reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Staram się jakoś pozytywnie trzymać, ale ciężko jest generalnie z wiedzą jak u innych dziewczyn to wygląda i że one miały jakąkolwiek kreskę w 7 dpt...
Dzis masz 7dpt? Ja badam jutro krew dla kliniki, a wiem że się nie udało od 7-8dpt:(, tylko to był mój 4ty transfer niezłej blastki...:( trzeba sir podnieść i walczyć dalej..Twój dopiero pierwszy także spokojnie..

reklama
Ale to było in vitro?
Nie, ale nie widzę różnicy przy robieniu testu, jak jest ciąża to test nie wykryje zbyt wczesnej ciąży. Niektóre kobiety mają wysoki poziom hormonu i wykryje Ty masz dużo moczu bo pijesz i już mniejsze stężenie, mniej dokładny test. BetaHcg jest najdokładniejsze.

Dzis masz 7dpt? Ja badam jutro krew dla kliniki, a wiem że się nie udało od 7-8dpt:(, tylko to był mój 4ty transfer niezłej blastki...:( trzeba sir podnieść i walczyć dalej..Twój dopiero pierwszy także spokojnie..
A badaliście immunologię? U nas 5 inseminacji mimo idealnych wyników totalne zero, potem pierwszy transfer beta 4, więc to jak 0. Okazało się, że mam bardzo duży współczynnik ataku zarodka, a bardzo niski obrony, przyjęłam szczepienia i kolejny transfer się udał, wróciliśmy po 3 latach po ostatni zarodek, jedynie badając allo, wynosiło tyle co po szczepieniach, czyli po pierwszej ciąży się utrzymało i póki co transfer udany, dzisiaj 8tc.

A badaliście immunologię? U nas 5 inseminacji mimo idealnych wyników totalne zero, potem pierwszy transfer beta 4, więc to jak 0. Okazało się, że mam bardzo duży współczynnik ataku zarodka, a bardzo niski obrony, przyjęłam szczepienia i kolejny transfer się udał, wróciliśmy po 3 latach po ostatni zarodek, jedynie badając allo, wynosiło tyle co po szczepieniach, czyli po pierwszej ciąży się utrzymało i póki co transfer udany, dzisiaj 8tc.
Który parametr odpowiada za atak zarodka?

No niestety, ten prog utrudnia nieco życie w kontekście czystości, zgadzam się 😅 ja zmieniam majtki 3 razy dziennie 😅😅 takie życie 😵‍💫 trzymam kciuki, żeby tym razem prog się utrzymywał na ładnym poziomie.

Dziewczyny z mutacją pai-1 w homozygocie - jakie macie zalecenia dot. leków? Macie acard 75, 150 czy heparynę?
ogólnie to w internetach wczytywałam że niektóre dziewczyny stosują go doodbytniczo i że tak też można, już chyba zacznę to mocno rozważać 😳

reklama
ogólnie to w internetach wczytywałam że niektóre dziewczyny stosują go doodbytniczo i że tak też można, już chyba zacznę to mocno rozważać 😳
To u mnie nie wchodzi w grę. Jak miałam przy biopsji endo i drożności podany przeciwbol doodbytniczo to był dla mnie mega hardkor i lało się potem ze mnie niemiłosiernie. Ale mi tez ten prog dopochwowo jakoś bardzo nie przeszkadza, wiec mysle, ze u jednych po prostu lepiej tak, a u drugich inaczej. Ale widzę, ze ten cyclogest to taki duży czop, to może rzeczywiście wygodniej do odbytu… utrogestan to taka zwykłego rozmiaru owalna pigułka.

Do góry