reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jedna się nie nadawała do zapłodnienia a pozostałe 2 przestały się rozwijać w 5 dobie. Ale mówię nie masz co na to patrzeć bo najważniejsze ile masz pęcherzyków antralnych. Na tym możesz oprzeć ile maksymalnie uzyskasz przy dobrej odpowiedzi na leki. Uważam że w moim przypadku można było uzyskać więcej.
Oceniał ci lekarz ilość pęcherzyków antralnych ? To dość ważna informacja przy niskim amh sprawdzana na początku cyklu.
Kurcze a z kolei chyba @fckathy miała mniej antarlnych a w efekcie uzyskała więcej pęcherzyków.

reklama
Hej Dziewczyny!
Można dołączyć i podczytywać?😀
Ja będę podchodziła do procesu pewnie jakoś w styczniu, / jestem juz po 2 probach, jak to sie mowi do 3 razy sztuka/ o ile zdecyduje się na leczenie immuno.Na razie zastanawiam się na tym szarlatanstwem🤣🤣
Lekarz rozpisał mi do końca listopada potem badanie I decyzja co dalej.
Jest tu jakiś spec od immuno?😄

A i chciałabym zapytać te z Was które podchodzily i mają niskie amh o to czy Wasi lekarze zalecali Wam takie przygotowanie w cyklu poprzedzającym stymulacje smarowanie sie androtopem I lykanie estrofemu ?
Zastanawiam się, bo mam takie zalecenie od mojego lek. ze przy kolejnym podejściu mam tak robić.
W sumie przy drugiej próbie też tak miałam.

Gratulacje @fckathy ❤️
za pozostale okruchy lub antralki też ❤️

Kurcze a z kolei chyba @fckathy miała mniej antarlnych a w efekcie uzyskała więcej pęcherzyków.
Ciężko mi powiedzieć, może w obrazie USG nie wszystkie udało się wyłapać? Ale taką informację w sumie od 3 lekarzy usłyszałam. Nawet wczoraj od tego nowego lekarza że amh nie jest do końca wyznacznikiem ilości komórek, i to ocenia się na podstawie USG. Wczoraj np nagle miałam okolo 10 pęcherzyków antralnych i też powiedział że do około tych 10 maksymalnie można by uzyskać komórek. Dlatego wydaje mi się że zawsze jest jakiś margines błędu że coś w USG się nie pokazało zwłaszcza jak jest ich sporo w jajniku. Ale to są moje wnioski po wizytach...

Hej Dziewczyny!
Ja będę podchodziła do procesu pewnie jakoś w styczniu, / jestem juz po 2 probach, jak to sie mowi do 3 razy sztuka/ o ile zdecyduje się na leczenie immuno.Na razie zastanawiam się na tym szarlatanstwem🤣🤣

A i chciałabym zapytać te z Was które podchodzily i mają niskie amh o to czy Wasi lekarze zalecali Wam takie przygotowanie w cyklu poprzedzającym stymulacje smarowanie sie androtopem I lykanie estrofemu ?
Zastanawiam się, bo mam takie zalecenie od mojego lek. ze przy kolejnym podejściu mam tak robić.

Gratulacje @fckathy ❤️
Ano zapraszamy 😁 a co Ci wyszło w immunologi? Ja podeszłam do pierwszej procedury i pierwszy transfer na accofilu (kir aa, 0/5 implantacyjnych) i wygląda na to że się udało, więc myślę że warto spróbować :)
Ale oczywiście nie wiem na ile w moim przypadku pomógł lek, czy po prostu sam fakt sztucznego zapłodnienia rozwiązał nasz problem z nieplodnoscia

Hej Dziewczyny!

Gratulacje @fckathy ❤️
Ja przyjmowałam esforem 3 razy dziennie.

reklama
Do góry