W luxmedzie robią nie jakoś bardzo dokładnie, badanie trwa 5 minut, wiec ja je zrobiłam bardziej, żeby podejrzeć dzidzie i zobaczyć, czy wszystko okej, a te za tydzień to będę już tak na serio traktować.

Ale generalnie daje info, ze wszystkie kończyny są, kość nosowa jest, przeziernosc karkowa również prawidłowa, wiec ryzyko wad genetycznych niskie, pappa odbieram w piątek :))

reklama
U mnie te statystyki wprowadziły bardzo dużo stresu na początku ciąży. Może jestem trochę teraz negatywnie do tego badania nastawiona 🙈 chociaż usg robił mi bardzo dobry lekarz, mówił ze jest wszystko w porządku i później przychodzi papier i wali się świat bo statystyka to su ka🙄
Ja nie wiem jak ja przeżyje kolejna ciąże 😹
Koleżanka mówiła to samo, że żałuje pappa

A Ty gdzie chcesz robić badania? U mnie dokładnie tak jak @amusedxxx pisze było - czyli przy założeniu karty ciazy wjechały mi wszystkie skierowania w tym na prenatalne. W luxmedzie robią nie jakoś bardzo dokładnie, badanie trwa 5 minut, wiec ja je zrobiłam bardziej, żeby podejrzeć dzidzie i zobaczyć, czy wszystko okej, a te za tydzień to będę już tak na serio traktować.

Ale generalnie daje info, ze wszystkie kończyny są, kość nosowa jest, przeziernosc karkowa również prawidłowa, wiec ryzyko wad genetycznych niskie, pappa odbieram w piątek :))
Koleżanka poleca Gamete.
Ja zostanę na prowadzeniu tylko w medi (nie jak poprzednio planowałam u 2 lekarzy) bo lekarz jest naprawdę super ale jednak te ważniejsze badania wolę w klinice

A w moim mieście taka reklama 😃
że miasto zgodziło się to umieścić na autobusach to jestem w szoku 😄
IMG_5598.jpeg

Moje zdanie jest podobne do Twojego - szczepienia, to dla mnie za dużo. P. mówił nam o takiej możliwości, ale absolutnie na nie nie naciskał - znam pary, u których już po pierwszych szczepieniach była zdrowa ciąża, ale również znam takie, gdzie po serii szczepień, był co najwyżej biochem po transferze 🤷‍♀️

My poszliśmy z naszymi wynikami do P. po 6 niepowodzeniach z IUI oraz jednym nieudanym transferze, powiedział, że w naszym przypadku tylko szczepienia przyniosą rezultat, ale absolutnie na nie nie namawiał, kazał przemyśleć, przedstawił za i przeciw. Zdecydowaliśmy się, pierwszy transfer po szczepieniach udany od razu, po 3 latach od pierwszego transferu zrobiliśmy tylko allo, które cały czas było na poziomie ok 40 (to już nie działanie szczepień, a raczej ciąży), ale drugi transfer też udany, dlatego śmiem przypuszczać, że w naszym przypadku szczepienia bardzo pomogły :)

I super, w każdym powinno być ☺️
Ciekawe co myślą te starsze osoby co korzystają z komunikacji, pewnie przeklinają że zamiast na 15stke poszło na in vitro😂
Moja babcia 81 lat i kościółkowa mocno to przez cały czas leczenia niepłodności mi tylko powtarzała, ze pamiętaj, ze jest in vitro zawsze możecie z tego skorzystać i na pewno się uda 😅wiec są babcie i babcie

reklama
Koleżanka poleca Gamete.
Ja zostanę na prowadzeniu tylko w medi (nie jak poprzednio planowałam u 2 lekarzy) bo lekarz jest naprawdę super ale jednak te ważniejsze badania wolę w klinice
W medi robił jeden lekarz z kliniki in.victy - jeśli nadal przyjmuje to polecam dr Si.eg a. Ja go nazywam dr Mruk 🙄

Do góry