reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny po udanych transferach - pracujecie czy jednak L4? Tak myślę jak ja bym postąpiła jakby się udało i nie wiem, ale pewnie poszłabym szybko, bo u mnie w pracy zero szacunku za pracę, więc moja motywacja ostatnio spadła poniżej 0 :p

reklama
Heloł dziewczyny ja po wizycie 🙂 Generalnie 10 DC, pęcherzyki mam małe, mam jeszcze wziąć dzisiaj i w niedzielę 75 j. Mensinorm i kolejna wizyta w 15 DC w środę. Jeśli będzie wtedy ładnie to transfer byłby za 1.5 tyg. Pytałam o żołądek, lekarka mnie zapewniła że to przez progesteron. On powoduje w dużych dawkach dyspepsje , ale mam zrobić test na Helicobacter. Jeśli chodzi o niepowodzenie transferu to uzyskałam info że najprawdopodobniej zarodek był aneuploidalny. Powiedziała, że najczęściej 40 % zarodków które powstają takie są.
Ale uzyskałam też dobre info, bo pracuje w prywatnej klinice przy badaniach nasienia i inseminacjach i pacjentka której robiłam IUI zaszła w ciążę i spodziewa się bliźniaków 🙂 Cieszę się mogłam pomoc w takim szczęściu ♥️
Hej to świetne wieści, czyli też masz wizytę w środę 30.10 jak ja? Pracujesz jako embriolog? To musi być świetna robota!

Dziewczyny po udanych transferach - pracujecie czy jednak L4? Tak myślę jak ja bym postąpiła jakby się udało i nie wiem, ale pewnie poszłabym szybko, bo u mnie w pracy zero szacunku za pracę, więc moja motywacja ostatnio spadła poniżej 0 :p
Ja się mocno zastanawiam. Rozmawiałam nawet z lekarzem dziś czy jak trzeba będzie to wystawi po pozytywnej becie. U mnie szacunek spoko, natomiast jest już zimno na hali No i miałabym styczność z chemia i chyba uciekne na l4 o ile będzie oki

Temat konstrowersyjny ;) ja jeśli wszystko pójdzie dobrze, to jeśli tylko będę się źle czuć to nie mam zamiaru się męczyć w pracy

Temat konstrowersyjny ;) ja jeśli wszystko pójdzie dobrze, to jeśli tylko będę się źle czuć to nie mam zamiaru się męczyć w pracy
Ja tak samo, jeszcze codziennie mi udowadniają, że mam rację, bo stoję na rzęsach, żeby wszystko było dobrze robione, a przełożonym zawsze mało :) i jeszcze jakieś dzikie akcje, że przed końcem roku mamy robić nadgodziny.. odechciewa mi się, więc mam nadzieję, że wszystko pójdzie już z górki, tak jak powinno :)

w środę będę prosić o l4. Nie mam zamiaru tam wracać po macierzyńskim

Hej to świetne wieści, czyli też masz wizytę w środę 30.10 jak ja? Pracujesz jako embriolog? To musi być świetna robota!
Jestem diagnostą laboratoryjnym, na razie do embriologa mi daleko do tego trzeba skończyć trudną specjalizację 😉 W Centrum w którym pracuje na razie nie mamy in vitro, jedynie badania nasienia i inseminacje i tym się zajmuje 🙂 Więc gdyby któraś chciała jakąś radę w tej kwestii służę pomocą 😉

reklama
Do góry