Agunia1401
Moderator
Tak dzisiaj 7 dpt. Wiem, że pierwszy ale wiadomo jak to z każdą jakąś nową rzeczą przy staraniach miałam nadzieję że zaskoczy.
Ja nie sugerowałam przesunięcia, sugerowałam ze test potrafi nie wyjść pozytywnie w 14 dniu ciąży i niekoniecznie z powodu przesunięcia owulacji. @Aileen31 jest tak jakby w 12 dniu więc test male prawdopodobieństwo że będzie pozytywny. O to mi chodzi z podbiebstwem do normalnej ciąży, że w każdym przypadku musi minac te 14 dni minimum , po transferze masz ten przywilej że wiesz kiedy mija 14 dzień a na teście piszą że wykryje ciążę nawet od 14 dnia po zapłodnieniu a może i później bo zależy jak jest czuły test.Chodziło mi o to, żeby mniej więcej pokazać dlaczego owulacja przy "zwykłych" staraniach może się przesunąć, a w przypadku in vitro nie.
Wiadomo, że w teorii jak transferujesz 5 dniowego mrozaka, to najlepiej jakby się od razu implantował skoro jest podany bezpośrednio do macicy, ale to nie zawsze tak działa.
Niemniej jednak większość klinik zaleca weryfikację 10 dni po transferze bo to takie mniej więcej 15 dni po owulacji (która tu jest potwierdzona) więc albo jest albo nie ma ciąży i żadnego przesunięcia tu nie będzie jak to sugeruje @Agunia1401
Ostatnia edycja: