reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny po udanych transferach - pracujecie czy jednak L4? Tak myślę jak ja bym postąpiła jakby się udało i nie wiem, ale pewnie poszłabym szybko, bo u mnie w pracy zero szacunku za pracę, więc moja motywacja ostatnio spadła poniżej 0 :p

reklama
Heloł dziewczyny ja po wizycie 🙂 Generalnie 10 DC, pęcherzyki mam małe, mam jeszcze wziąć dzisiaj i w niedzielę 75 j. Mensinorm i kolejna wizyta w 15 DC w środę. Jeśli będzie wtedy ładnie to transfer byłby za 1.5 tyg. Pytałam o żołądek, lekarka mnie zapewniła że to przez progesteron. On powoduje w dużych dawkach dyspepsje , ale mam zrobić test na Helicobacter. Jeśli chodzi o niepowodzenie transferu to uzyskałam info że najprawdopodobniej zarodek był aneuploidalny. Powiedziała, że najczęściej 40 % zarodków które powstają takie są.
Ale uzyskałam też dobre info, bo pracuje w prywatnej klinice przy badaniach nasienia i inseminacjach i pacjentka której robiłam IUI zaszła w ciążę i spodziewa się bliźniaków 🙂 Cieszę się mogłam pomoc w takim szczęściu ♥️
Hej to świetne wieści, czyli też masz wizytę w środę 30.10 jak ja? Pracujesz jako embriolog? To musi być świetna robota!

Dziewczyny po udanych transferach - pracujecie czy jednak L4? Tak myślę jak ja bym postąpiła jakby się udało i nie wiem, ale pewnie poszłabym szybko, bo u mnie w pracy zero szacunku za pracę, więc moja motywacja ostatnio spadła poniżej 0 :p
Ja się mocno zastanawiam. Rozmawiałam nawet z lekarzem dziś czy jak trzeba będzie to wystawi po pozytywnej becie. U mnie szacunek spoko, natomiast jest już zimno na hali No i miałabym styczność z chemia i chyba uciekne na l4 o ile będzie oki

Temat konstrowersyjny ;) ja jeśli wszystko pójdzie dobrze, to jeśli tylko będę się źle czuć to nie mam zamiaru się męczyć w pracy

Temat konstrowersyjny ;) ja jeśli wszystko pójdzie dobrze, to jeśli tylko będę się źle czuć to nie mam zamiaru się męczyć w pracy
Ja tak samo, jeszcze codziennie mi udowadniają, że mam rację, bo stoję na rzęsach, żeby wszystko było dobrze robione, a przełożonym zawsze mało :) i jeszcze jakieś dzikie akcje, że przed końcem roku mamy robić nadgodziny.. odechciewa mi się, więc mam nadzieję, że wszystko pójdzie już z górki, tak jak powinno :)

w środę będę prosić o l4. Nie mam zamiaru tam wracać po macierzyńskim

Hej to świetne wieści, czyli też masz wizytę w środę 30.10 jak ja? Pracujesz jako embriolog? To musi być świetna robota!
Jestem diagnostą laboratoryjnym, na razie do embriologa mi daleko do tego trzeba skończyć trudną specjalizację 😉 W Centrum w którym pracuje na razie nie mamy in vitro, jedynie badania nasienia i inseminacje i tym się zajmuje 🙂 Więc gdyby któraś chciała jakąś radę w tej kwestii służę pomocą 😉

reklama
Do góry