reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jednak robimy kwalifikację we wrześniu, dokładnie 17. Wtedy stymulacja wypadnie na październik, więc nie będzie mi kolidować. Teraz już by było za późno, musiałaby być kwalifikacja w sierpniu, wtedy stymulacja we wrześniu a mi to nie pasi.
Czekaliśmy tyle lat, to 2 miesiące damy radę :)
2 miesiące to tyle co nic, a zlecą ❤️ my idziemy na te kwalifikacje w sierpniu zobaczyć co i jak , ale pewnie później jeszcze raz na nią pójdziemy, bo jednak po nowym roku chcemy zacząć z tym działać. Brzmi długo, ale mam wrażenie, że mrugnę okiem i zaraz będzie styczen 🙄

2 miesiące to tyle co nic, a zlecą ❤️ my idziemy na te kwalifikacje w sierpniu zobaczyć co i jak , ale pewnie później jeszcze raz na nią pójdziemy, bo jednak po nowym roku chcemy zacząć z tym działać. Brzmi długo, ale mam wrażenie, że mrugnę okiem i zaraz będzie styczen 🙄
edit. Doczytałam resztę 😅

Ja się czułam zawsze paskudnie po Duphastonie, więc poprosiłam o coś innego. Ale gin też chciała dwie formy progesteronu, więc dostałam Prolutex i Utrogestan.
Kochana a podpowiesz mi czy utrogestan i progesteron besins wychodzi we krwi?
Bo mi tak lata progesteron że nie czaję o co chodzi😅

Dobra, dziewczyny, to teraz powidzcie mi jak u Was wyglądała kwestia wizyt. Potencjalnie cykl od którego miałaby się zacząć stymulacja rozpocznie się 3 września. Jak wtedy wyglądają wizyty mniej więcej? Pytam, bo moja szefowa jest do końca lipca tylko i ona mi może bez problemu potwierdzić bez gadania wszystkie dni wolne. Mówi, że mogę sobie nawet cały tydzień zaznaczyć i potem najwyżej sobie anuluję.
Więc jeśli 3 września zacznie mi się okres, kiedy powinnam rozważyć ewentualne dni wolne na wizyty?

Dobra, dziewczyny, to teraz powidzcie mi jak u Was wyglądała kwestia wizyt. Potencjalnie cykl od którego miałaby się zacząć stymulacja rozpocznie się 3 września. Jak wtedy wyglądają wizyty mniej więcej? Pytam, bo moja szefowa jest do końca lipca tylko i ona mi może bez problemu potwierdzić bez gadania wszystkie dni wolne. Mówi, że mogę sobie nawet cały tydzień zaznaczyć i potem najwyżej sobie anuluję.
Więc jeśli 3 września zacznie mi się okres, kiedy powinnam rozważyć ewentualne dni wolne na wizyty?
Pamiętaj, że cykl może ci się przestawić, u mnie pięć dni później się zaczęła miesiączka :/ ja miałam kontrolę 7 dc I 10 dc I 12 dc była punkcja

Niestety z wyprzedzeniem tego nie zaplanujesz za bardzo :/ u mnie były wizyty 2dc, 9dc, 14dc i punkcja 17dc. U nas za każdym razem na wizycie mieliśmy opcje wziąć L4 na dany dzień więc może z tego skorzystaj? :)

Niestety z wyprzedzeniem tego nie zaplanujesz za bardzo :/ u mnie były wizyty 2dc, 9dc, 14dc i punkcja 17dc. U nas za każdym razem na wizycie mieliśmy opcje wziąć L4 na dany dzień więc może z tego skorzystaj? :)
tak, napewno będziemy mieli możliwość, żeby dostać L4. Tylko chciałam właśnie mieć to z góry potwierdzone :D no ale faktycznie, ja myślałam, ze może to jakoś co 2 dni, że da się np w jednym tygodniu to zmieścić.

reklama
tak, napewno będziemy mieli możliwość, żeby dostać L4. Tylko chciałam właśnie mieć to z góry potwierdzone :D no ale faktycznie, ja myślałam, ze może to jakoś co 2 dni, że da się np w jednym tygodniu to zmieścić.
Wszystko zależy od tego jak będziesz reagować na leki, jak się będziesz czuć. Ciężko tak z góry powiedzieć, ale widzisz raczej nie ma tych wizyt aż tak bardzo często:)

Do góry