reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Podziwiam Was. My powiedzieliśmy najbliższej rodzinie chyba 4+0 😂
W 1 ciąży chciałam powiedzieć po serduszku ale zaraz było poronienie, po 2 już wiedziałam że będę czekać i teraz wiem tym bardziej. Jakoś tak nie chce żeby rodzice się cieszyli a zaraz jednak nie..

Jak kilka lat temu kuzyn na imprezie rodzinnej powiedział że się spodziewają dziecka i to 5 tydzień to byłam w szoku że tak szybko powiedzieli😅

W 1 ciąży chciałam powiedzieć po serduszku ale zaraz było poronienie, po 2 już wiedziałam że będę czekać i teraz wiem tym bardziej. Jakoś tak nie chce żeby rodzice się cieszyli a zaraz jednak nie..

Jak kilka lat temu kuzyn na imprezie rodzinnej powiedział że się spodziewają dziecka i to 5 tydzień to byłam w szoku że tak szybko powiedzieli😅
Każdy ma swoje doświadczenia i swoją perspektywę i dla każdego co innego będzie działać. My nie mamy doświadczenia straty i początkowo chcieliśmy tez się wstrzymać do po prenatalnych, ale przez ten tydzień jak wiedzieliśmy o ciąży miałam mega schizy, że stracimy ją i to nie mówienie tylko mnie w tym utwierdzało, dlatego stwierdziłam, ze chce zrobić wszystko z założeniem, ze się cała ciąża będzie dobrze rozwijać, a potencjalnymi problemami będę się martwić dopiero jak się wydarzą i to u nas zadziałało.

Znalazłam odpowiedź z q&a z naszego bociana. Czyli standardowo i kolejna wizyta, i dodatkowe badania mogłyby być w ramach programu, tylko kwestia kliniki jak to zinterpretują. Czyli ja w Gamecie na 100% zapłacę 😅
Czyli mi w ramach że wcześniej mnie robili w bambuko teraz dali wszystko co możliwe 😂

Też tak zawsze myślałam, ale nie chce sobie dokładać na takiej zasadzie, że nie mówię, bo coś się zaraz stanie.. no stać się może w każdym momencie, a ja chciałabym móc się zacząć tym cieszyć tak po prostu, a wiem, że to będzie trudne…

Każdy ma swoje doświadczenia i swoją perspektywę i dla każdego co innego będzie działać. My nie mamy doświadczenia straty i początkowo chcieliśmy tez się wstrzymać do po prenatalnych, ale przez ten tydzień jak wiedzieliśmy o ciąży miałam mega schizy, że stracimy ją i to nie mówienie tylko mnie w tym utwierdzało, dlatego stwierdziłam, ze chce zrobić wszystko z założeniem, ze się cała ciąża będzie dobrze rozwijać, a potencjalnymi problemami będę się martwić dopiero jak się wydarzą i to u nas zadziałało.
A powiedz mi długo czekałaś na prenatalne? Tak liczę że 14 tc wypada mi w święta więc muszę je mieć zrobione przed świętami 😀
20.11 mam wizytę to pewnie dostanę skierowanie ale prenatalne chce zrobić w klinice

Podziwiam Was. My powiedzieliśmy najbliższej rodzinie chyba 4+0 😂
każdy mówi kiedy uważa 😀
my też planujemy święta no może jednak wyjdzie trochę szybciej ale generalnie chce przeciągać jak najdłużej 😅

W niedzielę powiedzieliśmy bliskim znajomym w 13+1. Jakoś tak uznaliśmy że po prenatalnych zaczniemy coś mówić. To były najlepsze reakcje jakie widziałam, koleżanka to się popłakała aż 🫶

reklama
Znalazłam odpowiedź z q&a z naszego bociana. Czyli standardowo i kolejna wizyta, i dodatkowe badania mogłyby być w ramach programu, tylko kwestia kliniki jak to zinterpretują. Czyli ja w Gamecie na 100% zapłacę 😅
ja akurat miałam serduszko na wizycie ale koleżanka miała 2 razy USG i nie płaciła 😀

Do góry