reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzięki ze pytasz, ch*jowo ale stabilnie - nie udało się. Planujemy skonsultować się jeszcze z innym lekarzem. I to jedyne co na razie zamierzam zrobić. Poza tym odpuszczamy starania na kilka miesięcy, nie mam na ten moment siły na trzecie podejście.
Tak bardzo mi przykro :( domyślam się jak jest Ci ciężko 🫂🫂 mam nadzieję, że konsultacja z innym lekarzem wniesie coś wartościowego.. i trzecie podejście może nie będzie nawet potrzebne, tego Ci życzę💚

reklama
A w jakich masz jednostkach? Bo ja mam 132/10 HPF i ginekolog z kliniki nie potrafiła zinterpretować, a immunolog widziała i nic na to nie powiedziała.
U mnie jest 182/1 d.p.w.
Zalecane normy: >60/1 d.p.w. - odczyn dodatni.

A nie masz na wyniku wpisanych norm, żeby z tym porównać?
Wydaje mi się, że lekarz który zlecał albo robił histero powinien też ten wynik zinterpretować.

U mnie jest 182/1 d.p.w.
Zalecane normy: >60/1 d.p.w. - odczyn dodatni.

A nie masz na wyniku wpisanych norm, żeby z tym porównać?
Wydaje mi się, że lekarz który zlecał albo robił histero powinien też ten wynik zinterpretować.
Właśnie nie mam totalnie nic poza tym, co napisałam. Osoba zlecająca nie umiała się do wyniku odnieść, a osoba wykonująca robiła to tylko na moją prośbę, więc w sumie jedynie immunolog się przyglądał. Bo mam też trochę inne badanie, takie z % wynikiem dim/bright i tutaj wyszło akurat dobrze, bo była też legenda do wyników.

Właśnie nie mam totalnie nic poza tym, co napisałam. Osoba zlecająca nie umiała się do wyniku odnieść, a osoba wykonująca robiła to tylko na moją prośbę, więc w sumie jedynie immunolog się przyglądał. Bo mam też trochę inne badanie, takie z % wynikiem dim/bright i tutaj wyszło akurat dobrze, bo była też legenda do wyników.
Kurczę to dziwne, że nie potrafią tego wyniku zinterpretować, bo to jest jednak istotne badanie. Jeśli są podwyższone komórki nk to pewnie wdrożyliby przy transferze też wlew.

reklama
reklama
Do góry