reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy jak przewoziłam z klinki Gonapeptyl ( jedną strzykawkę) i przez korki był ok 30min poza lodówką to mogło to wpłynąć jakoś na lek? Zestresowałam się, że to może mieć jakieś znaczenie 😞, a kończę stymulację i w nd mam punkcję. Dziękuję za odp❤️

reklama
Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy jak przewoziłam z klinki Gonapeptyl ( jedną strzykawkę) i przez korki był ok 30min poza lodówką to mogło to wpłynąć jakoś na lek? Zestresowałam się, że to może mieć jakieś znaczenie 😞, a kończę stymulację i w nd mam punkcję. Dziękuję za odp❤️
Spokojnie, będzie dobrze. Raczej nie miałaś upału w aucie? ;)

Tak, właśnie w grudniu razem z MIOXSYS. Ja to już się z tego trochę śmieję, bo od kilku miesięcy nieważne jakie leki albo badania, to finalnie i tak zamyka się to w około 1500-2000zl, więc akurat teraz już druga połowa cyklu bez leków, więc wpadnie ponad tysiak za badania i bilans zostaje zachowany 😅
A w jakiej klinice chcecie podchodzić?

To czy bliźniaki są w rodzinie czy nie nie ma wpływu na to, czy Ty je możesz mieć. U mnie w rodzinie nigdy nie było bliźniąt, a moja mama urodziła bliźniaczki dwujajowe. Dwujajowe wydarzają się ze względu na genetyczne predyspozycje do naturalnej hiperstymulacji. Jednojajowe to czysty przypadek. A widzisz - ja niepłodna. Wiec naprawdę tu nie ma reguły. Nie wiadomo nigdy co się wylosuje dopóki się nie wylosuje 😂
Moja szwagierka jest jedną z blizniakow, jej siostra która jest w moim wieku starała się 2 lata o teraz po lekach jest właśnie w 4 miesiącu z blizniakami ;) żona kolegi właśnie po stymulacji jest też z bliźniaczej ale ona soe strasznie boi, bo pierwsza ciążę leżała prawie całą w szpitalu a teraz narazie wiem że jest ok, bidulka tylko się strasznie stresuje.

Jechałam taxi bez klimy,ale oczywiście upału nie było. Może jeszcze dopytam w klinice, człowiek już jest taki przewrażliwiony i się obawia, żeby czegokolwiek nie zepsuć 🫣😞
Bez przesady, gdyby te leki były naprawdę ultra wrażliwe to nikt by nie kazał ich z apteki do domu wozić tylko by się do kliniki na zastrzyki jeździło. Jestem przekonana, ze cała masa par przewozi je dłużej i w cieplejszych okolicznościach. Chociażby ja. Ja miałam stymulację w upał i jechałam tramwajem do pracy 40 minut. Jaja były, ciąża jest, zdrówko jest 😅

Dostałam wyniki pierwszego dnia, 9 oocytow, 3 niedojrzałe i zapłodniła 6 z czego zostały 5 bo jedna odpadła, możliwe że puste. Trzymajcie kciuki żeby przeżyły do wtorku/środy bo już sama nie wiem w który dzień dostanę wyniki, nie wiem jak liczą 6 dzień.

@nieznośne_poplątanie zgadzam się z fckathy, my mieliśmy robione podstawowe dosłownie może z miesiąc przed wizytą więc już mąż nie musiał powtarzać (a jeśli by musiał to w ramach refundacji). Żadnych rozszerzonych nikt nie wymagał. Przecież prawda jest taka, że chodzi o to żeby sprawdzić czy w ogóle są żywe plemniki w nasieniu i tyle, a jak parametry by były obniżone to wtedy najprawdopodobniej dostaniecie opcję ICSI.
No właśnie teraz tak myślę i to trochę głupie, bo miałam dziś powiedziane, że chce mnie zobaczyć w drugiej fazie cyklu jeszcze na usg i żeby mąż zrobił te badania, to wtedy tę wizytę potraktujemy jako kwalifikacyjną, a jak nie zdąży to trzeba będzie umówić inną i wszystko się przesunie, bo w listopadzie mam być na antykoncepcji. Dziwne trochę i chyba rzeczywiście bezcelowe. Chciała jeszcze kariotypy, no ale na szczęście już mieliśmy zrobione.

Dostałam wyniki pierwszego dnia, 9 oocytow, 3 niedojrzałe i zapłodniła 6 z czego zostały 5 bo jedna odpadła, możliwe że puste. Trzymajcie kciuki żeby przeżyły do wtorku/środy bo już sama nie wiem w który dzień dostanę wyniki, nie wiem jak liczą 6 dzień.
We wtorek 5 doba, środa 6. Nam tez zapłodnili 6 i pierwszy odpadł w pierwszej dobie

reklama
Do góry