reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jedna się nie nadawała do zapłodnienia a pozostałe 2 przestały się rozwijać w 5 dobie. Ale mówię nie masz co na to patrzeć bo najważniejsze ile masz pęcherzyków antralnych. Na tym możesz oprzeć ile maksymalnie uzyskasz przy dobrej odpowiedzi na leki. Uważam że w moim przypadku można było uzyskać więcej.
Oceniał ci lekarz ilość pęcherzyków antralnych ? To dość ważna informacja przy niskim amh sprawdzana na początku cyklu.
Kurcze a z kolei chyba @fckathy miała mniej antarlnych a w efekcie uzyskała więcej pęcherzyków.

reklama
Hej Dziewczyny!
Można dołączyć i podczytywać?😀
Ja będę podchodziła do procesu pewnie jakoś w styczniu, / jestem juz po 2 probach, jak to sie mowi do 3 razy sztuka/ o ile zdecyduje się na leczenie immuno.Na razie zastanawiam się na tym szarlatanstwem🤣🤣
Lekarz rozpisał mi do końca listopada potem badanie I decyzja co dalej.
Jest tu jakiś spec od immuno?😄

A i chciałabym zapytać te z Was które podchodzily i mają niskie amh o to czy Wasi lekarze zalecali Wam takie przygotowanie w cyklu poprzedzającym stymulacje smarowanie sie androtopem I lykanie estrofemu ?
Zastanawiam się, bo mam takie zalecenie od mojego lek. ze przy kolejnym podejściu mam tak robić.
W sumie przy drugiej próbie też tak miałam.

Gratulacje @fckathy ❤️
za pozostale okruchy lub antralki też ❤️

Kurcze a z kolei chyba @fckathy miała mniej antarlnych a w efekcie uzyskała więcej pęcherzyków.
Ciężko mi powiedzieć, może w obrazie USG nie wszystkie udało się wyłapać? Ale taką informację w sumie od 3 lekarzy usłyszałam. Nawet wczoraj od tego nowego lekarza że amh nie jest do końca wyznacznikiem ilości komórek, i to ocenia się na podstawie USG. Wczoraj np nagle miałam okolo 10 pęcherzyków antralnych i też powiedział że do około tych 10 maksymalnie można by uzyskać komórek. Dlatego wydaje mi się że zawsze jest jakiś margines błędu że coś w USG się nie pokazało zwłaszcza jak jest ich sporo w jajniku. Ale to są moje wnioski po wizytach...

Hej Dziewczyny!
Ja będę podchodziła do procesu pewnie jakoś w styczniu, / jestem juz po 2 probach, jak to sie mowi do 3 razy sztuka/ o ile zdecyduje się na leczenie immuno.Na razie zastanawiam się na tym szarlatanstwem🤣🤣

A i chciałabym zapytać te z Was które podchodzily i mają niskie amh o to czy Wasi lekarze zalecali Wam takie przygotowanie w cyklu poprzedzającym stymulacje smarowanie sie androtopem I lykanie estrofemu ?
Zastanawiam się, bo mam takie zalecenie od mojego lek. ze przy kolejnym podejściu mam tak robić.

Gratulacje @fckathy ❤️
Ano zapraszamy 😁 a co Ci wyszło w immunologi? Ja podeszłam do pierwszej procedury i pierwszy transfer na accofilu (kir aa, 0/5 implantacyjnych) i wygląda na to że się udało, więc myślę że warto spróbować :)
Ale oczywiście nie wiem na ile w moim przypadku pomógł lek, czy po prostu sam fakt sztucznego zapłodnienia rozwiązał nasz problem z nieplodnoscia

Hej Dziewczyny!

Gratulacje @fckathy ❤️
Ja przyjmowałam esforem 3 razy dziennie.

reklama
Do góry