reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy jak przewoziłam z klinki Gonapeptyl ( jedną strzykawkę) i przez korki był ok 30min poza lodówką to mogło to wpłynąć jakoś na lek? Zestresowałam się, że to może mieć jakieś znaczenie 😞, a kończę stymulację i w nd mam punkcję. Dziękuję za odp❤️

reklama
Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy jak przewoziłam z klinki Gonapeptyl ( jedną strzykawkę) i przez korki był ok 30min poza lodówką to mogło to wpłynąć jakoś na lek? Zestresowałam się, że to może mieć jakieś znaczenie 😞, a kończę stymulację i w nd mam punkcję. Dziękuję za odp❤️
Spokojnie, będzie dobrze. Raczej nie miałaś upału w aucie? ;)

Tak, właśnie w grudniu razem z MIOXSYS. Ja to już się z tego trochę śmieję, bo od kilku miesięcy nieważne jakie leki albo badania, to finalnie i tak zamyka się to w około 1500-2000zl, więc akurat teraz już druga połowa cyklu bez leków, więc wpadnie ponad tysiak za badania i bilans zostaje zachowany 😅
A w jakiej klinice chcecie podchodzić?

To czy bliźniaki są w rodzinie czy nie nie ma wpływu na to, czy Ty je możesz mieć. U mnie w rodzinie nigdy nie było bliźniąt, a moja mama urodziła bliźniaczki dwujajowe. Dwujajowe wydarzają się ze względu na genetyczne predyspozycje do naturalnej hiperstymulacji. Jednojajowe to czysty przypadek. A widzisz - ja niepłodna. Wiec naprawdę tu nie ma reguły. Nie wiadomo nigdy co się wylosuje dopóki się nie wylosuje 😂
Moja szwagierka jest jedną z blizniakow, jej siostra która jest w moim wieku starała się 2 lata o teraz po lekach jest właśnie w 4 miesiącu z blizniakami ;) żona kolegi właśnie po stymulacji jest też z bliźniaczej ale ona soe strasznie boi, bo pierwsza ciążę leżała prawie całą w szpitalu a teraz narazie wiem że jest ok, bidulka tylko się strasznie stresuje.

Jechałam taxi bez klimy,ale oczywiście upału nie było. Może jeszcze dopytam w klinice, człowiek już jest taki przewrażliwiony i się obawia, żeby czegokolwiek nie zepsuć 🫣😞
Bez przesady, gdyby te leki były naprawdę ultra wrażliwe to nikt by nie kazał ich z apteki do domu wozić tylko by się do kliniki na zastrzyki jeździło. Jestem przekonana, ze cała masa par przewozi je dłużej i w cieplejszych okolicznościach. Chociażby ja. Ja miałam stymulację w upał i jechałam tramwajem do pracy 40 minut. Jaja były, ciąża jest, zdrówko jest 😅

Dostałam wyniki pierwszego dnia, 9 oocytow, 3 niedojrzałe i zapłodniła 6 z czego zostały 5 bo jedna odpadła, możliwe że puste. Trzymajcie kciuki żeby przeżyły do wtorku/środy bo już sama nie wiem w który dzień dostanę wyniki, nie wiem jak liczą 6 dzień.

@nieznośne_poplątanie zgadzam się z fckathy, my mieliśmy robione podstawowe dosłownie może z miesiąc przed wizytą więc już mąż nie musiał powtarzać (a jeśli by musiał to w ramach refundacji). Żadnych rozszerzonych nikt nie wymagał. Przecież prawda jest taka, że chodzi o to żeby sprawdzić czy w ogóle są żywe plemniki w nasieniu i tyle, a jak parametry by były obniżone to wtedy najprawdopodobniej dostaniecie opcję ICSI.
No właśnie teraz tak myślę i to trochę głupie, bo miałam dziś powiedziane, że chce mnie zobaczyć w drugiej fazie cyklu jeszcze na usg i żeby mąż zrobił te badania, to wtedy tę wizytę potraktujemy jako kwalifikacyjną, a jak nie zdąży to trzeba będzie umówić inną i wszystko się przesunie, bo w listopadzie mam być na antykoncepcji. Dziwne trochę i chyba rzeczywiście bezcelowe. Chciała jeszcze kariotypy, no ale na szczęście już mieliśmy zrobione.

Dostałam wyniki pierwszego dnia, 9 oocytow, 3 niedojrzałe i zapłodniła 6 z czego zostały 5 bo jedna odpadła, możliwe że puste. Trzymajcie kciuki żeby przeżyły do wtorku/środy bo już sama nie wiem w który dzień dostanę wyniki, nie wiem jak liczą 6 dzień.
We wtorek 5 doba, środa 6. Nam tez zapłodnili 6 i pierwszy odpadł w pierwszej dobie

reklama
Do góry