reklama
Devin
Moderator
kurcze pewnie różnie. Ja miałam wizytę 1 dnia cyklu i od 2stymulacja. Wizyta tylko bodajże 5/6 dnia cyklu jak rośnie i jak dalej leki brać i ja 10 dnia cyklu miałam już punkcjetak, napewno będziemy mieli możliwość, żeby dostać L4. Tylko chciałam właśnie mieć to z góry potwierdzone no ale faktycznie, ja myślałam, ze może to jakoś co 2 dni, że da się np w jednym tygodniu to zmieścić.
raisonnablement
Fanka BB :)
Bardzo szybko punkcja, ja miałam 12dc i teraz doktor przy kolejnej punkcji przetrzyma mnie dłużej na lekach, o ile kolejna będzie potrzebna, oby nie ale to tylko pokazuje jak się tego nie da przewidzieć, u każdej inaczejkurcze pewnie różnie. Ja miałam wizytę 1 dnia cyklu i od 2stymulacja. Wizyta tylko bodajże 5/6 dnia cyklu jak rośnie i jak dalej leki brać i ja 10 dnia cyklu miałam już punkcje
Devin
Moderator
Bo już miałam ponad 20 pęcherzykówBardzo szybko punkcja, ja miałam 12dc i teraz doktor przy kolejnej punkcji przetrzyma mnie dłużej na lekach, o ile kolejna będzie potrzebna, oby nie
Finalnie pobrali 28 a chyba z 25 dojrzałych zdolnych do zaplodnienia i 10 zapładniali. Finalnie powstało 8 zarodków
raisonnablement
Wow Ale wynik! U mnie niestety 13
Pęcherzyków, dojrzałych 5 i zapłodnili 2, 2 zarodki przetrwały, jeden na transferze świeżym nie dał rady, a teraz czekam na transfer mrożony na cyklu naturalnym. Jak się nie uda to od nowa wszystko
Pęcherzyków, dojrzałych 5 i zapłodnili 2, 2 zarodki przetrwały, jeden na transferze świeżym nie dał rady, a teraz czekam na transfer mrożony na cyklu naturalnym. Jak się nie uda to od nowa wszystko
amusedxxx
Moderator
Wg ustawy 6 max, chyba że macie wskazania to wtedy można więcej/wszystkie u nas z racji obniżonych parametrów nasienia i niedrożnego jajowodu mogliśmy wszystkie zapłodnić. Pewnie też zależy od lekarza. Ale też nic na siłę, jeśli nie chcecie więcej to możecie się nie zgodzić na zapładnianie więcej niż 6Dziewczyny a jak to jest z zapładnianiem pęcherzyków? Mam ja coś do powiedzenia co do ilośći czy to są jakieś wytyczne?
LadyCaro
A jakbym mogła więcej, ale bym chciała tylko 6? To mogę tak?Wg ustawy 6 max, chyba że macie wskazania to wtedy można więcej/wszystkie u nas z racji obniżonych parametrów nasienia i niedrożnego jajowodu mogliśmy wszystkie zapłodnić. Pewnie też zależy od lekarza. Ale też nic na siłę, jeśli nie chcecie więcej to możecie się nie zgodzić na zapładnianie więcej niż 6
amusedxxx
Moderator
tak, my musieliśmy normalnie zgodę wyrazić w sensie mogliśmy ale nie musieliśmyA jakbym mogła więcej, ale bym chciała tylko 6? To mogę tak?
reklama
raisonnablement
Podpisujesz dokumenty, jak najbardziej do dogadania z lekarzem, są wytyczne jak wiek powyżej 35 lat, słabe parametry nasienia i inne, które właśnie umożliwiają zapłodnienie wszystkich komórekA jakbym mogła więcej, ale bym chciała tylko 6? To mogę tak?